Pienoismallit.net

Hansa-Brandenburg W. 29

Legenda ilmassa ja vedessä

Aiemmasta W. 12 kaksitasomallista kehitelty, uutta aikaa ennustellut meritoimintakone, joka pääsi tuotantoon keväällä 1918. Konemalli osoittautui erinomaiseksi tarkoitukseensa, mutta valmistusmäärät jäivät noin pariinsataan ennen sodan loppumista.

Isommalla moottorilla varustettu W. 33 on tunnettu Suomessa, sillä Ilmailuvoimien lentokonetehdas valmisti sitä lisenssillä vuosina 1922-26. Suurehko määrä muutoksia alkuperäiseen oikeutti mallin nimeämiseen uudelleen, Suomessa valmistuneet yksilöt tunnetaan nimellä I.V.L. A.22 Hansa. Suomen Ilmailumuseossa on maailman ainoa säilynyt IVL/Hansa näytillä.

Malli on taattua WnW-laatua ja siis erittäin kiva rakentaa. Pohdin ensin rungon muokkaamista suomalaisen IVL:n aikaansaamiseksi, mutta päädyin kuitenkin tekemään kuvitteellisen, Pohjanmeren alueella operoineiden koneiden mukaisesti maalatun mallin. Lisähaastetta toi päätös maalata Lozenget siipiin, eikä se ihan täydellisesti onnistunutkaan. Ensi kerralla sitten.

Kommentit

Taas näitä WNW-wundermalleja. On taatusti hieno tulos loistavasta mallisarjasta. Kertoisitko enemmän miksi maalatut lozenget eivät ole muka hyviä?
Kiitos. Kuva ei sitä ehken paljasta, mutta itse leikatut maskit "vuosivat" aika pahasti reunoilta, ja paikkomaalausta piti tehdä vähän viritellen.
No on vaikuttava malli ja Lozengehan näyttää tosi hyvälle. Wood & Wire dekaalejakin joutui paikkamaalaamaan, eli siinä ei ole mitään normaalista poikkeavaa. Harmittaa että WnW lopetti. Nämä ovat kuitenkin upeita sarjoja joista saa upeita malleja, kuten tässä.
Kimmo K. 13.12.2021 09:11 Vastaa lainauksella
Onnittelut viikon mallista! Näyttävä kokonaisuus.
Onnea viikon mallista.
Mitenhän tämä oli lipsahtanut minulta ohi julkkaripäivänä.. No mutta annetaan kommentti nyt ja pojotus samoin.
Malli herättää tunteita olemuksellaan eli tosi upealta jokainen paikka.
Ei onnistu ihan joka mallarilta läheskään, mutta Kimmo onkin jonkinsorttinen taikuri.. En löydä moitittavaa eikä ole tarkoitus alka luupin kanssa niitä etsimäänkään.
Varjostukset ja pintakäsittelytekniikka on ammattihenkilön tekemiä ja nautinto katso ja samalla mietiskellä, miten tämä on toteutettu tuollaisen jäljen saamiseksi.

Kyseessä on laadukas sarja - jollaista tekisi mieli hankkia, mutta en uskalla näillä taidoilla vielä edes ajatella ajankohtaiseksi.
Ehkäpä parin vuoden kuluttua kun kenties eläkeikä koettaa.
Kiitos kehuista, ei taikoja tarvita, kun on hyvät värkit 8-) WnW-sarjat ovat niin hyviä, että niillä onnistuu aika varmasti. Siksi tietysti karvastelee valmistuksen loppuminen…