Pienoismallit.net

Hawker Nimrod L.B.V

5. Luftgruppe, 2. Luftflotille, Avnø, 4/1940

Hawker Nimrod suunniteltiin korvaamaan Royal Navyn Fairey Flycatcherin, jonka se teki 1932. Nimrod muistuttaa suuresti Hawker Furyä, mutta siinä on hieman taaksepäin taivutetut siivet Furyn suorien siipien tilalla. Royal Navyn Nimrodit korvattiin Sea Gladiatoreilla ennen toisen maailmansodan alkua.
Tanska osti kaksi Nimrodia ja käytti niitä mallikappaleina lisenssivalmistukseen, joita koneita valmistui kymmenen kappaletta. Ne saivat tyyppimerkinnän Hawker Nimrod L.B.V. Nimrodit olivat vielä huhtikuussa 1940 laivuekäytössä, kun Saksa hyökkäsi Tanskaan ja Norjaan. Niillä ei kuitenkaan tehty torjuntalentoja. Ehkä tanskalaisten lentäjien onneksi?

Mallisarja on CMR:n täysresiinisarja pienillä fotoetsi-lisillä. Muuten ihan laadukas, mutta runkopuolikkaissa oli aika paljon mittaeroja, joita joutui korjaamaan runsaasti kittaamalla ja hiomalla. Pahin juttu tämän kanssa oli se, että sarjassani oli kaksi alasiipeä ja ei yläsiipeä ollenkaan.
Reklamoin asiasta pariin otteeseen CMR:ää ja lopulta toisen sähköpostin jälkeen (kun uhkasin tehdä asiasta julkisen foorumeilla), vastasivat, että ”valitettavasti varaosia ei ole ja aikaisempi sarja on loppu. Uusi sarja on ehkä tulossa joskus ja sitten ehkä voidaan palata asiaan”. No, enpä jäänyt sitä odottamaan, vaan päätin sitten modifioida toisesta alasiivestä yläsiiven. Onneksi molempien siipien leveys on sama. Muuten olisi mennyt liian haastavaksi. Työvaihekuvasta varmaan näkee mitä piti tehdä. Siiven katkaisu, styreenilevyä keskikohtaan sopivasti laminoimalla, kittausta ja hiontaa, kaarinauharibsien laittoa, kaiverrusta ja pikkuyksityiskohtien laittoa ja siivekkeiden kaiverrus. Muuten vielä se, että vaikka mallisarjan ohjeet kuinka väittävät, että tähtäimenä on optinen putkitähtäin, niin kuvien perusteella se on kyllä ihan perus ristikkotähtäin, joten sellainen se mallissakin on.
Koneyksilö on sillä tavalla poikkeuksellinen, että siinä on naamiokuviointi myös yläsiivessä. Muissa tanskalaisissa Nimrodeissa yläsiipi oli kauttaaltaan vihreä vuoden 1938 jälkeen. Maalaukset siveltimillä ja takilointi hopeatussilla värjättyä 0,1mm siimaa.

Mielestäni tässä on aika jouluiset värit.

Hyvää Joulua! Glædelig Jul!

Kommentit

Olli J. 26.12.2021 11:38 Vastaa lainauksella
No jo on ollut taas urakka! Hienosti on yläsiipi onnistunut. Myös maalaus ja takilointi kohdillaan. Kiva nähdä välillä myös vähän harvinaisempia aiheita.
Kiitos Olli!
Todella hienoa jälkeä olet saanut aikaan. Erityisesti tuosta yläsiiven modauksesta hatunnosto korkealle.
Kiitoksia Timo-Matti! Ajattelin, että turha se on heittää muuten varsin hyvää mallia roskikseen.