Pienoismallit.net

T-34

Oliskoha Sotka

Ja sitten on vuorossa pieni siirtyminen epämkavuusalueelle. Työn alle lahtee Revellin pikkuskaalan T-34. Joskus aikoinaan se tuli tarjouskorista hankittua. Kotona huomasin, että siirtokuvat puuttuivat. No, se jäi sitten odooelemaan myöhäisempiä aikoja. Nyt sitten kaivoin sen varastosta ja päätin tehdä sen suomalaiseen maalauskaavioon. Malli ei kuvaa sellaisemaan mitääm oikeata yksilöä koska se on suoraan laatikosta rakennettu eikä mitään Suomi modauksia ole tehty. Tarkoitus on kokeilla lähinnä värikaavion maalausta. Maalaukset ja merkinnät on vapaalla kädellä sutaistu.

Värikaavio perustuu Parolan museossa olevien vaunujen maalaukseen. FS- sävyihin perustuvat värit sain kaivettua netin syövereistä ja omista arkistoista. Harmaan sävyn jouduin sekoittamaan. Lisäsin Hu127 purkkiin muutaman tipan HU83 väriä. Ei aivan FS36306 mutta riittävän lähellä. Vihreä on Re65 ja ruskea Hu98.

Osia ei ollut suurta määrää ja puolet kappalemäärästä oli telaketjun palasia ynnä muita pien osia. Semmoisia pinseteillä aseteltavia. JESSS! Aika vierähti rattoisasti niiden kanssa… Ei ole tämän kokoluokan telaketjut minua varten. Sain vaunun lopulta jopa kasaan ilman suurempaa osahävikkiä. Tarpeettomiksi katsomani osat jätin pois.

Pohjavärinä sai toimia harmaa maastoväri, jotä sudin pari kerrosta niihin paikkoihin, missä lpullinen väri oli harmaata. Kansallisuustunnukset on modifioitu saksimalla lentokoneiden tunnuksista, joten ne eivät ole kovinkaan autenttisen oloisia. Vaununumeroa en lisännyt lainkaan.

Lopputulos ei kovin kummoinen ole, mutta ompahan erilainen pikku viritelmä normaaliin päivärutiiniin.
Tähdenlentoja en laittanut mutta kommentoida voi ken tarvetta tuntee.

E-P

Kommentit

Nyt täytyy kyllä vähän ihmetellä E-P:n ideaa laittaa tätä mallia tänne… Vaikka olisi referensseinä käytetty Parolassa olevien tankkien - joissa totaalisen väärät sävyt - kuvia, niin silti ko malli EI muistuta lähellekään mitään sieltä!
Eljas S 11.10.2021 08:23 Vastaa lainauksella
Suomalaisten värikaavio jatkosodassa oli hiekanruskea, sammaleenvihreä ja ruskea.
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Vaikka olisi referensseinä käytetty Parolassa olevien tankkien - joissa totaalisen väärät sävyt - kuvia, niin silti ko malli EI muistuta lähellekään mitään sieltä!
Huom, oli väärät sävyt. Suurimpaan osaan Parolassa korjattu maalauskaaviot.
Jean! Kiitos tiedosta!! Viimeisin vierailu Parolassa kesällä -18…
No enpa arvannut, että tästä syntyy näinkin paljon keskustelua. Myönnetään, että telaketjukaluston tuntemus on varsin hataralla pohjalla. Tarkoitus oli lähinnä testata värisävyjä. Jotka menivät sittten pieleen. Eli netista löytyneisiin sävymäärityksiin kannattaa suhtautua skeptsesti. Toinen referenssi oli parilla Parolan vierailulla otetut valokuvat. Aika syvällä epämukavuusalueella ollaan.

Mallihan on suoraan laatikosrta, ilman Suomi muutoksia. En edes yrittänyt rakentaa mallista jotakin tiettyä yksilöä tiettynä ajankohtana. Lähinnä kokeilukappale maalauksesta. Parolan kaluston ulkoilmassa olleet yksilöt toimivat lähinnä värirajojen mallina. Kuten varmaan huomasitte, merkinnätkään eivät ole sabluunan mukaisia. Ne on tehty 1/72 Mersun hakaristestä sakaroita leikkaamalla.

Muuten, mitkä ovat sitten lähinnä oikeat värisävyt heikanruskealle, sammalenvihreälle ja ruskealle? Löytyykö esim Humbrolilta, Revelliltä, Xtracolorsiltä tai joltain muulta suoraan purkista? Eikö LifeColor ole tehnyt värisetin myös Suomipanssareillle? Onko ko setin sävyt ok? Jos joskus tulevaisuudessa teen vielä toisenkin ristiretken vaunumaailman syövereihin…

E-P

P.S.
Huomasin juuri Tally-Hon rakentaman komian Sturmin. Ja sieltähän löytyi lisää tietoa väreistäkin.
Hei,

Värien nimet ovat Sammaleenvihreä, Hiekanruskea ja Harmaa. Hiekanruskea on hyvin tumman, hieman punertavan ruskea ja Harmaa, jonka nimi on harmaa, ei ole harmaa, vaan hieman punertava beige. Värit löytyvät tuosta Life Colorin suomi-värien paketista.

t. Jake
Ok. kiitos tiedoista.

E-P