Pienoismallit.net

Boeing 757-200

Finnair OH-LBX

Finnairilla on ollut Boeing 757-200 koneita käytössä 7 kpl. Ensimmäinen kone tuli lokakuussa 1997 ja viimeinen lento lennettiin tammikuussa 2014. Konetta käytettiin pääasiassa lomalentoihin.

Vuonna 2007 koneisiin jälkiasennettiin wingletit, jotka paransi koneen polttoainetaloutta. Olisin halunnut rakentaa mallin wingleteillä, kun ne sarjassakin olivat, mutta ei ollut saatavilla siirtokuvia, joka olisi sisältänyt "F"-kirjaimen winglettiin. Niinpä piti tehdä tuo alkupään versio.

Malli on rakennettu Authentic Airlinersin resiinisarjasta. Maalattu Tamiyan akryylimaaleilla ja -lakalla. Metallimaalit on AK Extreme Metalia, paitsi moottoreiden suihkuputkessa on Bare Metal Foil kromi. Finnair-siirtokuvat ovat 26decalsin. Ohjaamo- ja matkustamoikkunoiden siirtokuvat on Authentic Airliner Decalsilta.

Kommentit

Onpa taas hienosti koottu ja maalattu Finnairin kone! Ainut ihmettelyn aihe on toi puuttuva Boeing -tyyppiteksti tuon takarungon tunnuksen alapuolelta. Eikö tuota ollut arkilla, vai onko se jossain vaiheessa poistettu koneesta (kaikissa jetphotos.com kuvissa se on paikoillaan)?
Onko toi moottorien väri joku Tamiyan perussininen, vai itse sekoitettu?
Tuo tyyppimerkintä todellakin puuttui siirtokuva-arkilta. Nyt kun kysyit, niin moottorit onkin maalattu Revellin maalilla. Unohdin tuon tekstiosassa, kun mallin valmistumisesta on jo jonkin aikaa. Väri on itse sekoitettu, perusväri on Revell 52, jonka sävyttämiseen käytin värejä 54 ja 50. Pyrin hakemaan samaa sävyä kuin sivuperäsimessä.
Siisti malli, niinkuin sinulta voi jo odottaa.
Aavistuksen korostetut paneeliurat sopii tyyliin ja pikkuosat hyvin tarkkaa työtä.

Minun silmäni iski heti moottorin siniseen verrattuna Finnair-tekstin+ peräsimen siniseen. Ne eivät ole mielestäni samaa sävyä. Ero ei ole iso, mutta näkyy kuitenkin.
Toisaalta ei ole ihan simppeli sotkea maaleista juuri samaa kun puhutaan vaan sävyerosta.

Upea on koonaisuus kuitenkin.
Laadukas sarja osaavissa käsissä mahdollistaa hienon lopputuloksen. Minicraftin ja Brazin combot aiheesta joutavat roskiin, kun Authentic Airliners tarjoaa näin laadukasta alustaa.
Hieno Finnairin lomakone! Näyttää aidommalta kuin esikuvansa. Ihan tulee nostalgiseksi, sillä Egyptin lomamatkalla istuin yli tunnin ohjaamossa rupatellen.
Kiitos kommenteista Timo, Kari ja Pentti.
Kovin on itsensä näköinen. Tällaisella mentiin joskus Kreetalle lämpimään. AA:n sarja on ilmeisen hyvä, mutta miten lienee se Zvezdan uutukainen?
Siistiä työtä kautta linjan.
Eikö winglet-versioon olisi voinut maalata F-kirjaimia teippiä apuna käyttäen?