Pienoismallit.net

B-17F

Memphis Belle

Revellin B-17F lähes suoraan laatikosta. Maalit Xtracoloria ja Revelliä pääasiassa. Koko asetti hiukan haasteita, kärkiväli 65cm ja pituuskin liki puolimetriä, mutta jotenkin selvittiin.
Vuodenvaihteen malli V ryhmikseen yksi valmis malli lisää oli vain tämän mallin rakentamisen tavoitteena, ilman isompia ryppyjä otsalla.

Kommentit

Mallin odottikin sinulta olevan tosi nätti ja hyvin tehty, sekä mukavan puhdas.

Minusta tässä on kaiki kohdillaan ja ei mikään heitto, että kunhan tehdään "vuodenvaihteen malli" edes jotenkin.

Vaika malli on puhdas ja siisti, niin jotain säistystä jään kaipaaman. Se antaisi eloa mallille enemmän, mutta hyvä näinkin.

Tästä kyllä tykkään varsin kovasti paljon.
Varsin siististi tehty malli. Ja nopeasti ja kuitenkin aika isosta (työläästä?) mallisarjasta. Kunnioitan!
Milloinkahan itse pystyisin samaan?
tein junnuna tuon saman ja se on kyllä helvetin iso. tuo maastokuvio näyttää kyllä hyvältä, piti ihan käydä katsomassa lähdemateriaalia mutta kyllä se tosiaan tolta näyttää! mattapinta olisi ehkä sopinut tuohon päälle vielä. hyvän näköinen malli
Komian mallin olet tehnyt. Memphis Belle taitaa olla yksi tunnetuimmista B-17 yksilöistä kautta aikojen. Onko tuo se asu, jossa Belle siirtyi aktiivipalveluksesta PR-hommiin? Aivan tuonlaista maalauskaaviota en muista aikaisemmin nähneeni.

Mitä väriä käytit Olive Drab-sävyyn rungossa ja siivekkeissä? Sävyero näyttää hyvältä. Periaatteessa yläpinnat olivat samaa OD41 sävyä, mutta operatiivisessa käytössä kangas- ja metalipintojen välille syntyi hyvin nopeasti selkeä sävyero.

E-P
Kiitoksia kaikille kommenteista, jotenkin on siis onnistuttu :)
Käsittääkseni kone on lentänyt euroopassa juurikin tuossa maalauksessa, mutta merkinnöistä ei oikein voi sanoa samaa, mutta ehkä tai ehkä ei. Malli on tehty Revellin ohjeiden mukaan melko suoraan, netin syövereitä juurikaan tutkimatta.
Maalit, rungon pääväri on Xtracolorin gelboliv X251 johon lisätty 10% saman valmistajan keltaista. Kun sekoitus tehtiin tuohon gelboliv-purkkiin niin sekoitussuhde on painon mukaan. Muut värit onkin sitten suoraan Revellin purkeista, siivekkeet 45, pohja 76 ja sivuvakaaja ja läikät SM363.
Kiitos tiedoista, pitääkin kokeila noita värejä seuraavan WWII jenkkipommarin yhteydessä. Minulle oli uutta tietoa se, että koko sivuvakaaja oli malattu vihreäksi eikä pelkästään sieltä täältä.

E-P
Tuo väriyhdistelmä vaikuttaa mallissa aivan oikealta. Kiva vinkki, kiitti.
Olive drab tosiaan haalistui etenkin kangaspinnoilta. Sivuvakaajan tummempi väri johtui uudelleen maalatusta olive drabistä, kaukainen muistikuva taisteluvaurion korjauksesta. Selkeästi eri väriä kuin vihreät laikut joita käytettiin rikkomaan koneiden ääriviivoja kentällä ollessa.
Kiitos tarkennuksesta. Äkkiä katsoen pyrstön väri näytti olevan lähempänä tumman vihreää kuin olive drabia. Tai se on näytön värisäädot… Hyvä kun asia selvisi.

E-P
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Kiitos tarkennuksesta. Äkkiä katsoen pyrstön väri näytti olevan lähempänä tumman vihreää kuin olive drabia. Tai se on näytön värisäädot… Hyvä kun asia selvisi.

E-P
Tarkoitin siis oikeaa Memphis Belleä, en tätä mallia. Oikeassa peräsin oli selvästi eri väriä kuin laikut.