Pienoismallit.net

Thimothe

Metsästäjä

Viime vuonna lokakuussa hyvä ystäväni vietti 30-vuotissyntymäpäiväänsä, joten päätin maalata hänelle lahjaksi bustin (rintakuva). Busti on Galapagos Miniaturesin tuotantoa, skaalassa 1:10. ja sopii hyvällä fantasia-aiheeltaan mainiosti ystäväni lahjaksi.

Mallariurani aikana olen maalannut vain muutaman figuurin ja tämä oli bustina ensimmäinen. Osat kaipasivat vain hieman siistimistä, mutta sitäkin huolellisemman pesun resiinipölyn jäljiltä. Liimaus hoitui pikaliimalla.

Maalaus AK:n, Andrean ja Vallejon akryyleillä. Aluksi mustavalko varjostus, ja sen jälkeen alue kerrallaan pohjamaaliin ja sitten eri sävyjen syventämistä ja yksityiskohtien esiintuomista. Bustin maalaus oli mukavaa näpräämistä pensselin kanssa ja maalattavana mielenkiintoisen moniulotteinen. Joitain yksityiskohtia tummensin öljyväreillä. Alusta puuta ja vaneeria, sekä kirkas akryylitanko.

Mallista julkaistu artikkeli MALLIX-harrastemaailma-lehdessä.

- Waltter

Kommentit

Käsittämättömän hieno teos.
Kasvot ja silmät, kasvot ja kokonaisuus aivan aidon näköiset ja muut romppeet tarkasti maalattu sekä varjostukset kohdillaan.
Onnea jo etukäteen viikon mallista..
Todellakin hieno on. Saisiko tuota vaikka soveltaa Ukrainan armeijan vanhempaan reserviläiseen?

PS.
Karhu ja kynnet varmaan kuvastavat heidä taistelutahtoa.
Ennustin oikein. Onnea ansaitusti.
On niin upea, että näyttelin kavereille ja työpailla henkilökunnalle. Jotkut, jotka tietää jotain figuureista, olivat ihmeissään ja pyysivät laittamaan linkin omiin posteihinsa.
Ihmettelen kommenttien vähyyttä??
Jarmo P. 27.6.2022 20:42 Vastaa lainauksella
Onneksi olkoon mallarille.

Hieno figuuri, ja ansaittu viikon malli. Itse tuskailen figuurien maalauksen kanssa, joten tämä on kyllä haasteet tietäen toteutuksena ihan omaa luokkaansa.
Kiitos paljon kommenteista.

Busti oli kyllä mukavaa vaihtelua, koska pääasiallisesti koko projekti meni pensseli kädessä. Jossain määrin yhdyn siihen, kun on sanottu että hyvät figuurit maalaavat itse itsensä. Kun yksityiskohdat ovat kunnossa, niin luonnollisesti niiden maalaaminen on selvempää. Ihon maalaaminen on edelleen aika haaste, se voi onnistua tai sitten ei. Katsotaan jos jossain tulee vastaan mielenkiintoinen aihe, niin voin kokeilla bustin maalaamista uudemman kerran.

- Waltter