Pienoismallit.net

Mirage IIIC

Phénomène optique

Italerin Dassault Mirage IIIC lisättynä Eduardin ohjaamoetseillä, Masterin pitot-putkella ja Reskitin moottoripaketilla.

Maalattu pääosin AK:n Extreme metal liuotinpohjaisilla maaleilla. Muut maalaukset/sävytykset yms. Vallejon, AK:n, MIG:in ja Tamiyan tuotteilla. Perusmaalaus onnistui kohtullisesti, metallipinnan vanhentamisessä/säistämisessä on vielä opittavaa. Kuitenkin omasta mielestä ihan kohtuullinen tuotos.

Italerin paketointi oli valmistajan normaalia tasoa, tällä kertaa ihan kohtuullinen. Malli oli ilmeisesti seissyt kaupassa jo pitempään, ja omassakin hyllyssä vuoden päivät, joten muovi oli hauraan oloista. Suurin huolenaihe ovat heppoiset päälaskutelineet, joiden ohuen muovin väsymistä/vääntymistä voi pitää todennököisenä. Malli ei kuitenkaan ole ihan kevyimmästä päästä.

Mietin olisiko tästä voinut tehdä vaikka what if -mallin kotimaiseen käyttöön, oli kuitenkin vaihtoehtona MiGeille. Konetunnuskin olisi voinut olla MG-alkuinen…

Mallin esittämä koneyksilö oli Ranskan ilmavoimien käytössä: Armée de l'Air No 17, Escadron de Chasse 2/5 "lle de France" Orange Caritat, France 1967.

Kommentit

Hieno ison skaalan Mirage, erityisesti pidän tuosta sävykkäästä ja hienon näköisestä metallipinnasta ja muutenkin, säistäminen on myös hyvin tehty, ei liikaa vaan sopivasti. Itselllä tulossa jossain vaiheessa myös Mirage 2000, astetta pienempänä.
Kaunis malli kauniista koneesta. Itse myös pidän mallin metallipinnasta ja säistyksestä. Italerin sarjat vieläpä yleensä haasteellisia rakennettavia.
Jarmo P. 26.10.2021 17:55 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteista Markku ja Samu.

Säistäminen menee helposti överiksi, yritin tässä pysyä maltillisella linjalla. Mirage eri versioissaan on kyllä yksi kauneimmista hävittäjäkoneista - ranskalaiset osaavat muotoilun.
This is MIRACLE…Huippuhieno malli, paljon hienoja yksityiskohtia!
Jarmo P. 26.10.2021 19:35 Vastaa lainauksella
Kiitoksia Johan.
My uncle used to fly this very Mirage a lot before transferring to Mirage IV
Jarmo P. 27.10.2021 11:21 Vastaa lainauksella
Amazing that you noticed the model here, thanks for the info and comment Vincent. World surely seems to be really small.

It would have been really nice to see Mirage also in the colors of the Finnish Air Force, it's surely a real beauty among fighter aircrafts.
Edellisten kanssa samoilla linjoilla, erittäin hyvä malli linjakkaasta koneesta. Metallipinta vaikuttaa onnistuneelta ja säistykset riittäviä kun kyseessä ei ole lentokelvoton tai hylätty yksilö.
Jarmo P. 27.10.2021 16:41 Vastaa lainauksella
Kiitos A. arviosta ja kommentoinnista.
Petri M 28.10.2021 11:42 Vastaa lainauksella
Onpas nätti malli! Mirage III on yksi omista suosikeistani. Sulavalinjainen ranskatar. Muut jo aiemmin kehuivatkin mallin hyväksi, joten tyydyn komppaamaan yllä olevia kommentteja.
Nyt passaa jo esitellä mallia täällä ja näytän sitä myös ystävilleni, jotka ovat joskus rakennelleet malleja ja varsin kun ovat kiinnostuneita näistä hävittäjistä. ( Olen aina laitanut linkkejä heille, mutta huono puoli siinä on se, että he mielellään aloittaisivat harrastuksen uudelleen eivätkä uskalla aloittaa, kun taso täällä on niin kova).

Malli näyttää tosi kaunilta ja puhdasoppisesti rakennetulta. Pintakuosi on juuri mieleeni, niin kuin edellistenkin mielestä.
Siirtokuvat antaa pirteyttä koneelle, niin kuin tuohon aikaan yleensä muissakin koneissa oli, kun vertaa nykyhävittäjiin, joissa on vain harmaata joka puolella.
Oikein onnistunut mali.
Jarmo P. 28.10.2021 18:53 Vastaa lainauksella
Kiitos Petri ja Timo.

Miragen ranskalainen 60-luvun versio tuli valittua rakentamisen kohteeksi juuri tuon hieman näyttävämmän ulkonäön vuoksi. Ei aina jaksa niitä harmaan eri sävyjä toistella. Tosin lähellä oli vaikoitua rakennettavaksi 70-luvun lopun siniharmaakin versio (jonka värinä olisi ollut vähemmän näyttävä "non spectacular grey").
Onnea viikon tittelistä.
Oikeaan osui mielestäni.
Jarmo P. 10.11.2021 22:55 Vastaa lainauksella
Kiitos onnitteluista Timo :-)