Pienoismallit.net

de Havilland Vampire Trainer Mk.55

Vampire Trainer, VT-4 Porissa keväällä 1957.

Airfixin malli oli oikein mukava rakenneltava ilman isompia ongelmia. Pientä piristystä Kuivalaisen etsiosista ja Quickboostin ilmanottoaukoista. Siirtokuvat ilmeisesti Galdecalin tekemiä. Niissä pientä epäselvyyttä, arkki oli vajaa ja ohjeet hukassa - esimerkiksi punaiset 'älä astu' alueet siiven takareunassa vaikuttavat liian pieniltä. Mutta niillä mentiin mitä oli.

Maalattu Vallejon Metal Color Silver-sävyllä - tuli hieman kiiltävämmän puoleinen 'Vamppi', hieman harmaampi sävy olisi voinut toimia paremmin. Vanhennusta tuli tehtyä hyvin maltillisesti, käytännössä vain Tamiyan Panel Line Accent Colour-litkulla paneelirajojen läpikäyntiä.

Kommentit

Hyvin kasattu ja pikku viimeistely tai säistys sopii…no ehkä voisi olla voimakkaampikin, koska niin kuin itse kerroit, niin metalli kiiltää turhan paljon.
Metallisävystä siis samaa mieltä kanssasi.
Myös nuo paneeliurat antavat kyllä mallille näyttävyyttä, mutta olisiko korostus saanut olla hillitympää?
Tarkkaa maalausta kuomun ja muidenkin palikoiden osalta, eli siisti malli.

Mallin kokonaisuuteen visuaalisesti kiinnitä aina eniten huomioita tai sitten jos joku paikka on aivan korjausta vailla.
Tässä olet kokonaisuutena onnistunut hyvin ja siitä pojot:
Mukava nähdä näitä Suomen Ilmavoimien ensimmäisiä suihkareita myös malleina. Tämähän on varsin siististi toteutettu, ei moitteen sijaa siis sen suhteen, päinvastoin…nätti malli ja kuvatkin erittäin onnistuneet. Ainoa moite tulee tuosta liiallisesta kiillosta mihin itsekin kiinnitit huomion. Hopean värinen maalaushan niissä oli ja koneet pääosin vaneriverhoiltuja, joten enempi matta saisi tuo pinta olla. Muuten varsin hyvä ja ilo katsella!