Pienoismallit.net

Panavia Tornado

ASSTA 3.1

Tornado on Panavian suunnittelema ja valmistama hävittäjä-/rynnäkkökone. Kone on kaksimoottorinen ja sen siipikulmaa on mahdollisuus muuttaa 25-67 asteen välillä. Panavia on kolmen valtion muodostama yhteenliittymä, Iso-Britannia, Saksa ja Italia. Näiden kolmen valtion, sekä Saudi-Arabian käyttöön on valmistettu yhteensä lähes tuhat konetta. Koneen ensilento tapahtui 1974 ja operatiiviseen käyttöön kone pääsi 1979. Tornadot osallistuivat mm. Persianlahden sotaan 1991, kuin myös Bosnian ja Kosovon sodissa, sekä Irakissa ja Libyassa. Italia ja Iso-Britannia ovat jo luopuneet Tornado kalustosta, mutta Saksan Ilmavoimilla ja laivastolla koneita edelleen on. Toki nekin on päätetty korvata Super Horneteilla ja Eurofighter Typhooneilla.

Tornadot ovat olleet tuttuja vieraita useasti myös Suomen Ilmailunäytöksissä 1990-luvun lopulla ja 2000-luvun alkupuolella.

ASSTA 3.1 versio on Luftwaffen viimeisin Tornado päivitys, moneenko koneeseen tällainen päivitys on tehty, ei tietoa. Muutosta aiempiin on lähinnä elektroniikassa, eli ainakin ohjaamon värilliset LCD näytöt. Tämä versio otettiin käyttöön vuonna 2015 ja tämä tekemäni malli kuvaa protototyyppiä kuten pyrstön värityksestä voi päätellä.

Revellin sarja ei kehuja ansaitse, taisi olla heikoin sarja näistä nykyhävittäjistä joita olen tehnyt. Osien valutarkkuus todella huono ja kun siihen vielä lisätään se että mallisarjan suunnittelu oli omituisesti toteutettu. Tämä tuli esiin jo rungon kokoonpanossa kun se vielä oli muutenkin pilkottu kiitettävän moneen osaan. Siivekkeet ja esim. ilmajarrut ja reverssit olisi voinut jättää myös aukiasentoon, mutta en niin tehnyt vaan tyydyin tyypilliseen maassa asentoon niiden suhteen. Samoin tein kuomun osalta. Ohjaamoon oli hankittuna Eduardin etsit joilla saikin mukavasti uutta ilmettä, samoin lisäosia olivat Mastersin messinkinen pitotputki ja kohtauskulma-anturit.

Taittuvasiipisen koneen siipimekanismin sain kyllä toimimaan moitteetta, mutta ripustimien osalta en. Siiven sisällä oli tanko jonka tehtävänä olisi ollut kääntää ripustimia siipikulmaa mukaillen, vaan eipä toiminut. Jäi kanittamaan jotenkin eikä ripustimet käänny vaan jäävät epätyypilliseen asentoon siipiä kääntäessä. Seuraavassa elämässä sitten! Lisäksi ripustimien yhden pisteen kiinnitys oli todella heikko, irtosivat useaan otteeseen.

Siipikuormana 1500 litran lisäpolttoainesäiliöt, Boz 101 ja Cerberus III omasuoja-ja häirintäpodit, lisäksi kaksi Sidewinderiä. Runkoripustimessa Litening III maalinosoituspodi.

Maalaukset, lakkaukset ja litkutukset Ultimaten, Akanin, LifeColorin ja Vallejon tuotteilla.

Tässä vielä kuvaa aidosta ASSTA 3.1 Tornadosta: www.fotocommunity.de/photo/tornado-assta-31-fritz-deffner/36283330

Kommentit

Komean Tornadon olet saanut aikaiseksi. Reverssinokea on pyrstössä juuri sen verran kuin erikoismaalattuun protokoneeseen sallitaan. Metallinen pitotputki teki ihmeitä omiin 1/72 Tornadoihin ja näyttää mainiolta tässäkin. Siipien kääntömekanismeihin en itse ole koskaan ihastunut. Jos jotain kaipaan, niin kuorman tuntua renkaisiin, kun siivissä kuitenkin on tavaraa melkoisesti.
Siistin mallin olet saanut ilmeisen hankalasta sarjasta. Mielestäni säistys ja paneelirajat ovat just hyvät eivätkä hyppää silmille. Tuleeko tässä sarjassa mahan alle varsinaista asekuormaa mukana? Itsekin yleensä liimaan kääntyvät siivet mimimi- tai maksimikulmaan.
Edellisten kanssa pitkälti samoilla linjoilla, nätisti on tämä Revellin ei niin helppo malli saatu kasaan. Itse olisin ehkä vähän enemmän kaivannut nokea tuohon sivuvakaajaan, kuvista päätellen sitä kertyy kyllä melkoisen nopeasti, oli sitten erikoismaalaus tai ei. Omasta pinostakin tämä löytyy, eikä unelmissakaan ole tuon siipimekanismin saattamista toimivaksi, varsinkaan jos aikomuksena on availla noita laippoja.
Kiitos kommenteistanne Antti, Samu ja Tervo!

Joo, kyllä päätelineiden gummit olisi saanut olla hieman lontolla, tai sitten oletetaan että on juuri saapunut lennolta ja polttoainekuorma on minimissään ;-). Sarjan mukana ei muuta aseistusta tule kuin nuo Sidewinderit. Nämä kääntyväsiipiset ovat aina hieman hankalia, mutta itse ainakin pyrin siihen että siivet myös kääntyy niinkuin niiden on tarkoituskin.

Nokea sivuvakaajaan laitoin maltillisesti, vaikka tosi tummana näkyi kuvia koneesta olevan ainakin pidemmän käyttörupeaman jälkeen. Kaiketi sitä nokea pyrittiin joskus myös pesemään pois, ainakin esim. ennen ilmailunäytökseen menoa? Mielenkiinnolla odotan Tervo, jospa jossain vaiheessa omasi myös rakennat…ja toimivalla ripustimien kääntömekanismilla tietty ;-). En tiedä, mitä siinä olisi pitänyt tehdä, uittaa aseöljyssä koko akseli ennen asennusta, vai mitä. Liimatahan sitä ei tietenkään voinut, mutta jonkinlaiset puslat läpivientien kohdalla varmaankin olisi ollut tarpeen, Tamiyan malleissahan niitä usein näkee ja nehän toimivat.