Pienoismallit.net

'68 Chevy Chevelle SS 396

Revellin sarjasta tehty perusjenkki. Väriksi valikoitui Tamiyan LP-21 Italian red ja alaosaan LP-1 musta, kiillotus hoitui Tamiyan tahnoilla. Alkuperäiset vanteet vaihdoin varaosalaatikosta löytyneisiin kapseleihin. Sisustaan asensin vyöt eteen ja taakse sekä moottoritilaan muutaman johdon. Alustaan laitoin jarru/bensaletkut, vaikka eihän ne pohjasta näy, mutta onpahan kuitenkin tehty. Kaikenkaikkiaan mukava malli rakentaa, osat hyvälaatuisia ja helposti toisiinsa sopivia, suosittelen.

Kommentit

Onpas kerta kaikkiaan mukavan näköinen Chevelle. Simppeli ja toimiva väriyhdistelmä, ja kapsulat punaraitapyörillä, toimii! Maalipinta, kromit ja lisätyt yksityiskohdat onnistuneet hienosti, tykkään erityisesti noista vesiletkujen klemmareista, harvoin näkee moista malleissa.

Jos jotain lähtisin tässä seuraavaksi kehittämään, niin sisustan ruskea pääväri on vähän muovisen näköinen ja turhan yhtenevä sisustan eri osien välillä. Jo eri kiiltoasteita käyttämällä saisi tuohon varmaan vähän eloa, ja esim. sotilaskalustopuolelta tuttu värimodulaatio saattaisi ehkä tuoda tuloksia. Toki vaatii välineita, ja ehkä turhan paljon vaivannäköä siihen nähden, miten paljon sisusta sitten valmiissa mallissa näkyy. Itse yleensä tyydyn lakkailemaan eri osia eri spraylakoilla, muovi- ja vinyyliosia kiiltävämmäksi, kangaspintoja jätän vastaavasti matoiksi, jne.
Aivan hämmästyttävän hieno ja tarkasti tehty malli. Moottoritila on todella aidon näköinen ja väriyhdistelmä on hyvä.
Nätti se on, värit kuvaa kyllä hyvin aikakautta. Onko letkuklemmarit tehty ihan rautalangasta vääntelemällä, tekee paljon konehuoneen yleisilmeelle?
Kiitos palutteesta. Sisusta on kyllä hieman yksivärinen, ovipahveissa on eri sävyä muttei näy kuvissa. Valmiissa mallissa ei paljoa näy ulos myöskään. Klemmarit taivuttelin ohuesta rautalangasta (0,4mm) ja muutaman harjoituskappaleen jälkeen näytti siltä että tämähän voisi jopa toimia.
Matti T 19.1.2022 20:02 Vastaa lainauksella
Vaikken mikään jenkkiauto fani olekkaan, niin täytyy todeta, että on todella nätisti ja taidokkaasti rakennettu malli. Mottoritila ja sisusta todella hyvin detaljoitu.
Onko akkukengät mistä tehty? Todella aidon näköiset, niin kuin koko malli.
Akkukengät on sarjan omat, kiinnivalettuina akkuun. Porasin juureen reijän johdoille ja maalaamalla/washeilla viimeistely.
Hieno on Chevelle, tarkkaa rakentelujälkeä kaikinpuolin. Letkuklemmareista meinasin itsekin kysyä, mutta se tulikin jo aikaisemmin ilmi, on erittäin hyvä lisäys konehuoneeseen. Täytyypä kokeilla itsekin toteuttaa johonkin omaan projektiin…