Pienoismallit.net

Lotus Europa Special

1972

Tamiyan Lotus Europa -Special 1972

Lotus Europaa valmistettiin 1966-1975, special malli lanseerattiin 1972. Auton design oli uniikki ja erikoinen. Yksinkertaisen hitsatun rungon päällä komeili laatikkomainen lasikuitukori. Paketin mukana tuli myös takasiipi jonka jätin pois sillä Lotus ei itse toimittanut autoa takasiivellä vaan se oli virityspajojen lisävaruste. Itse olen aina pitänyt autoa varsinaisena kaunottarena, siitä lähtien kun siihen törmäsin Gran Turismo -pelisarjassa.

Tamiyan malli julkaistiin ensikerran 1999 ja tämä uudempi painos 2020. Uudemmassa oli mukana mm. photoetsiosia moottoriin.

Kori maalattu Tamiyan TS-14 sprayllä ja lakattu Mastonin 2k spray-lakalla. Tuo lakka ei ollut ihan nappivalinta ja pinta jäi ikävän epätasaiseksi. Kiiltoa kyllä riittää vaikka kuvat eivät välttämättä sille tee oikeutta. Olisi pitänyt pysytellä halpislakassa jolla saa aikaan todella hienon pinnan :S Kokoaminen sujui oikein mallikkaasti. Mukana oli vaihtoehtoiset RS Watanaben vanteet mutta kunnioitin alkuperäisiä.

Kommentit

Aina olen tykännyt pikku Lotuksesta. Pentuna mun mieluisin pikkuauto oli vaalean vihreä Gorgi Toys Lotus, samanvärisen AMX Javelinin lisäksi.
Mallisi näyttää oikein siistiltä, alkuperäiset vanteet olisin minäkin alle laitellut.