Pienoismallit.net

Ford GT40 Mk.2

Ken Miles & Danny Hulme

Vuonna 2019 ensi-iltaan tullut Ford Vs. Ferrari (Le Mans 66 - Täydellä teholla) elokuva toimi inspiraationa tälle mallille. Leffahan kertoo tarinan vuoden '66 Le Mans:in Fordin kolmoisvoittoon huipentuneesta GT40 kilpa-auton kehittämisestä lähinnä Carroll Shelbyn ja Ken Milesin näkökulmasta, enemmän tai vähemmän dramatisoituna.
Virallisissa lopputuloksissa tämä kyseinen autokunta (Ken Miles ja Danny Hulme) jäivät toiseksi, Bruce Mclarenin ja Chris Amonin viedessä voiton.

Itse malli on alunperin Trumpeterin valmistetta, nykyään sitä myydään lähinnä Magnifier nimen alla. Myös mallin nimi on vaihtunut Ford GT40:stä US Sports Car nimelle, ilmeisesti Fordin lisenssin loppumisen takia. Malli on kuitenkin sama, siirtokuvia myöden eli Ford tekstit löytyvät auton kyljistä.
Malli on tietyllä tavalla vähän kaksijakoinen, eli fotoetsiä, pientä metalliosaa ja letkua sun muuta löytyy runsain mitoin, mutta sitten osa osista on aika lailla yksinkertaistettuja. Samaten ns. kromatun muovin kanssa on menty vähän överiksi ja kiiltopintaa löytyy sellaisistakin osista mihin se ei kuulu. Aika monta osaa sai liottaa putkimies kylvyssä, että sai kromit pois. Ihan laatikkoa ravistamalla tämä malli ei muutenkaan kasaan mene, työjärjestystä joutuu välillä pohtimaan, että osakokonaisuudet saa kasattua ja maalattua sopivasti.

Malli on rakennettu pääsääntöisesti suoraan laatikosta, mitä nyt tulpanjohtoja ja jotain muuta pientä on moottoriin lisäilty. Nekin kyllä jäävät suurelta osin katseilta piiloon.
Maalaukset MRP:n ja Tamiyan maaleilla. Lakkaus MRP:n 2k lakalla. Mitään säistämisiä tähän ei ihan tarkoituksellakaan lähdetty tekemään.
Mallille vielä alusta koivupuusta ja kirsikkapetsi ja lakka päälle. Kötöstelin tälle vielä polykarbonaatista kuvun, joka sopii tuohon alustan päälle, sitä nyt ei näissä kuvissa ole mukana.

Kommentit

Vau miten siististi olet mallin saanut aikaan.
Nämä rataversiot ovat luokkaa; ei säistetä.
Ison homman olet tehnyt, mutta onhan mallikin varsin kookas. Ja siksi kannatti varmaan etsiosiinkin satsata.

Onhan viikon mallin ainesta, enkä kyllä ala motkotamaan mistään.

Mallin väritkin on kauniit.
Huippua..
Mika Wiik 10.1.2022 21:45 Vastaa lainauksella
Kiitos Timo kannustavasta palautteesta, sitä on aina mukava saada. Nämä Le Mans ratavehkeet ovat usein varsinkin kisan jälkeen aika rähjäisiä ja ties millä teipilla korjattuja, tästä nyt tuli tälläinen "ennen kisaa" versio. Sellainen kolhittu ja nokinen versio voisi olla kiva joskus rakennella.
Le Mans 24 ja Ford GT40 ja Gulf-värit ovat vain niin uskomattoman upea yhdistelmä…
HUIKEA!!
paavo p. 10.1.2022 23:03 Vastaa lainauksella
Upea! Mengin tekemänähän löytyy vastaava auto samassa mittakaavassa hieman alle 350 ekua ihan Suomen puolelta.
Mika Wiik 10.1.2022 23:17 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kommenteista! Mengin sarja oli juuri tuloillaan silloin kun olen tämän aloittanut. Ilmeisesti hyvätasoinen sarja on se, toki on siinä hintaakin. Tätä vanhempaa Trumpeter/Magnifier sarjaa on saanut välillä neljäsosalla tuosta Mengin vastaavasta. Saisihan tähänkin kyllä vaikka mitä lisäosaa, parempia istuimia, isomman etsisarjan jne jne, jos vaan kukkaro kestää.
Pekka T 12.2.2022 03:40 Vastaa lainauksella
Näyttävä malli. Pakoputkiston säestämiselle erityismaininta
Mika Wiik kirjoitti:
Kiitos Timo kannustavasta palautteesta, sitä on aina mukava saada. Nämä Le Mans ratavehkeet ovat usein varsinkin kisan jälkeen aika rähjäisiä ja ties millä teipilla korjattuja, tästä nyt tuli tälläinen "ennen kisaa" versio. Sellainen kolhittu ja nokinen versio voisi olla kiva joskus rakennella.
Näemmekö tämän syksyllä Kuopion mallitapahtumassa?
Teemamme on aina sotaisien teemojen sijaan "Moottoriurheilu" ja uskoisin, että se tuo uusia mallareita lupsakkaan tilaisuuteen.
pienoismallit.net/tapahtumat/2022/maalla-merella-ja-ilmassa/

Sinne on todennäköisesti tulossa aikamoinen yllätys, mutta paljastamme sen vasta kun asia varmistuu.