Pienoismallit.net

SA-kuva

82705

Taustaa

SA-kuva arkisto avautui verkossa huhtikuussa 2013. Tuolloin kyseisellä sivulla tuli kulutettua valtavasti aikaa tutkiessa kuvia milloin mistäkin. Minun kohdallani kahlasin kuvia monella termillä mikä liittyi panssarimalleihin.

Vuosien varrella palvelu on toiminut monen pienoismallin inspiraation lähteenä ja palvelusta on löytynyt monta hienoa valokuvaa. Itseäni ihmetyttää kuinka tarkkoja valokuvia onkaan voitu tallentaa 1940-luvulla.
Palvelusta on löytynyt myös minulle monta inspiroivaa kuvaa, mutta mallia en ole vielä saanut valmiiksi.

Tämä malli on minun kunnioitus/kunnianosoitus palvelua kohtaan.

Löysin tämän kyseisen valokuvan jo vuosia sitten. Kuva osoittaa minusta hyvin realistista kuvaa ja ei ole varmastikaan lavastettu toiminnallinen kuva.

Malli

Malli on um-models valmistama. Muovista tulee mieleen vanhat skif valmistamat mallit. Väriltään vihreä muovinen hyvin pehmeää ja helposti työstettävää. Laatikosta löytyy yksi valuranka ja yksi fotoetsi ranka.
Malli on simppeli rakentaa ja mukavan hermoja lepäävä malli. Toki tähänkin saa tehdä korjauksia oman mielensä mukaan jos siltä tuntuu.
Omat lisäykset malliin on skrätsinä rakennetut (työkalu?) laatikot miehistösuojan taakse, sekä pyörien modaus erityyppiseksi.

Figuuri on rakennettu useammasta valmistajan osasta ja skulpattu green stuffia apuna käyttäen. Alusta on finnfoumista muotoiltu ja kuusenoksat hamppu narusta.

Miellyttävä malli oli kaikkinensa rakentaa, ikäänkuin terapia malli panssareiden jälkeen. Tämä on myös minulle merkkipylväs, koska tämä on ensimmäinen rakentaman malli esikoiseni syntymän jälkeen.

Kommentit

Hieno ja hyvin rakennettu. Siinä hetken hengähdys tauko. Olen saa mieltä ko. paikan kuvista, joita on tullut katseltua. Osa todella korkealaatuisia, ottaen huomioon niiden kuvaus ajankohdan.
JiiTee 27.11.2021 19:20 Vastaa lainauksella
Mainio kokonaisuus. Vinjetin/dioraaman, tykin ja figuurin olet hyvin toteuttanut. Onko valokuvan ajankohta talvisota vai onko tilanne jatkosodan tai kenties lapinsodan ajalta?
AKK 27.11.2021 19:34 Vastaa lainauksella
Hei. Kiitos kommenteista. Malli on tosiaan saanut inspiraation tästä kuvasta kyseinen kuva otettu 1942, joten sijoittuu jatkosotaan.