Pienoismallit.net

Ford Thunderbird ´91

#28 Havoline

Tietonikkarin kellarista ostettu 30 vuotta vanha paketti. Osia oli paketissa sikin sokin ja pienellä puhalluksella putosi aina jotan jostain kehikosta.

Auto sijoittuu 90-luvun alkuun ja kuljettajana toimi tuolloin kaudella 1991 Davey Allison. Hän menehtyi sittemmin 1993 helikopterionnettomuudessa. Oma aikani suosikkikuljettaja Kenny Irwin jr. ajoi myöhemmin 90-luvulla samalla numerolla ja sponsorilla joten hänen autonsa oli käytännössä kopio tästä. Toki autona taisi olla jo koriltaan Ford Taurus.

Tätä kootessa tuli vahvasti lapsuus mieleen ja Porin silloisessa pienoismalli-liikkeessä Laurilassa tuli pentuna pyöriteltyä näitä käsissä. Paljon on sen jäljeen vettä virrannut paitsi Kokemäenjoessa, myös Oulujoessa ja pienoismallien laatu on parantunut huimasti. 30 vuotta vanhat siirtokuvat olivat melkoinen painajainen, varsinkin kun ovat tottakai se tärkein osa näitä Nascar-autoja. Osa kuvista oli kovettunut ja osa oli jämähtänyt taustapaperiin kiinni. Osa taas halkeili samantien kun kastoi veteen.. :D Noh loppu hyvin, kaikki hyvin ja mallista tuli ihan siisti.

Kori maalattu Tamiyan TS-14 mustalla ja päällä mastonin spraylakka joka temppuilee kuvissa, mutta luonnossa on viimisen päälle :D Decaaleihin varsinkin pitää olla tyytyväinen tuska ja niiden ikä huomioiden.

Kommentit

Hienosti olet saanut tuon siirtotokuvahässäkän tehtyä ja muutenkin malli on siististi ja kaunis.
Pikku historiankertomus on aina paikallaa ja se hyvä.
Upea malli ja en ala niuhottamaan mistään.
Hyvin olet saanut decalit asettumaan korin muotoihin, noiden vanhojen decalien kanssa monesti taistelleena täytyy aina nostaa hattua kun ne saa noin siististi paikalleen. Eipä tuosta muutenkaan juuri valitettavaa löydy, joten hieno T-Bird!