Pienoismallit.net

IS-2

Panokseni vuodenvaihteen ryhmikseen. Italerin pieni IS-2 oli mukava kokemus. Osat sopivat toisiinsa yleisesti ottaen moitteettomasti. Muutamasta pitkästä palasta ja irtoteloista koostuvien telaketjujen kohdalla jouduin tekemään molemmilla puolilla viimeisessä saumassa viilailuja, jotta sain ketjut nätisti paikoilleen. Jos teen vielä mallin samasta sarjasta, pyrin kätkemään ketjujen ylimääräisen pituuden roikkumisefektiin.

Telapyörät vaihdoin OKB Grigorovin erinomaisiin resiinipyöriin. Tämä vaikutti ulkoasuun myönteisesti. Jotain pientä kohennusta päädyin tekemään yksityiskohtiin: tornin kahvat taivuttelin messingistä, parantelin tornin valusaumoja, raaputin pakoputken päät auki,porasin suujarrun sisäosiin reiät, viilasin polttoainetankkeihin lommoja, taivuttelin hieman lokasuojien päitä, rakensin lokasuojat rungon kohdalle, porasin ajovalon ja merkinantolaitteen auki jne. Valo on nyt ilman linssiä - vaan niin näyttää olevan monen aidonkin vaunun valon laita, kun valokuvista katselee. Moniin paikkoihin jäi vielä lisädetaljoinnin varaa. Mm. periskoopit, varustelaatikko ja polttoainesäiliöt hyötyisivät lisätyöstä. Jätin nämä työt kuitenkin väliin, jotta malli ehtisi ryhmiksen puitteissa valmiiksi.

Maalasin mallin siveltimellä ja käytin pääasiassa Lifecolorin ja Vallejon maaleja. Siirtokuvat ovat sarjan omat. Esikuvaan verrattuna numerot ovat mielestäni hieman liian korkeat, mutta riittävän hyvin kohdillaan.

Kommentit

Huh.
Luuuli tätä isommaksi skaalaksi, mutta pikkuskaan malliksi upea.
Maalaus hienoa ryötä ja säistys myös.
Extraa nyö itse värkätyistä osista.
Passaa esitellä kenelle vain ja missä vain.
Kiitos paljon, Timo. Mainiota, että malli miellyttää silmää.
Tero Tyni 16.1.2022 12:13 Vastaa lainauksella
No johan (sanoi Ludvig Runeberg)! Hieno on. Miten sinä näet tähän mittakaavaan väkertää? Meikäläisen silmät eivät enää oikein pystyisi tähän. No, mitä silmät ei nää… jne. Tai no, kyllähän näitä pieniä olen tehnyt, mutta aika pientä yksityiskohtaa en pysty enää lisäilemään.

Allekirjoitan Timon mielipiteen siitä, että menisi isommasta mallista.

Seuraavan kimppuun sitten.
Kiitos, Tero, ilman laseja tuo ei enää onnistuisi… Kuten muuan tiedustelulentäjä totesi, vain sydämellä näkee hyvin. Tuossa olisi muutamia saman skaalan suomalaisia ja ranskalaisia vaunuja jonossa. Saas nähdä, mitä saan seuraavaksi valmiiksi.
Matti M 16.1.2022 20:12 Vastaa lainauksella
Hieno malli, tosiaan hyvää työtä pienessä mittakaavassa.
Onkohan tämä alunperin Escin vanha sarja, Italeri on niitä julkaissut muutamia viime vuosina uudestaan.
Kiitos, Matti. Hyvä kysymys. Italerihan on noita vanhoja - ja usein varsin hyviä - Escejä laittanut markkinoille. Tarkistin Scalemates-sivuilta, että tämä on Italerin uutta tuotantoa vuodelta 2006. Paketissa tuli muuten mukana "fast assembly kit", jossa on vain 11 osaa. Se jää nuoremman polven rakennettavaksi.
Hyvät ja asialliset tuunaukset/parannukset olet onnistunut tekemään pikkuskaalaan tankkiin…ryhmiksen aikataululla erittäin hyvä suoritus…paranteluehdotuksna alatelan yläpinnan reunaan voisi lisätä samaa väriä kuin muuallakin teloissa…tulevat suomi vaunusi saavaat varmasti lämpimän vastaanoton ;)
Tiesitkö että saksalaiset käyttivät monia ranskalaisia sotasaalisvaunuja myös suomen lapissa…kenties jonkun ranskisvaunun voisi tehdä myös suomiteemalla.
Kiitos, Johan, kommenteista ja vinkistä. Kieltämättä tuollainen sotasaalisvaunu olisi mielenkiintoinen aihe. Ranskalaiset Somuat ja Hotchkissit ovat metkan näköisiä vaunuja. Katsotaan…