Pienoismallit.net

B-25 Helsingin pommittaja

B-25D-25NC MSTITEL (Kostaja), 13 GAP, ADD 1944

B-25
Keskiraskas pommittaja. Suunniteltu 1939 alkaen. Kiire on ollut kova: tilaajan spesifikaatio tuli maaliskuussa, ja syyskuussa tilattiin sekä B-25 että B-26 koneita, näkemättä.
Kuuluisin, joskaan ei tehokkain, operaatio oli Japanin pommitus tukialuksilta 18.4.1942. Silloin oli käytössä B-25B.
Pikkumuutoksilla jatkettiin versioilla B-25C ja D - hyvin samanlaisia, eri firmat valmistivat.
Kehitys jatkui ensin konekivääreillä varusteltuihin rynnäkkömalleihin, sitten tykkikoneeseen B-25G.
B-25H (rynnäkkökone) ja J (pommikone) olivat jo enemmän kehiteltyjä. Suurin näkyvä ero oli selkäampumon siirto heti ohjaamon taakse.
Kaikkiaan valmistettiin 9 816 konetta.

Neuvostoliittoon vietiin 862 konetta "Lend-Lease"-puitteissa. Mukana oli useaa eri alatyyppiä. Erityisesti ADD eli pitkän matkan pommituslennosto sai B-25:ia. Eliittiyksiköillä oli erityisoikeuksia. B-25 oli oikein tykätty kone. Kestävä ja luotettava, helppo lentää.

Mallin esikuva on 13 GAP:n eli Kaartin pitkän matkan rykmentin kone. Mahdollisesti F Ivanovin komennossa. Koneesta on joitakin kuvia, esimerkiksi Red Stars 4 sivu 123. Karoliina Holda on tehnyt aiheesta kauniin värikuvan, joskin olen eri mieltä joistakin asioista.

Mallisarja
Malli on oikeastaan B-25G 75mm tykillä. Laatikossa on kuitenkin kaikki tarvittavat osat B-, C- ja D- malleihin. Scalematesilta löytyy vielä ohjeetkin pommittajamalleihin.

Accuratesin malli on oikein mukava tehdä. Lasiosat on heikko kohta, ne ovat aika paksuja, varsinkin yläampumo. Moottorisuojusten aukot ovat liian pieniä, näkyy selvästi. Ne piti suurentaa. Suosittelen sarjaa, jos jostain löytyy. Firma taitaa olla lopettanut.

Jos tykkää sisustella malleja, tässä on työsarkaa! Joka puolelle runkoa tulee vaikka mitä. Sisään ei suurimpaan osaan runkoa näe kuin röntgenkatseella.

Mallissa on mukana keulalle painoa, messinkilevyjä, valmiiksi leikattu sopivien kolojen mukaan. Minä en niitä halua käyttää. 1. Olen joskus pudottanut keulapainoisen mallin, siinä on painopiste niin "väärässä" kohdassa että lipeää kädestä. 2. Yleensä mallien päätelineet alkavat virua ison painon alla, pyörät vääntyvät vinoon. Tässä mallissa nyt sattuu roikkumaan ampumon pressusta sellaista työntävää köyttä.

Nokkateline on hento. Ohjeen mukaan se kiinnitetään paikoilleen ennen kuin rungon puolikkaat liimataan yhteen; ei mahdu muuten. Kestäisikö rakentamisen pyörittelyä? En kauaa katsellut kun sahasin telineen rungon pohjan korkeudelta poikki. Kiinnitin uudestaan (sisään poratun metallilangan avulla) oikeastaan melkein viimeisenä osana, kun kaikki muu oli jo tehty.

Antennilankoja menee siellä ja täällä. Ihan varma en ole, meneekö noin kuin mallissa, mutta mahdollista se on. "Walk-around" kuvasarjat on otettu säilyneistä koneista, niissä on koko radiopuoli uusittu, antennit ihan erilaisia.

Siirtokuvat: Authentic Decals 48-49. Siirtokuvien tähdet ovat puna-valko-punaiset. Minusta niiden pitäisi olla ilman punaista reunusta. Tässä tähdet on maalattu.
Kirkasosat: Squadron 9646.
Maalit: MRP. Ultimate snow wash. Vähän Tamiyaa.
Langat: EZ-line fine.
Liikkuva konekivääri: Gaspatch.
Konekiväärien piiput: RB-model.
Antennimastot terästä.

Lähteitä:
Red Stars 4 Lend-Lease Aircraft in Russia, C-F Geust ja G Petrov, APALI
Squadron/Signal B-25 in Action
Squadron/Signal B-25 Walk Around
Internet, esimerkiksi lend-lease.net.

Kommentit

Ari Oksanen 21.12.2021 18:23 Vastaa lainauksella
Lainaus:
Antennilankoja menee siellä ja täällä. Ihan varma en ole, meneekö noin kuin mallissa, mutta mahdollista se on.
Tässä periaatekuva yleisesti B-25:n ameriikkalaisesta radiovarustuksesta ja pari kuvaa B-25D:n manuaalista. Huomio kiinnittyy lähinnä antennilankojen läpivientien sijaintiin rungossa.

[img]https://pienoismallit.net/media/kuvat/16/39/32/163932.jpg[/img]

[img]https://pienoismallit.net/media/kuvat/16/39/33/163933.jpg[/img]

[img]https://pienoismallit.net/media/kuvat/16/39/34/163934.jpg[/img]
Ari Oksanen kirjoitti:
Tässä periaatekuva yleisesti B-25:n ameriikkalaisesta radiovarustuksesta ja pari kuvaa B-25D:n manuaalista. Huomio kiinnittyy lähinnä antennilankojen läpivientien sijaintiin rungossa.
Kiitos, nuokin kuvat näin. Jostain syystä muunkinlaista tietoa on:
fi.pinterest.com/pin/421368108871950873/

Tallensin myös vastaavan (ei saman) kuvan tämän mallin alle. Ota näistä sitten selvä.

Kovin ovat erilaisia. Ampumon alla olevat läpiviennit ovat suunnilleen samassa kohdassa. Selän läpivienti sitten, pitäisikö sen olla jalkapallon edessä keskellä, vai oikealla?

Ja vielä: Karoliina Holdan värikuvassa antennilangat ovat samalla tavalla kuin minun mallissa. Sen sijaan Authentic Decalsin maalausohjeissa antennit ovat kuten sinun linkittämissä kuvissa.
Ari Oksanen 21.12.2021 19:30 Vastaa lainauksella
Joo…ei näistä aina ota ite Erkkikään selvää. Neuvostokansalaisilla saattoi lisäksi olla ihan omat viritelmänsä.
Hieno peli, parhaimpiasi, ellei jopa paras! Ainoa nipotus kabiinilasien heijastuksista.
YT
Kalle
Ari Oksanen 21.12.2021 23:52 Vastaa lainauksella
Dodii…selvisi tuo mallissasi esiintyvä antennikonfiguraatio. Nuo taka-ampumon seutuville sivuvakaajilta tulevat langat löytyivät B-25G:n käsikirjasta ja kuuluvat SCR-535 IFF-vastaanottimelle. Ko. antenni on muuten piirretty myös aiemmin laittamaani takimmaisen radiosetin kuvaan, vaikka se on C-/D-version koneen manuaalista. Eli oikeastaan mallista puuttuu vain noiden pisimpien antenneiden ja marker-antennin sisäänmenot.

[img]https://pienoismallit.net/media/kuvat/16/39/48/163948.jpg[/img]
Antennilangat - kulkivatpa ne missä milloinkin on aika pieni asia kun katsoo mallin kokonaisuuta ja ajattelee työmäärää, minkä olet tehnyt.
Ulkoasu miellyttää ja kysymys kuuluukin, etä millä säistyksen teit? Onko merisuolakika?
Muutenkin malli on hienosti saatu kasaan ja kaikki itse tekemäsi osat ja paranukset on aina plusaa.
Hieno malli.
Kalle ja Timo kiitos!
"Säistys…" valkoinen on esikuvassa kalkkimaalia, joka on oikein huonosti sudittu. Lisäksi ilmavirta ym kuluttivat valkoista pois. Toisaalta koko kone olisi voinut olla vähän luminen, mutta sitä en halunnut tehdä, se olisi peittänyt liikaa. Pyörissä (renkaiden kolot…) on hieman tavaraa joka voisi olla lunta.
Kone on maalattu ensin normaalimaalaukseen. Kiiltävä lakka päälle. Panel line wash lähinnä alapuolelle, siirtokuvat. Taas kiiltävä lakka. Sitten ruiskulla Ultimaten Snow Wash. Yläpuoli kokonaan tasaisen valkoiseksi, paitsi lasiosat. Se on kuulemma savea(?) ja vesiliukoinen. Sen jälkeen tein "käänteisen maalauksen" eli kuivalla pensselillä sudin ylimääräiset pois. Jäänestokumit, tunnukset ja tekstit pyyhin kokonaan puhtaaksi. Ja sitten taas lakka, matta.
Erittäin hyvin huolleliseti rakennettu/maalattu pommikone…en tiennytkään, että suomeakin on pommitettu jenkkikoneilla…talvimaalaus on hyvällätavalla karunnäköinen ja varmastikkin totuudenmukainen…itseä olisi hirvittänyt vetää suurella vaivalla rakennettu/maalattu valkoisellla yli ja sen jälkeen tehdä tuo käänteinen maalaus ja toivoa, että onnistuu…tuliko ensin harjoiteltua johonkin testikappaleeseen vai veditkö heti tähän periaattella ”se ei maalaa joka pelkää”? Mallissasi on monia hienoja yksityiskohtia, joita katselee mielellään…ja seikka, että toiminut suomessa lisää omaa mielenkiintoa…uteliaisuuttani viellä kysyisin mistä/miten teit yläampumon päällä olevan peitteen?
Kiitos Johan.

On Suomea pommitettu amerikkalaisilla pommittajilla. Helsingissä kävi B-25:a ja määrältään vielä enemmän A-20 -koneita. Saattoipa Lisunovien joukossa olla joku DC-3? A-20:t kunnostautuivat myös "Niobe"n upotuksessa; mitalithan tosin jaettiin vahingossa Väinämöisen upotuksesta.

Kyllä minulla oli harjoituskappale. Normaalisti käyttämäni Hurricane oli jo niin paksun maalikerroksen alla että kelvottomien mallien joukosta valikoitui "Historic Plastic Models"in Pe-2. Siihen ensin samat kuviot kuin Mstiteljiin. Ei siinä ollut mitään riskiä. Valkoisen olisi saanut vaikka kokonaan pyyhittyä pois.

Peite on paperia! Heräteostos Villeltä:
hpns.eu/shop/vms/vms-vantage-modelling-solutions-vms-cm05-vms-paper-shaper-30-ml
Tuo peite on ihan konekirjoituspaperia, olisi pitänyt käyttää VMS:n paperia mutta se piiloutui.
Tästä saattaa olla iloa yhteen jumittuneeseen projektiini…kovettuuko paperi kovaksi litkulla käsittelyn jälkeen?
Juu, hyvin kovaksi!
Kiitos informaatiosta sakari…uskoisin, että tässä ratkaisu brobleemaani :)
Edellisten kanssa samoilla linjoilla: hienoa työtä. Yläampumon pressu on mainio yksityiskohta, talviolosuhteissa itänaapurilla on aina näihin päiviin asti olla taipumus kapaloida pommareitaan peitteisiin.