Pienoismallit.net

Douglas F4D-1 Skyray

VMF(AW)-115

Maailman ensimmäinen tukialuskone joka piti hallussaan lentokoneiden nopeusennätystä - ja ensimmäinen Yhdysvaltojen Laivaston/Merijalkaväen kone joka ylitti äänivallin vaakalennossa. Ei huonoja saavutuksia näinkin tuntemattomalta koneelta. Vaihtuvuus näinä aikoina oli kuitenkin nopeaa - Skyrayn ensilento oli vuonna 1951, palvelukseen 1956 ja jo vuonna 1964 pääsi eläkkeelle. Vaikka konetyyppi oli erinomainen torjuntahävittäjä - se ei ollut sellainen monitoimikone jota laivasto tarvitsi noina aikoina.

Tamiyan malli on kaikinpuolin erinomainen ja meni kasaan ongelmitta. Maalaus Vallejo Model Air maaleilla ja vanhennus öljyväreillä. Siirtokuvat vaativat normaalia enemmän suostuttelua, mutta antautuivat lopulta Tamiyan siirtokuvanesteelle ja X-20A:lle.

Kommentit

Konehan oli edistykselinen aikoinaan tuon nopeuden suhteen ja nousu vielä tukialukselta.

Mallisi on hyvin maalattu, kirkasosat moitteettomat, siirtikset istuu hyvin ja muutkin osat taidolla tehty. Kuvat karttaa vasten hieman sotkee, mutta toisaalta erikoinenn kuvaustausta.

Se mikä tässä lyö silmille on nuo paneeliurien liika korostus. Mallille se antaa näköä, mutta ei oikeassa koneessa käsittääkseni ne olleet noin silmiin hyppääviä.

Paneeliurien korostuksesta on täällä puhuttu paljon ja jotkut tykkää ja jotkut ei.
Taitolajihan niiden säistys on kenelle vaan…

- Timppa
Janne V 24.1.2022 18:56 Vastaa lainauksella
Timo Rissanen kirjoitti:
Se mikä tässä lyö silmille on nuo paneeliurien liika korostus. Mallille se antaa näköä, mutta ei oikeassa koneessa käsittääkseni ne olleet noin silmiin hyppääviä.

Paneeliurien korostuksesta on täällä puhuttu paljon ja jotkut tykkää ja jotkut ei.
Taitolajihan niiden säistys on kenelle vaan…

- Timppa
Kyllähän nuo rajat näkyy esikuvassakin aika selvästi. Linkissä kuva.

upload.wikimedia.org…_of_VMF-115_in_flight%2C_4_April_1957_%28NNAM.1996.253.7328.029%29.jpg

Itse tykkään että mallia säistetään ja yksityiskohtia korostetaan washeilla, taidettahan mallailukin on omalla tavallaan.

Hienon mallin olet Eero taas tehnyt. Täytyy itsekkin joskus tämä mallisarja hankkia, mielenkiintoinen kone.
Kiitos kommenteista.

Ja kiitos kuvasta Janne, juuri tuota kuvaa käytin inspiraationa kun tein vanhennusta. Ei sama yksilö mutta sama yksikkö kuitenkin. Paneelirajat näkyvät todella selkeästi ja itse kone on kaikkea muuta kuin puhtaan harmaa.

Ja olen myös siinä asiassa samaa mieltä Jannen kanssa että taidetta se mallailukin on - vaikka pyrkimys (usein, muta ei läheskään aina) onkin uskollisuus esikuvalle. Paljon jää varaa tulkinnalle ja soveltamiselle - mallailukohteet ovat kuitenkin nähneet paljon elämää myös valokuvien ulkopuolella.
Erinomaisesti onnistunut malli vaikeassa mittakaavassa!
YT
Kalle
Tero Tyni 26.1.2022 09:29 Vastaa lainauksella
Hieno malli. Ja kaunis kone. Se on kyllä käsittämätöntä - tai ymmärtäähän sen kun kehitys meni niin nopeasti eteenpäin - kuinka vähän aikaa tämäkin kone oli palveluksessa. Osaltaan se johtui siitä kun tämä oli hävittäjä. Monet tämän aikalaiset pommittajat ja kuljetuskoneet ovat edelleenkin käytössä. Nykyään hävittäjilläkin on helposti neljänkymmenenvuodenkin pituisia uria.