Pienoismallit.net

Saab AJ-37 Viggen

Kubbe

Annoin tälle vuonna 1979 valmistuneelle sarjalle nimen "Kubbe" kuvaamaan konetta, jossa juuri mikään ei ollut kohdallaan. (Eipä ihme siis, kun alkuperäinen ostaja oli mallista heti luopunut.) Minulle lähes yksikätisenä työ tuotti paljon ylimääräistä vaivaa ja mieliharmia: rungon puoliskot olivat eri pituiset! Niinpä ohjaamo itsessään ei veistelyistä huolimatta asettunut kohdalleen, kuomusta puhumattakaan. Sama koski moottoria. Siipiaihio oli kiero ja toisesta kärjestään katkennut. En saanut edes veistelyn, pikaliimalla liimaamisen ja ruuvipuristimen avulla puoliskoita yhteispeliin - jokin kohta retkotti heti seuraavana aamuna. Edes runsas pakkelin käyttö ei tuonut tyydytystä. Lopulta antauduin virran armoille ja päätin selviytyä johonkin rantaan, jossa päätin suojamaalauksen edustavan koneen luonnetta: kubismia!

Värit ovat sentään standartin mukaiset. Maaleina käytin Vallejoa, Humbrolia, Revelliä, XtraColoria, Gunzea ja lakkana Humbrolia. Lähes kaikki maalit olen ruiskuttanut pintoihin, mitä taitoa olen samalla opiskellut hitaasti, mutta todellakin hitaasti. Litkutuksen tein pohjaan, mutta aine reagoi sen maaliin niin voimakkaasti minut yllättäin, että jouduin paikkamaalaamaan pohjan kallella kypärin.

Siirtokuvat ovat alkuperäiset. Muut merkit olivat kohtalaisia, paitsi kokardit, jotka vedessä menettivät osan väreistään. No, kone on tarkoitus asettaa lentoasussa pilootti istuimessaan kattoon. Onneksi kaverin katto on kyllin korkealla…

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!