Pienoismallit.net

Pz.Kpfw.IV Ausf. J Ps.221-1

Lapinsota 1944

Panssari nelonen marssitauolla Oulun Merikosken sillan läheisyydessä.

"Neloseen" tehty havaitsemani suomimuutokset…zimmerit tehty veitsenkärjellä painelemalla, tykinputki vaihdettu Zvezdan Pak40 mallista, perän hinausvaijeri omaa tuotantoa, vaunuun lisätty muutamia niittejä/koukkuja sekä jotain osia greenstaffista ja valurangangoista veisteltyinä + jotakin osia um suomisturmipaketista lainattuina. dekaalit piirretty coreldrawilla ja tulostettu omalla printterillä. Vaunun figuurit preiseriltä ja radalla lompsiva veijari zvezdalta. alusta 90x120x2mm vanerista, vaneri pohjustettu tamiyan dioramatexturepaintilla, ruohot tajimalta, aidan poikkipuut evergreen 0,4 arkista ja pystypuut hiottu valurangoista, junaradanpätkä aikaisemmin tehdystä BA-20 mallin mukana tulleesta radanpätkästä ja sahailtu sopivaan muotoon…
refrensseinä käytetty tämän sivuston muita suomi nelosia, sa-kuvia ja star decalssin maalausohjeita.

malli ja vaunun figuurit tehty pääosin 2020…alusta ja radalla kävelevä figuuri/lopullinen viimeistely 2022…kaikki sivelty vallejon akryyleillä.

Kommentit

Todella hieno suomalainen nelonen! Hyvin toimii tuo zimmerit-tekniikka herrasmiesten mittakaavassa. Taitaa vaatia jonkin verran kärsivällisyyttä. Millainen oli Italerin IV (lienee vanha Esci) rakentaa? Pyörästöön voisi kenties metallisiin kulutuspintoihin hinkata lyijykynää. Voi muuten olla, että tätä mallia katsotaan jatkossa Suomi-nelosten referenssinä.
Täähän on melkein kulttuuriteko. Onko tällä sivustolla koskaan aiemmin ollut Lapin-sota aiheista tankkidioraamaa? Kertokaa minulle, jos on ollut ja milloin. Ja sitten vielä tuossa mittakaavassa!

yt.
MK
Kiitokset kommenteista Timo-matille ja mikalle…zimmerin tökkimisessä meni pari iltaa rattoisasti;)…tarkistuksen jälkeen vanha Esci tosiaan kyseessä, kasauksessa ei suurempia ongelmia, hieman hankaluuksia oli tornia ympäröivien lisäpanssarien kohdistamisessa/asennuksessa. suomivaunun rakentamiseen tämä valikoitui lähinnä siksi, että tässä paketoinnissa oli valmiina nuo edessä olevat lisätelat, vääränlaisen tykinputken olisi voinut kyllä käyttää jos olisi huputtanut suujarrun niin kuin referenssikuvissa. Suujarrun maalasin star decalssin ohjeen mukaan ”keltaisella” Vaikka mistään valokuvista sitä en pystynyt vahvistamaan.
Tosiaan historiallinen dioraama Lapin sodasta tankin kanssa varsinkin.
Kivoja efektejä tuo junanrata ja tie+aita. Lisää huomattavasti eloa kokonaisuudelle.
Valokuvat loistavasti teräviä ja valotus toimii hienosti.

Lisäarvoa - kuten malleihisi aina -antaa "herrasmieskoko", kuten osakaima tätä nimitti.

En löydä parannusehdotuksia ja mieltäni lämmittää jälleen täkin pikku dio.
Missähän näitä voisi nähdä livenä?
kiitokset taas Timolle raportista…aita ja junarata ideat napattu sa-kuvasarjoista, jotka on napattu tuosta merikosken sillan ylityksestä, muutamissa kuvissa näkyy myös kutakuinkin tuon näköistä aitaa…tähän olisi viellä sopinut hyvin muutama siviiliasuinenkin figuuri, mutta niitä ei löytynyt varastoistani, joten mentiin ilman siviileitä…suomi nelosista ei taida löytyä muita sodanaikaisia valokuvia kuin juuri nämä merikoskensillan ylityksestä kertova kuvasarja+yksi vaununsivukuva jossa tuntematon nelonen tuntemattomassa paikassa.

Tällähetkellä ei ole tarkoitus viedä näitä mihinkään senkummemmin näytille…mutta jos joskus poikkeat turun seudulle niin niin privat liveshow onnistuu kyllä varmasti:)
rhakaleh 1.4.2022 10:51 Vastaa lainauksella
Nämä ovat tähän mennessä olleet aika upeita kaikki, mittakaavasta huolimatta tai kenties juurikin sen takia… Ansaitsisivat päästä johonkin museoon tms. suuremman yleisön nähtäviksi.
No nii se vaan on Oulusa. Intiön vesitorniki sielä kurkistaa. Emmää vaan tota tankkia sielä nähny, vaikka kyllä nää näkkiin yhtä jos toista viime viikolla. Julumetun tarkkaa jäläkiä sulla tullee tuosa mittakaavasa. Taas jälleen kerran. Komia on.
Kiitokset rhakalehille ja panulle mukavasta palautteesta :)