Pienoismallit.net

Flaggschiff Lübeck

Galaktisen Imperiumin taistelualus

Japanilaista scifiä jälleen, nimittäin 1:5000 lippulaiva Lübeck avaruusoopperasta "Legend of the Galactic Heroes" (jap. "Ginga Eiyū Densetsu" tai "Heldensagen vom Kosmosinsel"*). Vuonna 1988 aloitettu animesarja pohjautuu samannimiseen Yoshiki Tanakan romaanisarjaan. Tarina sijoittuu 3100-luvulle, jossa puolta Linnunrataa hallitsee Galaktinen Imperiumi ja toista puolta Vapaiden Planeettojen Liittouma. Osapuolet ovat olleet sodassa yli 150 vuotta.

Galaktisen Imperiumin avaruusvoimiin kuuluu useita laivastoja. Lübeck on Müllerin laivaston lippulaiva, jota komentaa amiraali Neidhart Müller (merkittävä sivuhahmo ja symppis jäbä). Lübeck on 984 metriä pitkä, 228 metriä leveä ja 231 metriä korkea. Aseistukseen kuuluu 58 laserkanuunaa, joista 14 osoittaa eteenpäin, sekä 60 tukialushävittäjää. Rungon alaosassa on laaja varustus erilaisia sensoreita. Muidenkin Imperiumin taistelualusten tapaan Lübeck kykenee liikehtimään myös ilmakehässä ja laskeutumaan planeetan pinnalle. Suuret hopeiset puolipallot ovat FTL-antenneja, joita tarvitaan valoa nopeampaan matkustamiseen.

Itse pienoismalli oli japanilaisen Alba Creates -autotallifirman resiinisarja. Runko, moottorit ja jalusta ovat resiiniä ja pari "sensoria" ovat valkometallia. Muottisaumojen hiomisen jälkeen malli meni kasaan pikaliimalla ja epoksilla. Maalasin Vallejon ja MiGin akryyleilla maaliruiskulla paitsi pienimmät yksityiskohdat pensselillä. Paneelilinjoja tuli litkuteltua. Vanhennusta ei ihan hirveästi tullut yritettyä, koska kyseessä on jäätävän iso avaruusalus. Alus on viimeistelty mattalakalla ja jalusta satiinilakalla.

*Sarjan Galaktinen imperiumi ihannoi saksalaista kulttuuria, minkä takia saksankielisiä nimiä viljellään sarjassa paljon. Kuitenkin sarjan saksankielinen virallinen nimi "Heldensagen vom Kosmosinsel", joka komeili myös pienoismallilaatikon kannessa, on kieliopillisesti väärin, sillä sen pitäisi olla joko "Heldensagen der Kosmosinsel" tai "Heldensagen von der Kosmosinsel"…

Kommentit

Siistiä rakentamista ja maalausta, varsinkin lähtökohdat huomioiden, hyvässäkin garage-kitissä on yleensä haasteensa. Tykkään tuosta miten maalasit moottoreiden hehkun, voin kuvitella sen näyttävän suurinpiirtein siltä, miltä se on näyttänyt piirretyssäkin.

Pitää yrittää kuluttaa 'Galactic Heroes' vielä joskus kokonaisuudessaan, pari jaksoa on tullut joskus nähtyä, ja sarjassa on jotenkin sopivaa 'suuruudentuntua'.
Kiitoksia, Pauli! Sarja on mielestäni loistava (vaikka animaatiossa on välillä pieniä epäjohdonmukaisuuksia).
Sehr gut! Silmää miellyttävä scifi-malli. Massiivinen betoni(?)möhkäle. Huima mittakaava asettaa omia haasteita toteutukseen yksityiskohtineen ja vanhenteluineen. Mukavasti onnistunut ja realistinen hillitty kokonaisuus. Mainiot kiiltelevät FTL:ät. Vähän arvoituksellinen härveli näin esikuvaa tuntemattomalle. Kiitos vielä napakasta infopaketista.
Kiitoksia, IT!