Pienoismallit.net

Boeing 747-400 BCF

Atlas Airin rahtari

Charter- ja rahtiyhtiö Atlas Air operoi maailman suurinta Boeing 747-laivastoa. Kaikki 747-koneiden alatyypit huomioiden niiden määrä on tällä hetkellä 45 kpl.

Tämä malli esittää yhtä Atlas Airin vanhimmista 747-koneista. Kyseessä on All Nippon Airlinesin vuonna 1990 käyttöönottama matkustajaversio. Vuonna 2008 se muutettiin rahtikoneeksi ja tuli Atlas Airin käyttöön.

Kyseessä on vanha Revellin sarja, (jonka Kusti ystävällisesti lahjoitti, kiitokset siitä) ja joka on nykymittapuun mukaan aika karkean oloinen. Siipien ja vakaajien jättöreunat ovat aivan järkyttävän paksuiset, nokan muodossa on korjattavaa ja ohjaamoikkunakin näyttää oudolta. Niinpä hioin jättöreunat teräviksi. Matkustamoikkunat oli sarjan edellinen omistaja jo täyttänyt valurangan pätkillä. Niiden viimeistely jäi minun tehtäväksi.

Muita muutostöitä oli mm. moottorien suihkuaukon ohentaminen, moottorien suihkuputkien muotoilu, siiven etureunan ja rungon välisen alueen uudelleen muotoilu. Leikkasin irti ja poikkeutin myös siivissä olevat ohjanpinnat, jotka usein parkkeeratussa koneessa "roikkuvat" kuvan tapaan. Ohjaamoikkunan muoto korjaantui siirtokuvalla.

Malli on maalattu Tamiyan akryyleillä, metallivärit on Extreme Metali ja Vallejon metallimaaleja. Sivuperäsimen johtoreuna on keittiöalumiinia. Siirtokuvat on Authentic Airliners Decalsilta, samoin kuin detaljointisiirtokuvat. Litkutus Tamiyan Panel Linereilla. Muita efektejä Tamiyan Weathering Setillä.

Kommentit

Vaikka itse rakentelen noita vanhoja vihanpitovälineitä, niin tunnistan kyllä hienon siviilikonettakin esittävän mallin. Sanalla sanoen: vaikuttava. Uskomatonta, että tuossa mittakaavassa voi saada noin hienoa jälkeä yksityiskohtia myöten.
Kiitos Mauri kommentistasi.
Tarkat yksityiskohdat luovat kokonaisuuteen paljon näyttävyyttä.
Olet taas tehnyt sellaisen mallin, että vain harva pystyy samaan. Ihmettelen aina töittesi tarkkuutta ja niin nytkin.
Mitään moitittavaa ei ole tarkoituskaan alkaa etsiä ja tuskinpa niitä löytyisikään.
Huipputyö omine modauksineen.
Olen törmännyt moniin tätä Revellin rakennussarjaa haukkuviin kirjoituksiin. Siinä on tosiaan useampia kummallisuuksia: ohjaamolasi väärässä kohtaa, siipien asetuskulma poskellaan yms. Siksipä keinot ovat vähissä jos 1/144 mittakaavan 747-400:n haluaa vitriiniinsä.

Muutama vuosi sitten törmäsin muistaakseni F-DCAL:n kuvagalleriassa tästä sarjasta tehdyn KLM:n -406:n. Mallia oli muokattu runsaasti että siitä oli saatu esikuvan mukainen. Tämä Arin malli loksautti samalla tavalla alaleuan lattiaan Tikkakoskella. Osaavissa käsissä syntyy puutteellisistakin aihioista loistavia malleja, tämä on hyvä esimerkki siitä. Myös rahtikoneeksi konvertoitu 747 on mielenkiintoinen valinta: yhdistyyhän siinä pitkä yläkansi varsin vähiin ikkunoihin. Hatunnoston arvoinen Boeing.
Kiitos Timolle ja Antille kehuista ja tähdistä.

Authentic Airlinersilta löytyy laadukas ja muototarkka 747-400, jos ei pelkää resiiniä. Itsekin mietin tuota, muuta kun sain Kustilta mallin ilmaiseksi, teinpä sitten siitä sellaisen, kun järkevillä muutoksilla osasin.

t. Ari
Ari A Honkonen kirjoitti:
Authentic Airlinersilta löytyy laadukas ja muototarkka 747-400, jos ei pelkää resiiniä.
Heti kun pääsee palkkakuopasta ylös niin saman tien ostan!;) Taikka sitten vaan pitäydyn pienemmän mittakaavan Hasegawoissa.
Onnea Ari!
Kiitos Timo.
Onnea Viikon Mallista!
Kiitos Juha.