Pienoismallit.net

A-7D Corsair II

Matchboxin A-7D Corsair II rakennettu suoraan laatikosta mitään siihen lisäämättä, muokkaamatta tai pois jättämättä. Vähän rennompaa rakentelua oli tämän parissa. Maalattu Vallejon Model Air maaleilla, ruiskulla.

Mitäpä tästä nyt muuta sanomaan? Ennen asiat oli ainakin yksinkertaisempia jos ei muuta? Kovin kiva malli silti.

Kommentit

Siististi rakennettu ja hyvin maalattu, "Mad trencherin" kädenjälki näkyy ;)
Mallihan on siististi rakenettu ja hyvin maalattu. Myös siirtokuvat isruvat hyvin.

Mallin saa näyttämään hienolta paneeniurien korostuksella ja hyvällä pintakäsittelyllä, mutta tässä mallisasi nuo paneeliurat ovat mielestäni menneet jo liian näkyviksi.
Samaan on syyllistynyt moni mallinrakentaja ja onhan siitä ollut keskusteluja täälläkin.

Kaunis malli pikkukokoon rakennettu.
Heikki 10.12.2021 21:52 Vastaa lainauksella
Vanhoissa Matchboxeissa paneeliurat on reilun puoleiset, ja koska malli on rakennettu suoraan laatikosta, en näe siinä mitään väärää. Siistiä työtä ja hyvin maalattu perinnemalli. Twelve points.
Timo Rissanen kirjoitti:
Mallin saa näyttämään hienolta paneeniurien korostuksella ja hyvällä pintakäsittelyllä, mutta tässä mallisasi nuo paneeliurat ovat mielestäni menneet jo liian näkyviksi.
Samaan on syyllistynyt moni mallinrakentaja ja onhan siitä ollut keskusteluja täälläkin.
Juu, syyllinen - ihan tietoisesti. Tässä mentiin ihan täysin mallin ehdoilla. Taittuvat siivetkin ovat aika lelumainen elementti - mutta en niidenkään ronskia saranointia kokenut tarpeelliseksi yrittää sen kummemmin 'parannella' tai piilotella.
Pahoittelen - menee tilit välillä ristiin, edellinen kommentti siis minun käsialaa.
No huh, jos nyt sohaisin muurahaispesää. niin ei ollut tarkoitus. Lienee kuitenkin tosiasia, että joissakin 70-80-lukulaisissa Matchbox-malleissa nuo paneeliurat ovat lievästi sanottuna ylikorostettuja.
Se ei kuitenkaan poissulje sitä, että niistä saa hyviä malleja aikaiseksi. Niissä malleissahan on yleensä ollut muotoseikat kohdillaan.
Täten sanon edelleenkin, että Eeron malli on hieno, erityisesti ottaen huomioon lähtökohdan.

yt.
MK
Todella siististi tehty ja ruiskumaalattu Corsair II. On ekologista käyttää, mitä boxista löytyy. Hyvä. Nuo paneeliurat jäivät minuakin vaivaamaan.
Mika Kauranen kirjoitti:
No huh, jos nyt sohaisin muurahaispesää.
Ei kai nyt sentään? Kyllä tänne kommenttia saa heittää.
Siististi rakennettu malli joka näyttää kovasti Corsairilta. Omaan silmääni suurin puute sarjassa on ulkoinen kuorma. MER-puomit ja Sidewinderit jos olisi yksityiskohtaisemmat niin olemus paranisi kummasti.

Paneelirajat tosiaan minunkin mielestäni ylikorostetut, tietenkin korostuvat entisestään jos ovat turhan syvät. Itse pohtisin tarvetta korostaa niitä lainkaan enää litkuttamalla jos erottuvat muutenkin? Tai sitten perusväristä tummempaan taitettu liemi muttei liian tumma harmaa tai musta väri. Nämä kuitenkin vain omia mielipiteitä ja mieltymyksiä. Työn jäljessä/ mallarin panoksessa ei siis moitteen sijaa.
Hyvä esimerkki siitä, että vanhoista Matchboxeistakin saa todella näyttäviä malleja, joista kyllä esikuvansa tunnistaa.
Ja nämä olivat aikoinaan tärkeitä malleja monelle. Minunkin mallailuharrastukseni alkoi Matchboxin Hurricane MK IIC:stä. Ne olivat riittävän helppoja kasata kymmenvuotiaalle aikana jolloin netin ohjepankkia ei osattu edes kuvitella. Lopputulos näytti esikuvaltaan, ja jos telineet laittoi sisään niin ne kestivät rajua käyttöä.
Kyllä tuo on ihan kelpo peli. Corsair II muodot on täysin tunnistetttavissa. Ja lähtökohta huomioiden todella hieno lopputulos. Jos ei laita siipiä suppuun, niin taitoskohtaa saa korjailla jokusen tovin.

Taisi muuuten olla yksi niitä harvoja US Navyn konetyypppejä josta muokattiin myös US Air Force versio.

E-P
J Pokki 15.12.2021 10:10 Vastaa lainauksella
Hieno nostalgiamalli, joka osoittaa sen, että nykykehityksen kelkasta pudonneenkin malli on mahdollista - ja jopa kannattavaakin virkistysmielessä - rakentaa suoraan laatikosta. Itsekin tuli aikanaan pari MB:n Corsairia rakennettua, eikä niistä tuon ajan taidoilla jäänyt paljoa säilyteltävää, paitsi tietenkin muistot, jotka nousevat tätä katsellessa pintaan.
Mitä tulee paneeliuriin, olen sitä mieltä tämän mallin kohdalla, että kun ne kerran on matchboxmaiseen tapaan ns. jämäkät, mitä niitä ujostelemaankaan. Eli vaikka korostus onkin huomattavaa, ei se tässä kontekstissa haittaa ainakaan minun silmääni.
J Pokki kirjoitti:
Mitä tulee paneeliuriin, olen sitä mieltä tämän mallin kohdalla, että kun ne kerran on matchboxmaiseen tapaan ns. jämäkät, mitä niitä ujostelemaankaan. Eli vaikka korostus onkin huomattavaa, ei se tässä kontekstissa haittaa ainakaan minun silmääni.
Samaa mieltä. Tällä sivustolla lienee myös kuitenkin mallareita, joiden mielestä "lähtökohdalla ja työmäärällä ei ole mitään merkitystä. Vain ja ainoastaan mallin lopputuloksella ja autenttisuudella".
Kiva huomata, että on muitakin kuin minä, jotka arvostavat joko työmäärää tai mallin nostalgisuutta. Tässä on kysymys nostalgisuuden arvostamisesta.

yt.
MK
Mukava lukea eriäviäkin mielipiteitä, mallitouhuissa (kuin monessa muussakaan asiassa) kun ei ole vain sitä yhtä totuutta. Hauskanpitoa tämä ainakin itselle on. Tykkään tehdä myös mahdollisimman autenttisia malleja, mutta tämä selkeästi ei ollut yksi niistä malleista.

Paneeliurat on yllättävän paljon keskustelua herättävä aihe - sehän on selvä että ne ei tässä mallissa ole millään muotoa mittakaavassa. Vähän sama juttu aseiden kanssa, kävi mielessä että sitä osastoa olisi tosiaan voinut piristää Hasegawan asesetillä kuten A Lappalainen ehdottikin. Päätin kuitenkin jatkaa 'suoraan paketista' linjalla ja säästää hilut johinkin 'vakavampaan' malliin.

Nostalgiakin on mukava juttu. Itselleni tämä ei ollut ns. nostalgiamalli koska olen mallailu-urani aloittanut myöhemmin - mutta äärimmäisen mukavaa että mallini herättää kuitenkin tällaisiakin tuntemuksia kanssaharrastajissa :-)

Kiitos kaikille kommenteista!
En tiedä, mikä on tarina noiden Matchboxin korostettujen paneliurien takana, olisko se, että tehdas pyrkinyt sarjakuvamaiseen toteutukseen (tyyliin Siivet tai Korkkari). Tässä tuo toimii todella hyvin, todennäköisesti lopputulos parempi, kuin urat joko käsittelemättä tai täyttäen ja uudelleenkaivertaen.

Lopputulos/autenttisuus taitaa olla kirjattu ihan IPMS:n kansainvälisiin arvosteluohjeisiin, työmäärä huomioidaan vain dokumentoidun (laajan) konversion osalta.
Sarja on aikansa tuote, ja Matchboxeja itsekin rakentaneena ei tästä voi kuin pitää. Urat eivät häiritse tässä yhteydessä, ja tykkään miten mall on toteutettu muutenkin. Taas yksi esimerkki siitä että vanhoista sarjoista saa kivoja malleja!
On se vaan hieno! Parasta on se, että näkee valmistuneen mallin.
Ei näitä matchboxin sarjoja pidä hammasta purren tehdä 😅.