Pienoismallit.net

Fw190A-8/R2 Sturmbock

Hptm. Wilhelm Moritz

IV.(Sturm)JG3 komentaja Hptm. Wilhelm Moritz heinäkuussa 1944.
Raskaasti panssaroitu ja aseistettu Sturmbock. Taktiikkana tiiviissä muodostelmassa hyökätä lähietäisyydelle ja ruhjoa pommikonemuodostelma 20- ja 30 millisillä tykeillä.
Osaston mustat nokat oli Moritzin ideoima. Sotalennoilla johti kärkikoneessa.
18. heinäkuuta torjuntamenestyksen johdosta ritariristi.
Ilmavoittoja 44 joista nelimoottorisia 12, joidenkin lähteiden mukaan 54/25

Suoraan paketista. Pahoittelen pölyä pinnalla, en huomannut kuvatessa.

Kommentit

On se hieno. Musta tausta lisää tunnelmaa.
Jälleen hieno WF. Meinasitko rakentaa jonkun lentueen?.
Tämä on taas hieman näytävämpi kuin kaksi edellistä ja en kyllä ala motkottamaan mistään.
Kaikki istuu kohdilleen ja pintakäsittely tummaa taustaa vasten ainakin toimii. Mitäs jos sais yhden kuvan läheltä ja toisen vaaleaa taustaa vasten, niin näkisi tarkemmin mallin. kokonaisuuden.
Myös mallin esikuvan kertomus on valaiseva. Mallin teosta olisit voinut kirjoittaa jonkun sanan.
Täst mie piän.
Hienolta näyttää. Kuvien valotus on heikko eli ei voi varmuudella sanoa onko hieno vai ei…
Oikeassa olet Mikko, valokuvaus on kohdallani hakusessa. Vaihdoin muutaman kuvan valoisampiin.
Kiitos Marko.
Kiitos Timo. En aio lentuetta rakentaa, ennemminkin erilaisia maalauksia. Malli meni kasaan ilman kummempia murheita,
Raine Luotonen kirjoitti:
Oikeassa olet Mikko, valokuvaus on kohdallani hakusessa. Vaihdoin muutaman kuvan valoisampiin.
Paljon huonompiakin kuvia täällä näkee…

Samaa siistiä linjaa kuin sun aiemmatkin esitykset, FW näköjään ihan sarjatyöasteella ;-) Ainut isompi urmellus antennivaijerista, vai eikö näissä niitä ollutkaan?
Tyylikäs Focke. Moritzin kone on hyvä kohde, lisäpanssaroinnit tuovat tiettyä räyhäkkyyttä.
Kiitos Tervo. Antennilanka kyllä kuuluisi mutta työ-ja säilytystilan ahtaudesta johtuen en laita, vaurioitusi kuitenkin saman tein. Pitotputken jouduin tänään jo kahteen kertaan korjaamaan siirreltyäni pariin kertaan kuvausta varten.
Kiitos Timo-Matti. Panssaroinnit ja musta nokka, kuin tuomiopäivän enkeli käyttötatkoituksen tietäen…
Olli J:n Mustangiin liittyen…
18. heinäkuuta 1944 USAAF 15.AF lähetti 500 raskasta hävittäjäsaattoineen pommittamaan kohteita Etelä-Saksassa. 483 BG:n kohteena oli Memmingen lentotukikohta joka oli sillä hetkellä myös IV.(Sturm)JG3:n kotikenttä. Moritzin 44 koneinen osasto yhytti ilman hävittäjäsuojaa lentäneen 483 BG:n näiden jo siirryttyä pommitusta varten laivueittain jonomuodostelmaan. Hävittäjäsuoja, "Tuskagee Airmen" oli myöhästynyt 8 minuuttia kohtaamispisteeltä. Tiiviissä ja leveässä V-muodostelmassa Fw:t lähestyivät takaa jakautuen 4-6 koneen pienempiin kiiloihin. Avaten tulen 20 millisillä, hidastaen lähes samalle nopeudelle pommittajien kanssa ja lähietäisyydelta 30 millisillä ampuen pyyhkäisivät alle minuutissa 7-koneisen laivueen palasina taivaalta. Jatkaen suoraan seuraavana jonossa olevan laivueen kimppuun ampuen siitäkin 5 alas. USAAF raporttien mukaan erittäin agressiivisesti hyökänneitä saksalaisia oli 200 joista ampujien ilmoitettiin ampuneen alas 53.
IV.(Sturm)JG3 kirjasi 27 Lentävää Linnoitusta alasammuttuna ja 11 muodostelmasta erotettua oikean määrän ollessa 16 tuhottua ja useita, joukossa muutama pahasti vautioitettu.
Moritz menetti 12 konetta, 7 lentäjää kaatuneina ja vähintään 5 pahoin haavoittuneina.
Haavoittuneisiin kuului myös Hans Weik jonka taistelu-uran vaikeat käsivammat lopettivat.
Yhtäkaikki, loput pommikoneet tekivät Memmingin kentästä selvää…
Reinen mainiota työjälkeä on hyvä ihailla. Focke on sodan karuudesta huolimatta hieno. Taistelukertomus elävöittää mallia. Antennilangan puuttuminen tässä tapauksessa on ymmärrettävää. Mainittakoon vielä, että 15. AF toimi Italiasta käsin ja kohtasi tullessaan Etelä-Saksaan jo Pohjois-Italian yllä ensimmäiset vihollishävittäjät, mm. italialaisen Messerschmitt 109 G6-osaston. Sen kimppuun kävi 60% saattohävittäjistä pudottaen samalla lisäsäiliönsä. Kahakan jälkeen niiden piti palata takaisin, sillä bensa ei olisi riittänyt Memmingeniin ja takaisin. Kun pommarit vielä hajaantuivat korkeiden pilvien vuoksi Alppien yllä, pääsi Moritz poikineen (kerrankin) mellastamaan rauhassa 10 minuuttia turmioseurauksin.
Annoin mallista neljä tähteä, mutta ohjelma merkkasi vain 3,5. Entschuldigung.
Rainelta upea sarja FW: ja kaikki erinomaisesti kasattuja/viimeisteltyjä…kaikista olen pitänyt…valokuvat mielestäni kohtuullisen hyviä, mutta en tiedä käytätkö paljon zoomia…ehkä kamera lähemmäs ja vähemmän zoomia voisi tehdä kuvistasi, viellä hitusen parempia.
Jarmo P. 27.9.2021 22:41 Vastaa lainauksella
Hieno FW, enkä kyllä keksi oikeastaa mitään parannettavaa, mutta jo mainittua antennilankaa malli kuitenkin kaipaisi - katkeamisen uhallakin.

Ja nuo uudet valoisammat kuvat nostivat heti mallin pykälää paremmaksi.
Onnittelut ansaitusta palkinnosta, hieno peli!
YT
Kalle
Onnea saavutuksesta.
Hienosta mallista hieno palkinto.
Kiitos Kalle ja Timo
Onnea palkinnosta. Onneksi tähditin oikeaa kohdetta.
Kiitos Pentti.
Onnea hyvästä mallista ! Valoa ja värejä voi hyödyntää esittelyssä ja peilejä, kone näkyisi myös alapuolelta jos olisi peilin päällä. Siltikin Onnea paljon mallista !