Pienoismallit.net

Boeing 707-430

Lufthansa D-ABOB

Boeing 707 oli yleisin pitkän matkan matkustajakone 1950-luvun lopulta 1970-luvulle. Sen kilpailijoita olivat DC-8, Convair 990 ja Vickers VC-10, sekä Itä-Euroopassa Iljushin IL-62.

Pan Am oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka otti käyttöön Boeing 707 -matkustajakoneet vuonna 1958. Koneesta tehtiin useita alatyyppejä. Koneet oli varustettu etupäässä Pratt & Whitneyn moottoreilla. Kaikki versiot mukaan luettuna 707-koneita valmistettiin 865 kpl. Valmistus loppui 1978.

Vuonna 1960 valmistui alatyyppi 707-420, jossa oli Rolls Royce Conway -moottorit. Lufthansa otti ensimmäisenä käyttöön tämän alatyypin, ja sille tuli asiakaskohtainen mallimerkintä 707-430.

Rakensin Lufthansan Boeing 707-430 Authentic Airlinersin resiinisarjasta. Rungon alumiini on tehty Bare Metal Foililla ja valkoinen on Tamiyan akryyli X-1. Rungon ja siipien vaaleanharmaat on Mr. Hobbyn 338. Corogardit siivissä on omaa sekoitusta Revellin maaleista 57, 90 ja 04. Muut metallisävyt ovat Extreme Metalia ja eri metallin värisiä siirtokuvia. Lufthansa siirtokuvat on 26decalsin. Matkustamo- ja ohjaamosiirtokuvat Authentic Airliner Decalsin. Lisäksi käytin osan saman valmistajan detaljiarkista.

Kommentit

Upea mali.
Juuri nuo metalin eri sävyt antavat eloa mallille ja toimivat varsin hyvin.

Varsin maukkan näköiset on nuo matkustamon ikkunat. Ei heti luulisi siirtokuviksi, mutta kun ajattelee kokoa, niin aikamoinen homma maalauksesakin olisi ollut.

Hieman kaipaisin varsinkin alapuolelle säistämistä, koska lentojen jälkeen jäihän sinne aina jotain.

Livenä vissiin Tikkakoskella??
Samaa mieltä Timon kanssa. Kyllä te siviilileko(suko)mallarit osaatte tehdä nuo maalausjutut ensiluokkaisesti ;)

yt.
MK
Kiitos Timo ja Mika kommenteista.

Tikkakoskella tavataan, jos tapahtuma vaan toteutuu. Tuosta maalauksesta sen verran, että se onnistuu ruiskulla maalaamalla useita ohuella maalila tehtyjä kerroksia ja tarvittaessa välihionnat. Minun malleissani on maali- ja lakka kerroksia yhteensä noin kymmenen.

T. Ari

PS. Olin unohtanut arviointimahdollisuuden, laitoin sen käyttöön.
Kyllä on komia 707! Siipien coroguard näyttää aavistuksen tummalta, mutta samaan hengenvetoon täytyy todeta etten ole ikinä livenä nähnyt 707:aa eli korjataan muotoon "sävy näyttää tummemmalta kuin mitä yleensä on malleissa totuttu näkemään";).

Erikoinen valinta Lufthansalta nuo Rolls-Roycen moottorit. Alunperin kai niitä kaavailtiin brittiläisiin (BOAC:n) koneisiin. RR mainosti niitä taloudellisempina ja hiljaisempina verrattuna Pratt & Whitneyn vakiovoimanlähteisiin, mutta käytännössä se taisikin mennä sitten toisin päin ja BOAC:n tilaamissa myöhemmissä -336:ssa olikin sitten P & W:t siivissä.
Onnea Ari.
Hieno malli!
90-luvuna alussa matkustin Zimbabwessa Air Zimbabwen 707:lla. ja nämä olivat Lufthansalta ostettuja yksilöitä. Matkustamossa oli vielä saksankielisiä varoitustekstejä.
Kiitos Timo ja Pekka.