Pienoismallit.net

Fokker Triplane

Punaisen Paronin työjuhta maaliskuu 1918.

Tätä mallia ei voi suositella aloittelijalle. Koneessa on paljon pieniä ja hentoja osia, joiden kanssa saa olla tosi tarkkana. Ylimmän tason kiinnitysten suhteen meinasi usko loppua ja luovuttaminen oli lähellä, mutta onnistuin soveltamalla saamaan lentäjää lähellä olevat tukirangat paikoilleen. Helppoa ei ollut laskutelineidenkään kanssa, mutta ylätason verrattuna asennus sujui ihan hyvin.

Maalaus ja lakkaus ruiskulla Vallejon maaleilla. Koska muovi oli valmiiksi punaista, piti olla tarkkana jotta näki että kaikki kohdat on maalattu.

Tämä oli nyt kolmas ja (ehkä) viimeinen malli tähän ryhmikseen. 😄

Kommentit

Muuten ihan siististi tehty, mutta tästä kyllä näkee, että on kiireellä tehty:
-Siivet vähän vinossa
-Keskisaumat näkyy
-Propellin lamelliraidat puuttuu
-Vähäiset takiloinnit puuttuu
-Mikä kumma musta raita on 3. kuvassa rungon oikealla puolella ristin kohdalla?

Vaikka onkin vuodenvaihderyhmis-malli, niin kannattaako ihan näin hosua?

PS: Jos ryhmiksen idea on se, että saa hosua, niin perun aiemmat kommenttini.

yt.
MK
Mikaa kompaten niin mieluummin yksi hyvä, kuin kymmenen huonoa. Ikävästi tässä mallissa näkyy tuo kiireellä "äkkiä äkkiä kasaan" - meno. Maltti on valttia.
Kuten kerroinkin, oli suuria vaikeuksia mm. ylätason kanssa. Minun taidoilla se ei asettunut tuota kummemmin. Olin lähellä jättää sikseen koko mallin näiden erinäisten vastoinkäymisten vuoksi, mutta koska lopulta sain kuitenkin kaikki paikoilleen jatkoin loppuun. Kiirettä en siis pitänyt. Lopputulos ei nyt vaan ole tätä parempi. 🙄

Takilointeja en tuohon olisi enää saanut, sillä ne olisi tulleet juuri noihin miltei epäonnistuneisiin kohtiin. Ovat muutenkin niin hennosti kiinni että saa nähdä miten ylipäätään pysyvät.

Kaiken kaikkiaan tämä malli on ehkä huonoin aikaansaannos, jonka pelastamiseksi en hirveästi viitsinyt panostaa. Sopii kuitenkin tuonne vitriiniin Heinkel 111:n siiven suojaan.
Mika Kauranen kirjoitti:
-Mikä kumma musta raita on 3. kuvassa rungon oikealla puolella ristin kohdalla?
Niinpäs onkin, kävin ihan katsomassa alustaa jolla kuvasin. Se oli vain pieni tumma karva mikä näköjään osui just kohdalle. 😄