Pienoismallit.net

1969 Dodge Coronet

Super Bee A12 "Six Pack": Back to the Stoneage

Vuodesta 1983 markkinoitu MoPar-pienoismalli, jossa osien yhteensopivuus on melko hyvä. Korin puhdaspiirteiset linjat näyttävät oikein mallinnetuita, ja enpä sitten lähtenyt customoinnin tielle lukuunottamatta muutoksia mm.mallimerkintöjen, ovenkahvojen, etusisälokasuojien, akun sijoittelun, tuulilasinpyyhkijöiden ja suuntamerkkien suhteen. Pakoputket pätkäistiin ennen taka-akselia. Ja renkaat ovat myös "custom", ja niinpä auto kulkee tavallista matalammalla. Lämpimien ja kuivien kelien harrasteajoneuvossa ei myöskään lämmityslaitetta tarvita, joten eipä sitä sitten olekaan eikä asianomaisen laitteen kaipaamia letkujakaan.
Ilmanputsarin ja kaasuttimien väliltä otettiin kumi/muovikaukalo pois, kun se on niin rumakin. Putsarin koppa ja venttiilikopat saivat uuden ilmeen kromia hieman käsittelemällä.

Laturin kiinnike piti keksiä itse, koska sitä ei ollut, vaan laite roikkui valetussa moniurahihnassa, jonka veistelin irti ja korvasin ite tehdyllä paremmmin mittakaavaa vastaavalla tuotoksella.

Maskin ja etupuskurin välissä oleva peltisuikale on sarjassa irrallinen. Liimasin sen kiinni ja kittasin raot, ja niinpä se näyttää enemmän 1:1-kokoisen esikuvansa kaltaiselta tai ainakin omaan silmään eheämmältä kokonaisuuden kannalta.

Harmaan pohjamaalin päälle tuli valkoisen, hopean ja läpikuultavan vihreän lakan seos, joka näytti vähän vaisulta. Ruiskuttelin siihen päälle pari kerrosta Tamiyan "kiillelakkaa" (Pearl Clear LP-49), ja sitten kiiltävää lakkaa useamman kerroksen.
Puskureiden kromit olivat kelvottomat, ja niiden harmonisointi korin väriin kävi jonkin sortin hopean ja alumiinin seoksella.
Sitten vaan letkut ja johdot paikoilleen. Kierroslukumittarin voi asentaa tuulilasin edessä olevaan mutterilla peitettyyn reikään. Se reikä on siihen porattu juuri siitä syystä - ei mistään muusta syystä eikä vahingossakaan.

Kommentit

Esa.M 28.3.2022 19:27 Vastaa lainauksella
Ei taitaisi toi pyyhkiä toimia hirveän hyvin oikeassa autossa, samoin se että kun tosta on poistettu sisälokarit, niin ei ole nyt paikkaa iskareille!, muuten ihan siistlaitos.
Pidän kovasti tuosta pelkistetystä olemuksesta. Miten olet tehnyt ikkunoiden kehykset? Ne ovat todella hienot.
Esa.M kirjoitti:
Ei taitaisi toi pyyhkiä toimia hirveän hyvin oikeassa autossa, samoin se että kun tosta on poistettu sisälokarit, niin ei ole nyt paikkaa iskareille!, muuten ihan siistlaitos.
Kiitos, Esa! Sarjan alkuperäisesssä eturipustuksessa ei ollut iskareita, mikä ei tietenkään ole syy jättää niitä rakentamatta ja siten luistella autenttisuudesta. Kiitos palautteesta, täytyypä jatkossa olla huolellisempi ja tutkia enemmän oikeista autoista saatavilla olevaa kuvamateriaalia.
Sami Salmela kirjoitti:
Pidän kovasti tuosta pelkistetystä olemuksesta. Miten olet tehnyt ikkunoiden kehykset? Ne ovat todella hienot.
Kiitos, Sami! Ikkunoiden karmit on päällystetty Bare Metal Foil -alumiinikalvolla.
Pekka T 1.4.2022 05:43 Vastaa lainauksella
Upea ja erittäin onnistunut väri. Hienoa kun jaksaa itse sekoitella mielissään sävyä. Kadehdittavan hienot foilaukset, itse kun en oikein onnistu niissä koskaan.
Kiitos, Pekka!