Pienoismallit.net

Grumman F6F-5N Hellcat

Eduardin ProfiPackin pohjalta

Grumman Hellcat on toki kuuluisa, mutta kenties hieman aliarvostettu Toisen maailmansodan hävittäjä. Se kuuluu samaan sarjaan työhevosia P-47 koneen kanssa. Ei kaunis, mutta toi pilotin useimmiten hengissä takaisin kertomaan tarinansa. Muutama huomio koneen menneisyydestä ja tilastoisa:

1. Valmistusmäärä 12 275 kpl, parhaimmillaan Grumman teki yhdessä kuukaudessa 605 kpl koneita (03/1945)
2. Voitto/tappio-suhde 19:1 (5156 / 270), Mustang ja Corsair pääsivät suhdelukuun 11:1
3. Ässiä Hellcat tuotti 306, jota sopii verrata Corsairin 93 tai Mustangin 274 ässään
4. Kolmen Corsairin hinnalla sai viisi Hellcatia.

(Lähde: Cory Graff, F6F Hellcat at war, 2010

Rakentelun tavoitteena on taklata kaksi juttua:

1. PItkästä aikaa takentaa jotain muuta kuin Tamiyaa
2. Miten saada yksivärisestä USN Sea Blue värikaaviosta jotenkin kiinnostava

Profipackin mukana tulee etsejä ja hartikkikkareita, joten pääsen taas vuosien tauon jälkeen kikkailemaan niidenkin kanssa. Elämme jännittäviä aikoja.

merkinnät

Eduardin pakettiin kuuluu kattava kattaus peltiosia, joita myös etsiosiksi kutsutaan. Tällä kertaa pelti taipui kohteliaan kunnioittavasti rakentelijan tahtoon, joten "etsi"-osaa vaiheita ei tullut eteen, kuin muutaman kerran. Minulla on useamman vuoden tauko edellisestä etsi-savotasta, joten läheistyin haastetta tapojeni vastaisesti eli hiljaa ja kiroilematta. Pääosin kiinnitin osat Gator grip akryyliliimalla ja osin turvauduin paksuun pikaliimaan. Panostin huolelliseen osien irroittamiseen ja siistimiseen. Tamiyan viila ja riittävä määrä erilaisia pinsettejä sekä etsipihdit helpottivat työskentelyä. Mietin osien…