Pienoismallit.net

VW Beetle '66

Ratalelu

Viikonloppuprojekti marraskuun alusta 2021. No, eihän se ihan viikonlopussa valmistunut, vaan maanantaille venyi :D Rakentelutunteja kertyi noin 35.

Alunperin ideana oli tehdä musta ja ruosteinen röttelö Mallisto-siirtokuvilla, mutta melko pian ideaksi muodostui rakentaa hätiköiden nippuun laitettu Malliston ukkojen ratalelu… Sopi hyvin mallin rakentelun kireään aikatauluun. Halusin malliin pohjamaalivaikutelman, mutta silti jotain vivahdetta. Päätin sitten maalata etu- ja takapellit kiiltäviksi vanteiden ohella.

Kupla on tehty "hyväksi" ajettavaksi levyjarruineen, madalluksineen, leveine renkaineen ja kevennyksineen. Raideleveyshän ei ole lähelläkään laillista, mutta autolla ajetaankin vain radalla ja pimeällä pikkuteitä. Tehoa EI ole lisätty :D No, siniset tulpanjohdot sentään ja lämpöeristettä tuliseinään ja luukun sisäpintaan. Sisältä on olevinaan karsittu turhaa painoa kojelaudasta, mutta liian iso kierroslukumittari taisi tuoda tuon painon takaisin.
Luokituksiltaan vanhentunut vanha WRC-kuppipenkki pitää kuskin paikallaan huimissa g-voimissa Ahveniston suolenkillä. EMPI-vaihdekeppi vaihdettiin vakion tilalle, jotta keppi siirtyisi taaemmas vakiopaikaltaan siirretyn ratin mukana. Rattihan on nyt varsin urheilullisessa asennossa. Vakio-ovipahvit saivat lähteä ja tilalle laitettiin turkkipeltiä. Tekstiilimatot on lattialla vaimentamassa melua, mutta kuskilla on sentään kuramatto… Puskurit ja peilit karsittiin turhina pois. Takapellissä on rekisterikilpi, mutta edestä se irtosi jo ensimmäisessä jarrutuksessa, sillä kuten ylempänä mainitsin, on vanhat tehottomat Kuplan rumpujarrut vaihdettu tehokkaisiin levyjarruihin uusine napoineen.

Kori on maalattu Tamiyan spray-maaleilla. Mattaharmaa on TS-99 ja tummansininen TS-55. Kiiltävää tummansinistä kiillotin vain hieman Tamiyan kiillotustahnoilla parin pölyhiukkasen poistamiseksi. Sisustan harmaa on spraymaaliin mätsäävä Tamiyan akryylimaali XF-87. Detaljoinnissa on käytetty monia Highlight Model Studion osia, kuten jarrut kokonaisuudessaan, sisustadetaljit ja konehuoneen detaljit. Vanteet ovat Scale Productionin tuotteet ja pyöränpultit Decalcasilta. Listat korissa, etupellissä ja ikkunakehyksissä on foilattu Bare Metal Foilin New Improved Chromella. Konehuoneen lämpösuojus on Model Factory Hiron tuotetta.

Epärealistisen tiukka aikataulu ja deadline kyllä pistää tekemään mallin valmiiksi, mutta kyllä oli ukko jumissa tuon rakentelusession jälkeen :D

Kommentit

Siisti rataversio.
Nopeasti olet saanut kasaan, kun kuitenkin olet itse muunnellut sarjaa näyttävemmäksi.
Värit valittu myös hyvin, kiva yhdistelmä.

Miten on noiden turvavöiden kanssa? näyttäs yksipistevöiltä, jotka e ole ainakaan kisavehkeissä sallittuja. Mutta kun tehoja ei ole lisätty, niin saattaisimpa jonkun kierroksen radalla kokastakin.
Kiva malli katoavasta luonnonvarasta.
Kiitti kommenteista!

Tämähän ei siis ole kisa-auto ollenkaan, vaan ratalelu. Sellainen, että vuokrataan rata pariksi tunniksi ja ajetaan sallitusti täysiä ja rajoilla. Tässä tapauksessa täysiä ei ole kovaa… Siihen kyllä vakiomalliset lantiovyöt rittää ;)