Pienoismallit.net

P-51 D Mustang

"Lollipoop II" 100th Fighter Squadron

Työn alla on joukko syystä tai toisesta keskeneräisiksi jääneitä malleja. Tämä Airfixin Mustang (sarja vuodelta 2012) piti olla joku vuosi sitten kevyt välipala, mutta nopeasti sarja osoittautui ihan muuksi. Itselle oli osunut jonkinlainen maanantaikappale tai muotit olivat olleet jo yksinkertaisesti loppuunkalutut, mutta sarjan muovit olivat täynnä isoja kuoppia ja naarmuja ja pienempiä osia sai veistellä esiin valupurseiden seasta. Normaalisti tämänikäiset Airfixin sarjat ovat yleensä valujäljeltään suht siistejä.

Joka tapauksessa päätin harjoitella metallipintaa Ak:n ja Alcladin metallimaaleilla ja tehdä samalla tämän loppuun. Metallimaalien lisäksi käytin Tamiyan ja Mr. Hobbyn maaleja. Yksityiskohtia maalasin Vallejon ja Lifecolorin akryyleillä. Säistämiseen käytin Ak:n washeja sekä Abteilungin öljymaaleja. Malli on rakennettu istuinvöitä ja radio-osaston lyijylangasta tehtyjä johdotuksia lukuun ottamatta suoraan laatikosta.

Sarjan mukana tuli siirtokuvavaihtoehdot ainoastaan tälle 100:n lentolaivueen "Red Tails" yksilölle. Kyseinen laivue oli yksi Tuskegeessa Alabamassa koulutuksensa saaneista afroamerikkaisista lentäjistä ja kenttähenkilökunnasta koostuvista yksiköistä.

Kommentit

Pieneeen skaalaan tehty malli on onnistunut verrattoman hyvin. Siirtiksiä paljon ja ne istuu ilman hopeointia hyvin.
Maalipinta näyttää hyvälle myös punaisen takapään osalta.
Kirkasosat tarkkoja ja muutenkin kokonaisuus on realistinen.

Paneeliurista oli täällä joskus keskustelu Mustangien kohdalla ja en ole varma koskiko se kaikkia Mustangeja, muta paneeliurat oli keskustelun tuloksena kitattu umpeen oikeissa koneissa?
Koetin kaivaa keskustelua, mutta en löytänyt.
Mitä mieltä muut?

( Ihmeen vähän kommentteja nykyisin tulee malleista, vaikka tämäkin on todella hieno mali)?
Olli J. 26.9.2021 10:50 Vastaa lainauksella
Kiitos Timo!
Muistan joskus myös törmänneeni tietoon, että paneeliuria oli Mustangeissa kitattu. Toisaalta aikalaiskuvia katsomalla ne kuitenkin erottuvat suht selkeästi. Airfixin sarjoissa paneeliurat ovat tunnetusti mittakaavaan suhteutettuna aika järkyttävät, joten ne vielä korostuu tässä.
Olli J. kirjoitti:
Kiitos Timo!
Muistan joskus myös törmänneeni tietoon, että paneeliuria oli Mustangeissa kitattu. Toisaalta aikalaiskuvia katsomalla ne kuitenkin erottuvat suht selkeästi. Airfixin sarjoissa paneeliurat ovat tunnetusti mittakaavaan suhteutettuna aika järkyttävät, joten ne vielä korostuu tässä.
Samaa mieltä. Ne antaa mallille eloisuutta, mutta jos kyseessä on varsinkin yksilö, jolla on esikuva, niin silloin pitäisi tutkia oliko siinä paneeliurat kitattu sileäksi.
Sen takia en ole enää viitsinyt Mustangeja tehdä. Se on huippunättikone ja tässä sinun mallissa korostuu tuo punainen matta peräpää, joka on hieman erilaisenpi, mitä täällä näkee.
Todella erinomaisesti kasattu ja maalattu mini mustanki…taustatarinan vahvikkeeksi tähän sopisi todella hyvin alusta ja afroamerikkalainen veijjari nojailemaan konetta vasten…lähti taas ajatukset laukalle…super hieno kyllä näinkin!
Olli J. 27.9.2021 19:38 Vastaa lainauksella
Kiitos Johan!