Pienoismallit.net

Embraer 190

TAP Express CS-TPT

Embraer on brasilialainen lentokonevalmistaja jonka lyhyen- ja keskipitkänmatkan lentokoneet E170 ja E190 ensiesiteltiin Pariisin ilmailunäytöksessä 1999. E190 on noin satapaikkainen (94 - 106) kaksimoottorinen lentokone, jonka ensilento tapahtui 2004.
Konetta on käytössä lukuisilla lentoyhtiöillä, myös Finnair on asiakkaana. Finnair hankki 10 E170 ja 12 E190 konetta, ensimmäinen toimitettiin vuonna 2005. 2009 alkaen operointi siirrettiin Norralle, jonka jälkeen E170 koneet myytiin Viroon, E190-koneet jäivät Suomeen. Näillä operoitiin merkittävä osa korona-ajan Euroopan lennoista.

Malli on Revellin 2016 julkaistun sarjan uudelleenpaketointi vuodelta 2017 Revell tarjoaa koneeseen tässä paketoinnissa Lufthansan merkinnät, itselle kuitenkin valikoitui Madeiran kentällä tutuksi tullut Portugalin TAP:n kaavio Aztecin siirtokuvilla, ihan vaan lievittämän odotuksen tuskaa, kun tammikuun alussa pääsee viidettä kertaa saarella vierailemaan. Mallina tyypillistä Revellin laatua (eli ei ihan samaa, mitä ovat Zvezdan kanssa yhteistyössä saaneet), ei kuitenkaan isoja soviteongelmia, eikä isoja purseitakaan. Mitä nyt muutama kitattava hymykuoppa paksummissa valuissa. Siirtokuvat vaikuttivat alkuun myös siedettäviltä, vaikka lasertulostettuja ovatkin (eli kuvat yhdellä kalvoarkilla, liki samaan olisi itse päässyt mustesuihkarilla), mutta lopputarkastuksessa ilmeni pari ikävää virhettä, joista näkyvin on tuo etuosan TAP-tekstin P-kirjaimesta puuttuva valkoinen Express-teksti. Autenttisempiakin kuvia näkyi nyt olevan myynnissä, silloin pari vuotta sitten kun nämä hankin ei tuollaiset osuneet haaviin. Lisäksi yhdistelin siirtokuviin Revellin arkilta osia.

Kokoonpanosta sen verran, että kittasin noi Revellin lasittomat matkustamoikkunat umpeen ja korvasin ne siirtokuvilla. Malli on pohjamaalattu Vallejon valkoisella, siivet AK Real Colorsin harmaalla ja koneen runko Zeron valkoisella, siipien ja korkeusperäsinten johtoreunat Vallejon (muistaakseni) teräksellä, moottorien etureunat Zeron hopealla. Päällä on 2K-autolakka.

Kommentit

Hyvin rakennettu Emppu. Näitä sinun liikennekonemallejasi katselisi mieluusti livenäkin.
Upeasti kasattu, maalattu ja siirtikset+pintakäsittely loistavaa työtä.
Eipä löydy moitteita.

Kertoisitko hieman tuosta K2 autolakasta, koska se on aivan utopiaa minulle ja varmaan monille muillekin.
Miten se on levitetty ja tarviiko siihen kovikkeen, onko sitä sprayna yms.
Nähtäiskö näitä sinun lentokoneita ja muitakin tuotoksia kenties tammikuussa Tikkakoskella?
Moitteettomalle mallille minun silmissä annan kyllä mielestäni mallile kuuluvat tähtöset.
Timo Rissanen kirjoitti:
Kertoisitko hieman tuosta K2 autolakasta, koska se on aivan utopiaa minulle ja varmaan monille muillekin.
Miten se on levitetty ja tarviiko siihen kovikkeen, onko sitä sprayna yms.
2K autolakka on, kuten nimikin sanoo, kaksikomponenttinen autojen pintalakkaukseen tarkoitettu lakka. Eli lakka koostuu varsinaisesta lakasta ja siihen sekoitettavasta kovetteesta (ja mahdollisesta ohenteesta). Kovetteen määrä riippuu lakkamerkistä, sekoitussuhde vaihtelelee useimmiten jossain 2:1 - 4:1 välillä. Levitys vain ja ainoastaan ruiskulla (tosin jotain paukkupullojakin on saatavana, lienevät kuitenkin mallailukäyttöön sopimattomia, kun tuo pullollinen on käytettävä yhdellä istumalla sekoittamisen jälkeen). Nämä taitaa olla niitä haitallisimpia maaleja, ainakin hyvin pahan hajuisia.

Katsotaan nyt, lähdetäänkö Tikkakoskelle syntymäpäivää viettämään, vaiko ei ;-)
Kiitti nopeasta vastauksesta.
Eli tällaisen pensselimaalarin ei kannata edes yrittää.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Tein aikoinani jonkun Corvetten -50 luvult ja siihen oikeaa värisävyä ei löytynyt mistään. Kuopiossa on yksi AD varaosapuolen myyjä, jolla on ihmeellinen tai voisiko sanoa absoluuttinen värinäkö. Hän sotki automaaleista juuri oikeanlaisen värin ja antoi ne minulle kovikkeen lanssa. Mutta ei kertonut, että se on koviketta. Luulin sitä lakaksi. Pyysin yhden meidän kerholisen maalaamaan korin ruiskulla ja hänkin luuli sitä lakaksi. Hän puhuu hoono soomi. Kun menin hakemaan mallia häneltä, niin hän kertoi, että mitä ihmeen lakkaa annoit, kun koko ruisku on tukossa. Asia selvisi kun soitin myyjälle…