Pienoismallit.net

1958 Chevrolet Bel Air 409 C.I.D.

Liberty Green Impala

Bel Air -malliston erikoisversio Impala on mielestäni amerikkalaisen automuotoilun valioita. Niinpä en pienoismaailmassa halunnut juuri puuttua korisuunnittelijan jälkeen, vaan tyydyin laskemaan jousitusta 4 mm (jonka vastine reaalimaailmassa on 10 cm). Mallimerkintöjen poisto lisää linjakkuutta, samoin tuulilasinpyyhkijöiden pois jättäminen kuvauksien ajaksi.

Sisusta "verhoiltiin" uusiksi ja akku laitettiin takakonttiin. Pienoismallin korin väri ei myöskään ole tehtaan vaihtoehto, vaan hopeapohjalle niin vapaalla kädellä kuin teippausten ja sapluunojen kanssa vedettyä ja häivyteltyä asemetallia, kultaa, mustaa ja keltaista maalia sekä lopulta vihreää candyä. Pintalakkaus on ainakin viiden kerroksen ja välihiontojen tulos.
Konepellissä on ristiriitaisesti militaari- ja hippitunnuksia, seassa mm. The Statue of Liberty. Näillä sekä smaragdinvihreillä sävyillä halutaan ottaa kantaa pienoismaailman amerikkalaisen yhteiskunnan ristiriitaisuuksiin. Jokainen voi vapaati itse tulkita, mitä se tarkoittaa… pilke silmäkulmassa tietenkin. Provokaatiosta ei kuitenkaan ole - kunhan nyt vaan on customoitu autovanhusta.

Chevrolet logot on poistettu vannemutterien keskeltä ja korvattu customhenkisillä korinvärisillä ratkaisuilla.

Kommentit

Johonkin pyörään on jo pitkään tehnyt mieli tehdä jotain vähän vastaavaa teippauksilla ja sapluunoilla. Miten itse toteutat näitä? Ensin haluttu kuva maskiteipille ja teippi pintaan vai jotain muuta?

Minkä valmistajan maaleja käytit tässä? Järjestys tulikin jo tuossa, mutta värit on hiukan vielä sumussa. Vihreä ainakin sopii sävyltään omaan silmään.
Jarmo P. 29.11.2021 19:25 Vastaa lainauksella
Hieno malli, ja hieno maalaus. Kuvioinnit onnistuneet erinomaisesti. Fender Skirtit olisi myös voineet sopia malliin, mutta silloin olisi ehkä joutunut madaltamaan jousitusta…

Richard Rawlings vihreä, etten sanoisi, jos on tullut Discovery Channelia katsottua.
Markus Salminen kirjoitti:
Miten itse toteutat näitä? Ensin haluttu kuva maskiteipille ja teippi pintaan vai jotain muuta?
Minkä valmistajan maaleja käytit tässä?
Korissa on Tamiyan LP-sarjan maalit ja lakat.

Toisinaan leikkaan maskiteipille kuvioita askarteluveitsellä, ja välillä käytän valmiita sapluunoita. Sapluunoita on kahta lajia: liimattavia eli kertakäyttöisiä sekä muovisia ja metallisia, jotka voidaan pestä seuraavaa käyttökertaa varten.
Teippi- ja tarrasapluunat liimataan kevyesti pintaan, ruiskulla maalia ja teippi pian irti. Tamiyan LP-sarjalla homma onnistuu aika usein. Tosin joskus liuotin liuottaa teipistä liimaa maalipintaan, ja siitä alkaa murhe… koska liimaa ei voi pyyhkiä ohenteeseen kastetulla paperilla.
Jarmo P. kirjoitti:
Hieno malli, ja hieno maalaus. Kuvioinnit onnistuneet erinomaisesti. Fender Skirtit olisi myös voineet sopia malliin, mutta silloin olisi ehkä joutunut madaltamaan jousitusta…

Richard Rawlings vihreä, etten sanoisi, jos on tullut Discovery Channelia katsottua.
Kiitos Jarmo P.
Kuten tekstissä totean, niin jousitusta on laskettu. Fenderskirtsit olisivat sopineet, harmi vaan etten keksinyt asiaa rakennellessani mallia.

RR on lempihahmoni tosi-tv-maailmassa, ja mieltymyksemme vihreisiin sävyihin on ilmeinen ja kiistaton tosiasia.
Kerrassaan maukas maalaus!
Kiitos, A!
JiiTee 3.11.2022 21:53 Vastaa lainauksella
Hyvin toteutettu maalaus ja kuvioinnit tässä Bel Air - pienoismallissa.
JiiTee kirjoitti:
Hyvin toteutettu maalaus ja kuvioinnit tässä Bel Air - pienoismallissa.
Kiitos, JiiTee!
Parhaani yritin, ja on kiva juttu jos lopputulos miellyttää silmää.