Pienoismallit.net

Kersantti Ärjylän Jeep

Pitkään olin halunnut rakentaa Jeepin, mutta sopiva aihe puuttui. Jeepkin oli jo istunut pitkään hyllyssä ja siihen oli tullut ostettua kaikenlaista peltiosaa kyytiin ja ostinpa vielä Italerin vastaavan kaveriksi. Vaan lopulta keksin tehdä siitä tosimaailmaan tuodun sarjakuva-auton, joten jos merkinnät mallissa tuntuvat ihmeellisiltä, niin siinä syy. Tähän piti rakennella pari figuuriakin ja kiva alustakin, mutta ajanpuute on syönyt jatko rakentelut. Tästä oli Mallix lehdessä 6/2020 juttua enemmänkin.

Kommentit

Vau.
Siisti Willys tai Jeepiksihän näitä kutsuttiin. Hyvä, että auto on puhdas ja ilman säistyksiä.

Malli on tehty yhtä tarkasti, kuin sinulta on tottunut näkemään ja hyvältä näyttää.
Kenties taakse olisi voinut laittaa jerrykannun ja tuulilasin etualareunassa oli kuminen musta tiiviste, joka piti vettä ja toimi kun lasi käännettiin konepellille.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Siksi tämä on hyvä puhtaana, että tein kaverille yhtä puhtaan, koska hänellä on vm -43 Willyksiä kaksi, joista toinen täysin viimeistelty ajokuntoon. Se on mittakaavassa 1:35. Suurin haaste siinä oli tehdä tuohon skaalaan kaikki numerot ja rekkari.Yksi numero kerrallaan arkista irti ja nyt siinä on samat numerot kuin kaverini ajettavassa versiossa. Ketuttaa, kun en löytänyt silloin 1:24 Jeeppiä mistään, koska olisi ollut hienompi lahja hänelle. Tässä linki omaan Jeeppiini jos huvitta vilikasta:
pienoismallit.net/galleria/malli_16156/
Teeppä pieni savoon tutustumiskierros ja tuo noita muitakin mallejasi Kuopioon 23-24.10. Olisi hienoa nähdä mallejasi ja vaikka laittaa sinun ja minun Jeeppi vierekkäin.
Tässä linkki tapahtumaame:
pienoismallit.net/tapahtumat/2021/maalla-merella-ja-ilmassa/
Näyttelymme tulee olemaan erilainen kuin ennen. Esim. kirppisosasto on niin suuri, että sellaista ei ole ollut koskaan misään näyttelyssä.
Jerrykannuun liittyy sama kuin muihinkin työkaluihin, ei niitä joka paikassa kannettu. Hirveästi tuli kuvia vastaan joista puuttui kannu ja työkalut ja niitähän on kaikissa malleissa katseltavana, mutta monestiko on nähty ilman? Oli se jerrykannukin jo valmiina maalattavaksi, mutta riisutumpi ilme kiehtoi enemmän. Tuo tuulilasin tiiviste on vielä korjattavissa, täytyypä laittaa listalle. Ainahan sitä jotain pitää jäädä huomaamatta. Tänä vuonna ei Kuopioon asti ole mahdollisuuksia, mutta ehkä tulevaisuudessa joskus.
Hyvä idea tämä ärjylän jeeppi…hyvin rakennettu ja maalattu teemaan sopivaksi…katselin muutkin työsi läpi ja niissä monia hyviä/nokkelia juttuja…pikkuisen jäin kaipaamaan nyt tosielämän ärjylä figuuria mottaamassa masi kuonoon, kun niistä mainitsit pelkät figuuritkin mielestäni täydentäisivät kyllä hyvin tätä, alustaa ei välttämättä edes tarvitsisi…toivotaan, että joskus nähtäisiin ärjylä + kumppaneita :)
Tasokkaasti kasattu pienoismalli. Konehuoneen detaljointi puhutteli erityisesti.
Onko valkoiset tähdet, kirjaimet ja numerot maalattu (sapluunan läpi) vai peräisin siirtokuva-arkeilta?
Mikko MM Mäkelä kirjoitti:
Tasokkaasti kasattu pienoismalli. Konehuoneen detaljointi puhutteli erityisesti.
Onko valkoiset tähdet, kirjaimet ja numerot maalattu (sapluunan läpi) vai peräisin siirtokuva-arkeilta?
Ne on sarjan omia siirtokuvia, joskin mulla olisi ollut myös maalaussapluunat olemassa. Siirtokuviin kuitenkin päädyin ja hiukan sain niiden kanssa taistellakin, olisi pitänyt laittaa hieman kiiltävämpi lakka päälle, niin olisi kuvat siirtyneet ilman ongelmia.