Pienoismallit.net

Honda Civic

Aoshiman/Beemaxin ratakilpurista rakenneltu siviiliversio tuning-tyyliin. Sarjassa on avattava konepelti, mutta ei moottoria. Koneen lähtökohtana käytin Model Meisterin hartsista tuotetta. Auto maalattu Tamiyan spraylla.

Kommentit

Kaunis malli ja itse tehty mootttori - jos ymmärsin oikein.
No se ei kyllä häviä vaikka sarjassa olisi ollutkin moottori. Päinvastoin.

Tuosta korin maalauksesta olisin kysynyt mielenkiinnolla, että koska se on Tamiyan spraylla maalattu, niin miten sait tuon lopputuloksen noin tasaiseksi ja kiiltäväksi. Eli laitoitko pohjamaalia ja minkä. Käsittelitkö moneenko kertaan spraylla ja millä pinta on viimeistelty?

Vastaustasi odottaen.
-Timppa
Hienosti toteutettu kokonaisuus. Mittakaavaa voisi luulla suuremmaksi, kun katsoo yksityiskohtia. Eipä tuosta juurikaan voi enää parantaa. Kummelin sketsin sanoin, siisti Civicci siis youtu.be/SVX4XDXO_WQ
Hienosti viimeistelty malli, maalipinta näyttää kyllä todella hyvältä ja moottori on hieno. Itseäni kiinnostaa erityisesti ikkunoiden reunusten rajaukset, oven kahvat, listat ja niiden toteutuksen tekniikka. Käytätkö maskiainetta vai teippiä ja jos maskiainetta, mikä on hyvä aine?
Mika P. Aho 26.11.2021 10:04 Vastaa lainauksella
Kertakaikkisen upea Civic. Itsekin olen tamiyan spraytä käyttänyt ja saanut niillä takaisia maalipintoja koreihin. Mutta minäkin jään odottamaan mielenkiinnolla millä olet tuon lakan laittanut? Mikä lakka ja mikä tekniikka? Jaa ihmeessä salaisuus millä saa tuollaista jälkeä :)
Kyllä tässä lekomallarinkin silmää hivelee tuo maalipinnan tasaisuus ja kiilto. Varmaan käytit jotain lakkaa pariinkin kertaan?
Ja tuo moottori. Mistäköhän sarjasta sen lainasit? Tuskin on kokonaan skrätsistä tehty, vai onko?
En kirjaa koskaan ylös mallinrakennusprosessejani. Kuvaan ne, mutta kaikki tarkat yksityiskohdat tuppaa unohtumaan. Tämä malli on valmistunut keväällä. Civic on maalattu Tamiyan metallihohtospraylla muistaakseni suoraan muovipinnalle. Tämän jälkeen pinta on kiillotettu lapuilla ja tahnoilla. Kiillotukseen en oikeastaan osaa antaa muuta vinkkiä kuin että kaikki epätasaisuudet pois. Mitään kikkoja ei ole käytetty. Mallia ei ole lakattu.

Koneen lähtökohta on mainittu aloitusviestissä. Tuosta hartsisarjasta käytin lähinnä lohkon. Suurin osa skrätsäilty.

En maskeeraa koskaan lasiosia. Käytän sivellintä ja joissakin tapauksissa Molotowin mattamustaa tussia.
Ei sanat riitä kertomaan mallin upeaa loistoa.
paavo p. 10.12.2021 18:34 Vastaa lainauksella
Paljon onnitteluja viikon mallista :-) .