Pienoismallit.net

Bristol Beaufighter Mk10

Coastal Comandin mahdollinen värikäävio

Beaufighter Mk10

Tämä malli perustuu Paul Lucasin kirjoittamaan Colour Conundrum artikkelisarjan osaan, joka käsitteli Brittien Välimeren sotanäyttämön Coastal Commandin värikaavioita Scale Aircraft Modelling-lehden 2021 Kesäkuun numerossa. Virallista dokumentaatiota kyseisestä värikaaviosta ei ole vaan, se perustuu aikalaiskertomuksiin ja havaintoihin ynnä muistikuviin. Kuitenkin oletus oli sen verran mielenkiintoinen, että päätin kokeilla miltä se näyttäisi.

Mallikappaleeksi päätyi Airfixin vanha Bristol Beaufighter Mk10. Rakenntaminen sujui kuten vanhan Aifixin kasaaminen yleensäkin. Paikka paikon piti liimapintoja hioa ja kaikkien osien sopivuus ei ollut sadan prosentin luokkaa. Eikä yksityskohtiakaan ollut liikaa. Ohjaamon ja yläampumon sisustus oli ajan hengen mukainen. Palkki, jonka päälle ukot istutettiin, ei kunnon penkkejä, ei mittaritaulua tai muutakaan sisustusta. No, he ketkä ovat rakentaneet 60-luvun Airfixejä tietävät mistä on kyse.Eli malli on juuri omiaan tämänkaltaiseen värikokeiluun. Siirtokuvat on vanhalta ESCIn tarvikearkilta. Eli tunnukset ja runkonumerot eivät ole aivan oikein. Tunnukset on kyllä Beaufighterille tehty, mutta aikaisemmalle alatyypille ja eri käyttäjälle. Saattavat mennä todesta hänelle, joka ei liiemmin aihetta tunne.

Oletetut värit ovat Dark Mediteranean Blue ja Mediterran Blue yläpinnoilla ja Azure Blue pohjassa- Värivertailu on tehty pariin piirrokseen Bristol Beaufortista. Ehdin jo kertaalleen maalata DMB sävyn Humborlin 25lla mutta se näytti liian kirkkaalta ja päädyin käyttämään HU14 väriä. Muut värit on Humbrol 48 yläpinnoilla ja Molakin Azure pohjassa. Toivottavasti sävyt on edes sinepäin. Jouduin paikkailemaan vaaleampaa väriä parissa kohdassa. Jostakinn syystä paikkokohdat tulivat vaaleammalla sävyllä kuin ensimmäinen kerros. Olisiko eri valmistuserän purkki tai muuuten vaan huonosti sekoitettu maali.

Alunperin mallista piti tulla perinteinen pyörillä oleva mutta suunnitelmat muuttuivat käytännön syistä. Olin liimannut laskuteline varret paikoilleen ja sovittelin remkaita telinetappien valiin kun toinen telinevarsista katsesi puolivälistä ja katosi jonnekin lattain syövereihin. Eihän sltä enää löytynyt, joten päädyin tekemään mallista ns lentoasuisen. Jouduin myös improvisoimaan telineen lentoasussa olevalle koneelle. Teline muodostuu kahdesta naulauslevystä johon on liimattu vanhan pensselim varsi. Luulusi kahdessa levyssä olevan riittävästi painoa pitämään kone vakaana.

Kuvat on otettu salaman avulla. Koska värikaavion totuudenmukaisuudesta ei ole varmaa tietoa niin tämä tekele päätyi lopulta What if-osastolle.

Tämmöinen ihmettelyn aihe tällä kerralla. Joo, huomasin valokuvista, että kapiinin raamien maalauksessa on pientä epätarkkuutta.

E-P

Kommentit

Hei, E-P. On se vaan sydäntä sykähdyttävää, kun joku, mistä syystä nyt milloinkin, laittaa koneensa lentoasuun. Ja se rakennusselostus oli niin nostalgista 60- ja 70-lukua. (Tässähän tunnelmoidaan kuin vanhat veteraanit jatkosotaa.) Uskallus värisävyjen suhteen virkistää myös, joskin olit tehnyt ansiokkaasti taustoitustyötä. Siitä lisäpisteitä. Totuus on toki siinäkin, etteivät ne raamimaalaukset oikeissakaan koneissa ihan jetsulleen olleet, mitä nyt sudilla sohittu vähän sinne päin. (Ällistyy, kun näkee ihan aitoja lähikuvia.) Kyllä pilotin virnistys kabiinissa saa minut hyvälle mielelle, kuten tämä kokonaisuus jo sellaisenaan.
Hei

Se, että joku tulee hyvälle tulelle näistä viritelmistäni, kannustaa jatkamaan samankaltaisten aiheiden esittelyä. Ja potkurikoneiden lentoasu propellien osalta on heiman haasteellinen. Pitää joskus kokeilla läpinäkyvää muovia jossa on hämärasti hahmoteltu pyörivät potkurinlavat.

Myös jalustaa pitää kehittää. SItäkin voisi maisemoida jotenkin. Tähän ajattelin jonkinlaista vettä kuvaaavaa jalustaa, mutta se jäi kun kotona ei ollut sopivaa vettä kuvaavaa materiaalin.

E-P
Hei,

propellit eivät haittaa lainkaan. Nopea suljinaika vangitsee ne jokseenkin oikein, joten läpinäkyvät viritelmät olkoon kauhistus. Sen sijaan voisit kokeilla oikein ohutta siimaa ja konetta johonkin kiinni "lentämään". Jälleen kamera tukevaan otteeseen, lyhyt suljinaika ja - ehkä onnistuu mainiostikin. Paikka voisi olla mahdollisimman tuuleton. Kokeile - niin tein itsekin. (Aion liittää kokemuksen muistelukertomukseen, jahka ehdin tehdä.)
OK, kiitos vihjeestä. Pitää joskus kokeilla.
Yksi vinkki pienoismallikoneiden esittämiseksi luonnollisessa elementissään on lasi-/ pleksilevyn päällä olevan mallin kuvaaminen ulkona oikeaa taivasta taustana käyttäen. Suihkukoneet ovat helpompia kohteita. Potkurin mahtuminen pyörimään ei useinkaan onnistu, jos telineet on mallattu sisällä oleviksi. Esim. hiustenkuivaajalla saa nousu- tai laskuasussa olevan koneen propellin pyörimään, jos sen on jättänyt liimaamatta kiinteäksi. Haasteena on lasiin maasta tulevat heijastumat. Itse asetin aikoinaan lasin kahden tuolin selkänojien varaan ja peitin "kuvausstudion" mustalla kankaalla. Ohessa esimerkkinä pari kinofilmipokkarilla otettua harjoitelmaa toukokuulta 1990. Nykyisillä digikameroilla saa paljon parempia kuvia valoisuuden ja syvyysterävyyden suhteen.

[img]https://pienoismallit.net/media/kuvat/16/29/23/162923.jpg[/img]

[img]https://pienoismallit.net/media/kuvat/16/29/24/162924.jpg[/img]

P.S. Löytyi vielä yksi paremmin tuohon potkuriteemaan liittyen.

[img]https://pienoismallit.net/media/kuvat/16/29/26/162926.jpg[/img]
Hienoja valokuvia löytyi linkien takaa. Taisi mennä kokeiltavaksi nuokin vinkit. On ihan kiinnostavaa nähdä millätävalla eri mallarit ovat propeliasiaakin ratkoneet.

E-P