Pienoismallit.net

Sternenjäger WIF

Tiedustelukone

Oma tuotokseni Raimo Leinon muistorakenteluun.

Todellista on se, että ensimmäisen maailmansodan aikaan Saksassa järjestettiin kilpailuja lentokonevalmistajille ja niistä valittiin esim. Fokker D.VII ilmavoimien käyttöön. Muu koneen osalta ei pidä sitten paikkaansa eli what if..

Koneen suunnitteli Sternenjäger tarkoituksena saada aikaan erittäin nopea tiedustelukone. Moottorina twin rotary, joka antoi huomattavat tehot. Sternenjägerin periaate oli, että kaikki jää nopeuden varjoon ja näin kävi lento-ominaisuuksille. Aseita koneessa ei ollut mutta kamera ja radio löytyvät. Konetta ei valittu tuotantoon, koska lentoon lähteminen ja laskeutuminen vaativat kohtuuttoman tasaisen alustan.

Koneessa kokeilin kaikenlaista. Fokker Dr.I 1:72 runkoon ymppäsin Fokker Eindecker 1:48 jääneen moottorin ja loppu rakentuikin niiden varaan. Alimmaisen siiven siirsin keskelle runkoa. Väritys mielenkiinnosta sen suhteen miltä kirkas sininen näyttäisi. Siveltimellä sudittu.

Kommentit

Mahtoi olla melko etupainoinen vempele. Kiva olisi saada kuva edestäpäin.
Mika Kauranen kirjoitti:
Mahtoi olla melko etupainoinen vempele. Kiva olisi saada kuva edestäpäin.
Sama tuli mieleen. Voisi ohjaamo olla taaempana. Ihan hirveä virhe tällaisessa mallissa. ;) :D

Voisihan tuo muuten vaikka lentääkin.
Fokkeriisi verrattuna et nyt oikein ole paneutunut tähän Mestari Raimon muistorakenteluun.
Maalaus epätarkkaa, puolinaista ja kiiltävää. Muita asioita komppaan edellisistä kommenteista.

Anteeksi aika lyttäävästä kommentistani, mutta näin silmäni kertoo kokonaisuuden.
Tai sitten jos ruiskulla vetelet, niin huomaat varmaan, että sivellinmaalaus ei ole kovin heleppoa olipa mallin skaala mikä tahansa.
Tarkoitus ei ole pahoittaa mieltäsi missään nimessä.
Marko Hoo 27.12.2021 17:57 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteista ja kritiikki on aina tervetullutta. Lisäsin kuvan edestä. Harmittelen eniten sitä, että muistorakenteluun mallini ei ole minusta tarpeeksi laadukas. Kertoo tekijän puutteellisista taidoista mutta myös siitä, että mestarit ja noviisit on erikseen. Tuo sinisen ja valkoisen raja on kyllä huono. Mietin itsekin, että julkaisenko koko mallia. Kiiltoa on niin paljon niin valo heijastuu valkoisena sieltä täältä. Maalina Revellin emali nro 51 ja kiiltävä lakka päällä. Piti kuvata ilman suoraa valoa. Tasaiseen maalipintaan toki pyrin.

Itse asiassa käytin malliin aikaa enemmän kuin Fokkeriini ja ajan kuluessa meni enemmän korjailun / pelastamisen puolelle koko malli. Valmis malli olisi ollut minulle helpompi tehdä.

Täytyypi siis taustoittaa hieman enemmän. Alkuperäinen idea oli videosta, jossa Ernst Udet taisi lentää pää alaspäin. Mun mitä jos idea oli, että mitä jos kone nousisi ja laskeutuisi samalla idealla. Silloin koneen pohjaan saisi vaikka minkälaisen pommihärpäkkeen.. Laitan kuvagalleriaani kuvan, joka ainakin minulle osoittaa että mitä jos ajattelullakin on rajansa. Malliin piti mm. tulla peräsimeen rengas. Eihän tuo malli kaksinen ole valmiina mutta taatusti parempi mitä olin tekemässä…
Kitos etuvinkkelikuvasta.

Onhan kyllä siitäkin vinkkelistä aika hurjan näkyinen lentolaite ;)

PS. Kaikki mallit, joilla muistetaan Raimon huimia malleja, ovat tervetulleita.

Kiitos!