Pienoismallit.net

SU-76M

Sain Avoimet taisteluosastot -ryhmiksessä aloitetun Zvezdan pienen SU:n viimein valmiiksi. Malli on suunnattu strategiapelien pelaajille, mutta tarjoaa myös hyvän lähtökohdan tarkemmalle pienoismallille. Itse päädyin tekemään vain pientä parantelua, kuten metallitangot taisteluosaston takakulmiin, mutta tästä sarjasta voisi joskus tehdä mallin vakavammallakin otteella.

Malli on sudittu mm. Lifecolorin, Vallejon ja Humbrolin maaleilla. Kura on Ultimate Weathering Washin Light Dirtiä. Se on varsin mukava tuote.

Kommentit

Hups, kun vilkaisin mallin skaalan. 1:100:n on tälle mallille kyllä tarkasti tehty.
Maalaukset vieä ymmärtää, mutta säistämnen tähän kokoon on jo huippuluokaa.

Kokonaisuus on herkkua..
Jos olisit antanut pisteysmahdollisuuden niin tähtiä ropisisi.
Timo Rissanen kirjoitti:
Jos olisit antanut pisteysmahdollisuuden niin tähtiä ropisisi.
Kiitos, kokeillaanpa.
Nyt on jo pieni mittakaava. Nyt kyllä luulisi isommmaksi. Hyvää työtä jälleen sinulta.
Kiitos, Tero. Nämä pienet Zvezdat ovat parhaimmillaan erinomaisia. Tuostakin saisi vielä pienellä lisädetaljoinnilla (lokasuojien tuet, hitsaussaumat yms.) astetta täräkämmän.
Minimallin maalaus onnistunut erittäin hyvin…tykinpiippu lienee myös porattu auki…zvezdan 1/100 mallit ovat hintalaatusuhteeltaan ylivoimaisia…itsekkin olen näihin ja joihinkin plastic soldier comppanyn vastaavin vaunuihin treenaillut maalaamista ja erinäisiä kikkailluja, ei harmita niin paljon meinaan jos jokin menee pieleen…näiden ehkä pahin heikkous, että saisi superhienon mallin aikaiseksi on ehkäpä telapyörät ja telat…tässä mallissa telat näyttävät kyllä paremmilta, kuin millainen muistikuva minulla näistä on.
Kiitos ja kyllä, porasin tuon auki. Tuossa on mukavan suuri putken pää, kun on iso kaliiperi ja suujarrut ja kaikki. 45 mm tykin kanssa alkaa olla jo siinä ja siinä. Ehkä pitää tehdä ohuista metalliputkista itse koko putki.

Tuo telojen kehnous on valitettavan totta. SU-76M:ssä ne ovat todella parhaasta päästä. Esikuvan telakoneisto on toki helpohko mallintaa, kun ei ole tuplapyöriä tms. juttuja. Joku BT-5 voisi olla hyvä kohde myös, siinähän telat ovat lähtökohtaisesti varsin simppelit.