Pienoismallit.net

Junkers Ju 87 G-2 Stuka

Kanonenvogel

Malli kuvaa Yliluutnantti Hans Ulrich Rudelin (1916-1982) konetta itärintaman loppuvaiheilla 1945.
Rudel on jäänyt hieman hävittäjä lentäjien varjoon koska oli Stuka pilotti. Kuuluisin toisen maailmansodan Stuka lentäjä. 2530 taistelulentoa on maailmanennätys,( vertailun vuoksi Saksa oli sodassa 2070 päivää.) Toimi koko ajan itärintamalla, tuhosi 519 tankkia, taistelulaivan ,risteilijän plus muuta tykistöä ja ajoneuvoja. Rudelia ei koskaan ampunut alas vihollisen lantokone vaan vihollisen ilmatorjunta 32 kertaa. Haavoittui It tulituksessa vakavasti 1945, oikea jalka amputoitiin polven alapuolelta, jatkoi lentämistä tekojalan avulla.
Tämä malli oli muutaman vuoden komerossa hieman aloitettuna. Sitten inspiroiduin ja hankin viellä maalausmaskit ja metalliset tykinputket jotka kyllä antavat näköä muovisten puikkojen sijaan.
Rakentelussa ei mitään isompaa ongelmaa. Rungon puolikkaiden yhdistämisen jälkeen pientä kittausta ja hiomista sekä paneeliurien kaiverrusta. Mutta eiköhän sen joudu tekemään joka malliin.
Hieman harmittaa nuo vaaleat pakokaasuvanat kun ensimmäisen kerran käytin Mr Hobby tuotetta, tärpätti ei oikein toiminut ohenteena,rangaistukseksi viellä suuritöinen ruiskun puhdistus.
Toinen kämmi minkä sain korjattua, huomasin vasta lasiosista maskeja poistaessa että istuimet näyttävät jotenkin aneemisilta, syöksyvyöt puuttuivat. Onneksi lasiosat eivät olleet kovin tiukasti liimattu joten sain ne varovasti irti ja syöksyvyöt paikalleen. Samalla tein taka-ampumoon panosvyöt paperisoirosta. Siivessä olevan anteenin tein rokoteneulasta ja teräspuikosta.
Maalit X Tra Color RLM 71,70,66,65 ja 4 lakkaukset Humbrolin matta.
Säistämiset Migin ja Tamiyan tuotteilla.

Kommentit

Kivasti olet saanut noihin lähikuviin tuon metallin näkymään maalin alta.
Ei isompia rakennusvirheitä ja kokonaisuudessaan pintakäsitely mielestäni ihan hyvää luokkaa.
Pakokaasu+ruutivanoja jäin kaipaamaan. Ja miten nuo taakse ampuvat kk:t näytää maalaamatttomilta? Vai onko ne vedetty jollain asemetallilla, jotka ovat usen aika vaaleita.
Pojotuskin sattui kerrankin keskiarvoon.
Ei ehkä ihan parasta tuotantoasi, mutta hieno kuitenkin.
Esko Rusi 3.11.2021 17:15 Vastaa lainauksella
Kiitos kommentista Timo. Tosiaankin nuo takakookoot ovat jääneet Humbrol 53 maalipinnalle. Täytyy hieman litkuttaa mustalla. Pakokaasuvanoja kyllä on mutta eivät jostain syystä erotu valokuvissa niin hyvin kuin luonnossa. Tein koneesta tarkoituksella nuhruisen näköisen kun muistaakseni kiivaimmillaan tehtiin 14 taistelulentoa päivässä. Ajattelin että siinä ei kerkiä kuin ammus ja polttoaine täydennyksiä tekemään.