Pienoismallit.net

Suomi-Mersu 109 G6

Suomi-Mersu kesän 1944 rytinöissä.

Rakentaminen sujui hyvin, ei ongelmia. Nyt pääsin todella testaamaan uutta ruiskua, ja hyvinhän maalaushommat sillä sujuikin. Vallejon maalit ja lakka.
Siirtokuvien kanssa kävi sellainen sattumus, että kylkeen tuleva keltainen numero 7 oli irronnut toiselta puolelta. Huomasin tämän vasta kun olin lakkaamassa konetta. Otin toisenkin seiskan pois ja laitoin toisen vaihtoehdon valkoisen ysin tuohon kuomun etupuolelle. Koska olin jo lakannut, en enää voinut vaihtaa kyljen numeroita, vaan nyt mennään tällä. Sitä irronnutta seiskaa ei löytynyt mistään.

Kommentit

Hyvännäköinen Mersu. Erittäin tasainen maalipinta! Muutama kommentti: hieman harmaiden välillä vaikeutta erottaa sävyjä… Rungon täplitys ehkä hieman turhankin ”tiheä”. Kansallistunnuksen taustan pitäisi olla himmennetty! Hieman ”peilaa” konekohtaisen tunnuksen dekaali. Antennilankaa kaipaisin…
Luonnossa eron näkee siivissä hyvin mutta ei niinkään rungossa. Värit Grey ja Grey violet oli ainakin omaan silmään turhankin samansävyisiä. Noista tunnuksista, mie lakkasin ennen niiden laittoa mutta hyvin kuultaa. Päällelakkaus ei siihen vaikuttanut, mutta toivon mukaan sitoo nuo paremmin kiinni.
Hyvin on opettajakolleega Jussin ruisku toiminut: jälki on siistiä. Väriskaala on myös omasta mielestäni kovin lähellä toistaan. Kansallisuustunnusten valkoinen oli tässä vaiheessa jo pääosin taitettu harmaaseen. Mersu oli kovin nokeava kone, joten käytön jälkeä syntyi ensi pyöräytyksestä. Pakokaasuvanoja siis kaipasin. Ja se antennilanka oli kai jokaisessa Suomi-Mersussa…
(Omalla palstallani on vapaaehtoinen "varaosapankki". Jos olisit keltaista seiskaasi kuuluttanut, olisit sellaisen saanut minulta joululahjaksi paluupostissa.)
Tuo ruisku on Kärkkäisen valikoimista se halvin, muutaman kympin laite, mutta ihan hyvin tuntuu toimivan. Lienee riittävä ekaksi ruiskuksi näin kun homma on vielä harjoittelun puolella.

En kyl muistanut että täällä olisi voinut huudella puuttuvia osia, mut pitää jatkossa muistaa… 😉
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Kansallistunnuksen taustan pitäisi olla himmennetty!
Jossain välissä pitäisi kanssa Mersu kasata; mitä tarkoittaa "himmennetty tausta" ?
Keväällä -44 kävi käsky, että Suomen ilmavoimien tunnuksen (sininen hakristi) tausta (siis valkoinen osa) tulee himmentää! Tämä tarkoitti, että ko valkoiset alueet himmettiin/maalattiin RLM76 sävyllä…
Pete N 29.12.2021 04:45 Vastaa lainauksella
Hienosti ruiskututeltu! Noin pienessä skaalassa noiden täplien teko on onnistunut hyvin! Isommassa skaalassa niistä saa paljon näyttävämpiä!