Pienoismallit.net

Saab J-35FS Draken

HävLLv 21 (DK-271)

Kun muut projektit ei nyt oikein edisty, niin lisätään tänne yksi jokunen vuosi sitten valmistunut "klassikkomalli".

Koneyksilö on Satakunnan lennoston HävLLv 21 Saab Draken (DK-271) 80-luvun vaihteesta. Suomen ilmavoimille ostettiin aiemmin hankittujen Draken -koneiden täydennykseksi Ruotsista käytettyjä F1 -tyypin koneita 6 kpl vuosina 1976-1978 (DK-261..271, parittomat numerot), ja 18 kpl vuosina 1984-88 (DK-225..259, parittomat numerot). Tämä on siis yksi noista aiemmin hankituista koneista.

Maalattu Hatakan akryyleillä, ja säistetty kevyesti Tamiyan/AK:n tuotteilla. Rakentamisessa ei isompia (eikä muistaakseni edes pienempiä) ongelmia.

Kommentit

Rakentamisessa ei ongelmia- eikä myöskään lopputuloksessa! Todella nätti DK.
Todella kaunis malli.
Esivarjostukset antaa eloa mallille paremmin kuin kova paneeliurien litkutus.

En ala motkottelemaan, kun siihen ei ole aihetta.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Minulle ei tähtien antamisessa ole sattunut varmaan kertaakaan virheitä, mutta nyt olisin antanu puolikkaan lisää hyvin mielelläni. Sori.
Jarmo P. 31.12.2021 14:52 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteista ja arvioista molemmille. Kokeilin tässä sekä esivarjostusta, mutta myös kevyttä jälkivarjostusta yläpinnoille.

Ja Timo, on minullekin sattunut noiden puolikkaiden kanssa virheitä. Kaikki arviot otetaan kiitollisuudella vastaan, pääasia että malli herättää sen verran mielenkiintoa, että niitä ylipäänsä annetaan. Oma toivomus olisi kyllä, että arviota voisi muuttaa hetken aikaa, juuri noiden klikkausvirheiden vuoksi.

Hyvää Uutta Vuotta 2022 muuten kaikille (ja erityisesti tähtiä/kommentteja antaneille).
Drakeneita ei ole koskaan liikaa! Kaunis sulavalinjainen kone kaikinpuolin. Mallihan on siististi kasattu ja pintakäsittely onnistunut myös varsin hienosti joten eihän tästä voi kuin tykätä! Hienoa ja tarkkaa työtä siis, kuvat myös hyviä, tosin olisin toivonut kuvia myös "naaman" korkeudelta eikä pelkästään yläviistosta tai pohjasta. Tuonne sivuvakaajan kärkeen olisi antenninpätkän voinut laittaa ja samalla yritin tiirailla näkyykö tykin suuaukkoa oikeassa siivessä, en nähnyt.
Jarmo P. 2.1.2022 23:22 Vastaa lainauksella
Kiitos kommentista Markku.

Pitää joskus ottaa valmiista mallista kuvia myös alaviistosta, ei näyttänyt nyt löytyvän sellaisia kuvia. Laitoin kuitenkin muutaman kuvan rakennusvaiheesta tuonne työvaihekuviin, jotka on otettu enemmän rungon tasalta.