Pienoismallit.net

Vought OS2U-3 Kingfisher

USS North Carolina, Truk Atolli, 4/1944

Vought OS2U Kingfisher lensi ensilentonsa 1938. Se suunniteltiin katapulttilaukaistavaksi laivaston kelluketiedustelukoneeksi. Käytössä se osoittautui kestäväksi ja luotettavaksi. Tyyppi oli yleisesti käytössä koko toisen maailmansodan ajan. Niitä valmistettiin noin 1800 kappaletta. Se kunnostautui tiedustelutehtävien lisäksi erityisesti pelastustehtävissä. Kuuluisin niistä on ehkä ensimmäisen maailmansodan hävittäjä-ässän Eddie Rickenbackerin B-17 miehistön pelastus eteläiseltä Tyyneltämereltä lokakuussa 1942. Kone oli liian raskas nousemaan ilmaan, joten sillä veneiltiin vettä pitkin noin 65 km. Osa miehistöstä roikkui siivillä. Mallin koneyksilöllä tehtiin myös vastaavankaltainen pelastusoperaatio 30 huhtikuuta 1944, jolloin Lt. John Burns pelasti kymmen lentäjää. Hän sai siitä laivaston ristin.

Mallisarja on wanhaa Airfixia vuodelta 1967. Yhtä vanha siis kuin minä. Päällisin puolin ei mitenkään hirmu paha. Hennot kohoviivat, jotka tosin hioin pois ja kaiversin uudet tilalle. Ohjaamosektorilla ei ollut käytännössä mitään. Vain kaksi torsoa ja takana kk ja kehäantenni. Ohjaamosektorit ovat siis tuota kk:ta ja kehäantennia lukuunottamatta skrätsiä. Sarjan moottori oli aneemisen pieni, joten korvasin sen miljoonalaatikkoversiolla. Moottopellitys oli liian kapea (soikio), joten se kaipasi välipalikkaa väliin, jotta siitä sai pyöreämmän. Kirkasosat ovat sarjan heikoin lenkki mielestäni. Osittain vääränmuotoiset ja osien väliin olisi ilman korjaustoimenpiteitä jäänyt isoja rakoja. Koska minulle ei ollut varastossa korvaavia vacu-osia ja en viitsinyt ryhtyä niitä tilailemaan, niin sarjan osilla kuitenkin mentiin. Pienta muotojen korjailua pikaliimaa käyttäen ja hioen. Erikeeperillä pystyi sitten häivyttämään rakoja jonkin verran. Kellukeosat lainasin Swordin sarjasta, koska teen siitä pyöräversion. Siirtokuvat ovat sarjasta. Täysin sivellinmaalattu.

Kommentit

Hieno kunnianosoitus vanhalle mallille, ja näyte siitä, että kyllä näistäkin mallin saa. Hyvin olet saanut noi lasiosatkin istumaan, nehän ne tahtoo olla jokaisessa tuon ikäisessä mallissa se kompastuskivi. Muovia vielä muokkaa ja kittaa, mutta lasien kanssa tahtoo keinot olla vähissä.
Kiitos Tervo!
Todella upea lopputulos! Ohjaamo katsoen ei todellakaan uskoisi Airfixiksi!! Maalauksesta pidän myös.
Mallailua aidoimmillaan. Hieno on ja maalauksesta tykkään.
Kiva pikkunätti. Maalipinta on mukavan kulahtaneen näköinen. Ohjaamo on hieno, vaikka aika vähän sieltä penkin ja vöiden lisäksi näkyy.

Paria tässä näkyvää juttua pähkäilen samaan aikaan oman projektini kanssa:
* Tuo takakabiini on kovin yksinkertaisen näköinen, olisiko ohuesta levystä vähän lämmittämällä ja taivuttamalla sittenkin tullut paremman näköinen. Oikeastaan pilotin liukuva lasi on myös yksinkertaisen näköinen. Tuulilasi on tietysti hankala.
* Ohjainpinnat on nykymalleissa irto-osia, minusta niistä saa paremman näköisiä, vaikka asentaisi ihan suoraan. On oikea rako. Mustalla korostaminen on näköjään hankalaa. Tässä on mennyt vähän yli… Nykyprojektissa vaan laiskasti kaivertelen rakoja syvemmiksi.

65 km siivellä matkustaen kuulostaa epämiellyttävältä. Toivottavasti ei ollut kova merenkäynti, vaikka helppohan siitä on yökkiä… Henki kumminkin säilyi! Tällainen tarina antaa eloa malliin.
Kiitokset Petri, Tapio ja Sakari!
Vacukuomut olisivat olleet hyviä, mutta noilla sarjan osilla kuitenkin mentiin.
Minusta tämä on varsin hyvin onnistunut pieneen skaalaan. Vaikka kirkasosien kanssa on vaikeuksia ollut, niin ei niitä paljon erota. Ehkä kuvassa 8 eniten.
Maalaus ja pintakäsittely nätttiä osaamaaista ja tosiaan kunnianosoitus vanhale Airfixin kasaamiselle. Ei ihan joka mallari voi saada tällaista jälkeä aikaiseksi, mutt taidokkaissa käsissä se onnistuu.
Miten antenilanka? Kuuluisiko se olla? Ainakaan sen virittäminen ei ole vaikeaa ja antaa kummasti lisää eloa mallille.
Jälleen pieni koneen historian kertomus on mielenkiintoinen ja kuluu esikuvamalliin aina.
Kiitos Timo!

Antennilanka olisi tähän varmaan kuulunut, mutta se nyt vaan jäi pois.