Pienoismallit.net

1940 Ford Coupe

The Sunset Custom Rod

Pienillä muutoksilla päivitetty ilme: Astinlautojen ja lokasuojien moldaus koriin, mallimerkintöjen sheivaus, puskurien heivaus pois poikkeen ja kiinnikkeiden kittaus. Kojelautaan tehtiin vähän rock-henkisyyttä, ja lättäpään tehoja lisättiin paxton-ahtimella. Jarrupääsylinteri siirrettin tuliseinään ja varustettiin tehostimella, joka paketti välittää menoja hillitsevää vaikutusta levyjarruihin. Customvanteet löytyivät AMT 1939 Chevy Wagonin rakennussarjasta, ja niiden laitettiin koristekeskiöt.

Muutama kuvio pohjamaalin päälle vedetyn metallioranssin päälle, ja sitten asteittain oranssia ja punaista candyä päälle. Lopuksi lakkaa useampi varvi, kuivattelua puolisen vuotta ja projekti kasaan.

Onneksi tämä on hieman päivitetty rakennussarjaversio, jossa mm. pakoputki on irrallinen kapistus. edellisissä inkarnaatioissa se oli pohjalevyyn valettu. Silti takalokasuojien saaminen siististi paikalleen vaatisi taikuutta. Siksi leikkasinkin ne ja etulokasuojatkin irti pohjakappaleesta. Samalla irtosivat myös astinlaudat. Mildasin lokarit koriin kiinni, jolloin pienellä kittauksella saumat saatiin siististi piiloon. Jos näin ei olisi menetelty, olisi erikseen maalattuina paikalleen liimattavien lokasuojien ja korin väliin saattanut jäädä enemmän tai vähemmän irvistävä sauma. Tällaisen olen havainnut useissa pienoismalleista otetuissa Internertin tarjoamissa kuvissa. Toki tämä on customajoneuvo, ja tehdasoriginaalia mallinnettaessa saumoihin pitäisi (kai?) laittaa kumitiivisteet.

Kommentit

Mun mielestä tähän mennessä MM-pajalta valmistuneista malleista tämä on paras. Ihan tajuttoman siisti toteutus kaikin puolin. Paxton ahdin ja kaikki. Wau on upee, eikä kaipaa mitään isompia kuviomaalauksia tai muuta värimaailman iloitteluja. Piti jättää yksi tähti pois vain siksi, ettei voi tietää, mitä hienoa näemmekään seuraavaksi.
Kiitokset Ismolle palautteesta!
Joo o ihan on tyylikäs ja kiiltää niin pirusti joo,muodot kohdillaan ja kone varustus maukas.Yhym mutta tuo ratti on,no on kuitenkin joo,pitäähän se ohjauspyörä olla.
Kiitos, Osmo, palautteesta! Tyylisekkahan tuo ohjauspyörän muotoilu on. Ihan tarkoituksella tässä kuitenkin on tyylejä sekoiteltu.
Kokonaisuutena hienosti rakennettu malli, vaikka itse takerrunkin ihailemaan väriä ja maalausta.
Iikka Kekko kirjoitti:
Kokonaisuutena hienosti rakennettu malli, vaikka itse takerrunkin ihailemaan väriä ja maalausta.
Kiitos!