Pienoismallit.net

Bf 109E-1

Fw. Ernst Arnold

3./JG 27:n pilotti Fw. Ernst Arnold ammuttiin alas elokuun 30. 1940 Kentin yläpuolella I./JG 27:n suorittaessa vapaata metsästystä. 603. Squadronin Hurricanet yllättivät. Osumia jäähdyttimeen ja onnistunut pakkolasku sotavankeuteen. Sotasaaliskonetta esiteltiin siviileille jolta ajalta näkemäni kuvat.

Lentueen tunnus "sakset + r" on sanaleikki aiemman Staffelkapitanin nimestä Scherer (Schere = sakset).
Afrika-tunnus taas tuli käyttöön jo keväällä 1940 ennen kuin myöhemmästä Afrikan komennuksesta oli hajuakaan. Tunnus juurtaa juurensa osaston tapaan ylläpitää menetettyjen siirtomaiden kunniaa. Useita koneita oli aiemmin nimetty siirtomaiden mukaan.

Suoraan paketista. Maalauskaavio perustuu valokuviin joiden vähäisten kontrastien perusteella 70/71 ohjeissa annetun 71/02 sijaan

Kommentit

Siistiä jälkeä jälleen kerran, hienoa Raine. On kiintoisaa, että olet valinnut kohteeksi sotasaaliiksi pudotetun Mersun. Onko malli jossain museossa vielä näytillä?
Kiitos Pentti. En löytänyt E-1:een kiinnostavampia dekaaleja ja pitäähän kait yksi tälläkin kaaviolla olla.
Varmaan viimeistään sodan loputtua materiaali hyödynnettiin muuhun käyttöön kuten valtaosalle hylyille kävi.
Osa kunnostettiin lentokuntoon ja käytettiin vastustajan kaluston evaluointiin. Niistä on paljon kuvia, tietenkin brittikokardein.
Raine nikkkaroi ensin kasan Fokke Wulfeja ja nyt sittten on näköjään Mersujen vuoro.

Jatkatko Saksalaisella kalustolla vaiko jolain muulla.

Mallista.
Hyvin olet purkittanut sarja kokonaisuden ja pintakäsitely on maukasta katseltavaa.
Tarkkaa työtä ikäkaimalta ja valokuvat hyvin tuteutettuja.
Harvinaisempi Mersu sikäli, että on sotasaaliskone ja jälleen tuo pikku kertomus on aina mielenkiintoisa osa mallin historiaa.

Tällaisia lissee.
Kyllä, jotkin kunnostettiin lentokuntoon mutta kun ottaa huomioon monet pakkolaskun tehneet koneet eri asteisine vaurioineen niin varmaan hyvin harva. Muistan nähneeni kaksi kuvaa tästä koneesta sotasaalisvarikolla ilman mitään mainintaa kunnostamisesta. Käytettiin lähinnä siviilien moraalin nostatukseen.

Kiitos Timo.

Nyt on tosiaan saksalaisinspiraatio, jatkan niin kauan kun intoa riittää. Rakentamattomia malleja kyllä riittää joksikin aikaa. Siirrytään sitten muuhun aiheeseen.
Matti M 10.11.2021 08:55 Vastaa lainauksella
Hieno Mersu. Maalaus taas huippua kuten kuvatkin.
Airfixilla taitaa olla sama Arnoldin kone myös valikoimassaan.