Pienoismallit.net

Tiger I Frühe Produktion

Grossdeutschland Division

Tamiyan 90-luvun sarjasta rakennettu aikainen Tiikeri. Suoraan laatikosta rakennettuna sarja on sellainen perus-ookoo, mutta paikoin hiukan yksinkertaistettu. Osien yhteensopivuus on toki huippuluokkaa, kuten tältä valmistajalta odottaa saattaa. Halusin kuitenkin heittää projektiini erilaisia lisäosia, joita olin aikojen saatossa haalinut. Mallissani olen käyttänyt mm. RB:n aluputken, Friulin metallitelat, Aberin fotoetsiosia, Tamiyan fotoetsiosia, Ammon 3D-tulosteita, figussa Hornetin pään ja Star Decalsin siirtokuvia.

Projektin alusta asti oli selvää, että haluan tehdä GD:n tumman keltaisen vaunun luettuani Jean Restaynin Tiger I On The Eastern Front -kirjaa. Niinpä hankin Star Decalin GD-siirtokuvat, joista esikuvaksi valikoitui vaunu numero C23 panssarin harmaalla tykin putkella ja tornin sivuissa olevilla varateloilla.

Maalailut on hoidettu pääasiassa Tamiyan akryyleilla ja Abteilungin öljyväreillä. Säistämisessä on käytetty eri valmistajien liemiä ja myös öljyvärejä. Varsinaista likaa ja mutaa lisäsin alarunkoon ja lokasuojiin. En halunnut tehdä mallistani erityisen törkyistä, koska alustaan ei tullut maastoa, vaan pelkästään rautaristi.

Kommentit

Kimmo K. 23.1.2022 17:28 Vastaa lainauksella
Kaikin puolin asiallisen näköinen Tiikeri. Ilmeikäs figuuri tuo mukavasti eloa kokonaisuuteen.