Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf109E-3

Oblt. Otto Bertram I/JG2 Ranska toukokuu 1940

Otto Bertram syntyi 30.4.1916 Wilhelmshavenissa ja liittyi Luftwaffeen vuonna 1935. Maaliskuusta 1938 Bertram osallistui Espanjan sisällissotaan Legion Condorin riveissä,jossa saavutti 8 ilmavoittoa. 4.10.1938 vastapuolen Polikarpov I-15 osui Bertramin koneeseen sen verran hyvin,että tämä joutui tekemään pakkolaskun. Kotimaahan palattuaan Bertramille myönnettiin Kultainen Espanjanristi timanteilla. Toisen maailmansodan alkupuolella Bertram osallistui Ranskan sotaretkeen ja taisteluun Englannista. Bertramin veljet Karl ja Hans kaatuivat taistelussa Englannista,jonka jälkeen Bertram vedettiin pois taistelutoimista. Ylennys kapteeniksi ja ritariristi tulivat 28.10.1940. Sodan loppu meni erilaisissa esikuntatehtävissä. Bertram selvisi majuriksi ylennettynä sodasta hengissä ja liittyi 1956 uudelleen perustettuihin Saksan asevoimiin. Otto Bertram kuoli 8.2.1987.

Hasegawan rakennussarja ei yllätyksiä tarjonnut. Kivuton rakennettava,joka detaljoinneiltaan jää esim. Eduardin uusista sarjoista jälkeen. Laatikon ulkopuolelta lisäsin istuinvyöt ja jarruletkut. Aseiden piiput/putket porailin auki. Erona aikaisemmin rakentamaani E-4 Mersuun pakoputkien suut olivat jo valmiiksi aukinaiset. Maalaukset ruiskulla Mr Hobbyn akryyleilla RLM 65/02/71 kaavioon. Hasegawan dekaaliarkki oli päässyt kellastumaan ja se sai valohoitoa ikkunan äärellä. Kiiltävään lakkapintaan dekaalit mukautuivat hyvin ilman pehmennintäkin. Viimeisenä vaiheena tappelin antennilangan Uschin elastaanilangasta. Mikähän siinä onkin,että pikaliima ei ikinä kyseisessä hommassa tartu pikana sinne minne pitäisi,muualle kylläkin,kun langan toinen pää pääsee irti.. Kiitokset taas Antille valmiin mallin kuvaamisesta.

Kommentit

Hieno ja näyttävä malli. Vanhennus tehty sopivan miedosti. Tykkään.
Upea alkusarjan E-Mersu! Hieman tyhjältä tuo kabiini näyttää ilman niskapanssaria😳
Itse pidän kovasti tuosta 65/02/71 camosta…
Tykkään👊
Kiitoksia kommenteista Tapio ja Petri. Omia silmiäni 65/02/71 kaavio miellyttää myös. Jossain vaiheessa varmaan muutama muukin kone samoilla väreillä tulee rakenneltua. Kuvien perusteella panssari puuttuu yllättävän monesta alkusarjan Mersusta. Lieneekö taustalla näkyvyyden huononeminen taakse,painon säästö,vai lentäjien usko koneeseen ja omaan haavoittumattomuuteen…
Samppa.M 16.11.2021 18:13 Vastaa lainauksella
Upea Eemeli! Niin kuin jo todettua, on kyllä erityisen nätti tuo 65/02/71 camo. Pääsen itsekkin pian sitä maalailemaan Gallandin koneen merkeissä. Millä sävyllä toteutit pakokaasuvanat? Mätsää mainiosti värimailmaan!
Matti M 16.11.2021 18:28 Vastaa lainauksella
Erinomaisen hieno Mersu, maalaus, viimeistely ja kuvat taas huippuluokkaa.
Maalausjälki ja varsinkin tuo sävymaailma kolahti nyt niin kovaa, että nostan hattua ja kehun ekaa kertaa leko-mallia täällä :) Wau
Kiitokset kommenteista Samppa,Matti ja Jukka. Maalasin pakokaasuvanat sotkemalla mustasta ja ruskeasta sopivan likaisen sävyn. Tämän ohensin Tamiyan keltakorkkisella todella,todella ohueksi litkuksi,jota ruiskutin useita päällekkäisiä kerroksia,kunnes olin tyytyväinen lopputulokseen.
Hivelevän kaunis Mersu, jos sotakoneesta niin voi sanoa. Ymmärrän tuskasi antennilangan kanssa, mutta loppujälki on onnistunut. Maalaus on onnistunut ja vanhennus ei ole yliampuvaa, Pakokaasuvanat ovat hienot. Voitko paljastaa, kuinka ne teit? Ja se historiikki tukee kokonaisuutta.
Kiitos kommentista Pentti. Pakokaasuvanojen tekemisestä kerroin aikaisemmassa kommentissani. Unohdin mainita käyttämäni ruiskun,joka kyseisessä hommassa oli Harder&Steenbeckin Infinity,jolla saa tarpeeksi ohutta viivaa. Toivottavasti oli apua. :)
Kiitos tiedosta. Taidan hankkia sellaisen heti, kun lakkaan köyhtymästä. ;)
Skaalarajoittunut mallari uskaltaa nyt kommentoida. Ompas tosi hienosti tehty ja kuten yllä on jo sanottu, niin minäkin pidän hillitystä säistämisestä. Se on mielestäni mennyt ihan nappiin.
Onko nyt niin, että oikeanpuolen runko-kk on jumittanut, koska sillä puolella ruutivanatummennus on lyhyempi kuin vasemmalla puolella?
Kiitoksia kommentista Mika. Konekiväärien piiputhan eivät ole samalla tasalla,johtuneeko patruunalaatikoiden sijoittelusta. Oikean puolen ruutikaasu jäljet eivät tästä syystä ulotu yhtä pitkälle nokkaan,kuin vasemman. :)
Hieno Emil. Ei tuosta pintakäsittelyjälki enää juuri parane.

Kerrottiinko ohjeessa mihin ajankohtaan malli ulkoasunsa puolesta sijoittuu? Tarjosiko Hasegawa vain 02/71/65 kaaviota? Kansallisuusmerkinnöistä päätellen myös aikaisempi 70/71/65 kaavio, jossa vihreä ulottuu rungom alareunaan, olisi mahdolllinen.

Minulla taitaa olla monitorin värisäädöt pielessä, kun 02/71 maalaukset näyttävät harmaanruskeilta. Ovat varmasti luonnossa hieman erinäköisiä.

E-P
Kiitos kommentista E-P. Ohjeet sijoittivat mallin Ranskan sotaretken aikaan toukokuulle 1940. Ohjeet tarjosivat tämän kaavion ja myös kirjahyllystä löytyvä lähdekirjallisuus tuki sitä.
Hieno malli! Näiden varhaisten mersujen värikaaviot kyllä miellyttävät silmää. Ei muita kuin positiivisia huomioita rakennus- ja pintakäsittelytyöstä, eli toteutus priimaa!
Kiitoksia kommentista Janne. :)