Pienoismallit.net

Bristol Beaufighter Mk.1F

No. 252 Squadron, RAF, Abu Sueir, Egypti, Toukokuu 1941

Tässä olisi Revell:in suurikokoinen Beaufighter skaalassa 1:32. Sarja on vuodelta 1974 ja tämä rakentamani sarja on uusiopaketointi vuodelta 2014. Tämä varmisti, että siirtokuvat ovat kunnossa.

Osia sarjasssa oli noin 50, mutta rakentaminen ei ollut nopeaa monien kittaus ja hiomisvaiheiden vuoksi. Ohjaamoa parantelin omilla lisäyksillä vuovilevystä, sekä Eduardin syövyteosavyöllä ((32872) Seatbelts RAF early STEEL 1:32). Ohjaamon alapuolelle tulevat konekiväärien piiput tein messinkiputkesta. Koneen niittejä jäljensin rullatyökalulla, joka muodostaa pintaan tasaisin välein pieniä aukkoja, eli ns. niittejä.

Kuomut maskeerattu Vallejon Liquid-maskeerausnesteellä.

Maalaus AK:n Real Colors AIR setillä nro.40 (WW2 RAF Desert Colors). Setistä löytyi juuri sopivasti kaikki kolme pääväriä eli pohjan RAF Azure Blue, sekä yläosan naamiomaalauksen RAF Middle Stone ja RAF Dark Earth sävyt. Naamiomaalaus vei rutkasti Tamiyan maskiteippiä, sekä melkein koko purkin Panzer Puttyä. Ennen siirtokuvia kirkaslakkaus Tamiyan X-22:lla ja myös uusi kerros siirtokuvien kuivuttua.

Pintojen vanhennukset AK:n litkuilla, sekä Abteilungin öljyväreillä. Viimeisenä silauksena takilointilanka MIG:ltä.

Alusta mustaksi maalattua MDF-levyä ja koska malli on niin iso, niin alustaan porattu aukko ja siihen kiinnitetty koukku seinällä ripustamista varten. Kirjoitushetkellä kone roikkuu siitä, ainakin vielä toistaiseksi.

- Waltter

Kommentit

Muuten hieno, mutta paneeliurat ovat liian voimakkaat. Paljon kuvia, mutta ei yhtään pohjakuvaa?
Hieno.

Juttuja joista erityisesti tykkään:
* Mallin yleinen siisteys
* Värisävyt, pinnan elävyys, kontrastien häivyttäminen
* Oikean siiven kärjestä yläpuolelta on detaljikuva kansallisuustunnuksesta. Onpa mahtavan näköinen. Auringon ja aavikon kuluttava yhteisvaikutus ovat tasaisia; tarkoitan että tunnus ei erotu erillisenä vaan on osa muuta maalausta. Onko maalattu vai siirtokuva?

Mistä en niin paljon tykkää:
* Paneeliurista lähtee likaa - ei oikeasti lähde, saumat ovat todella huomaamattomia, ja se että mallarit yleensä korostavat niitä, on vain tehokeino joka tuo rakennetta esiin.
* Kabiini on paksu ja taittaa pahasti. Vaikeahan sitä on korjata. Jostain pitäisi löytyä vacu-kabiini.
Upea malli! En tiedä, ovatko nuo paneeliurat luonnossa noin prominentit..? Yleensä valokuvat näyttävät kaiken aika korostuneesti…
Yhtäkaikki; erinomaisen hieno lopputulos!
Paljon olet nähnyt vaivaa, että sait noin vanhasta mallista näin hyvän. Itse tykkään paljon.
Hieno kuin kone oli aikoinaan oikea.
Paneeliurista olen Petrin kansa aika lailla samaa mieltä, mutta muuten malli on vanhennettu suorastaan loistavasti.
Maalaus ja tuo maalauksen elävyys on kyllä plussaa reilusti.
Niitit olivat koholla tuon eka valun jäljiltä eli 70-luvulta, mutta eikö ne ole vieläkään korjanneet niitä hieman upoksiin?

Ihmeen vähän osia kuulu sarjaan. Helpompi työstää tietenkin ja kaikki näyttää olevan hyvin saatu aikaan.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Teen noin kymmenen senttiä pitkää ja viisi leveää Airfixin "muka Lavel 2-sarjan" vanhaa Bugattia, jossa osia on noin 120, että hieman on eroa osien määrässä. Senkin valu on -75 muistaakseni.
Hienosti olet kokonaisuuden saanut kasaan.
Nähdänkö tämä livenä Kuopion mallitapahtumassa kuukauden päästä?
Hyvää työtä, ja jälkeä, varsinkin ottaen huomioon aihion. Itse myin oman vastaavan halvalla pois, kun tuskastuin purseisiin…

Paneelisaumat korostuvat kuvissa, mutta ehkä ovat luonnossa vähemmän silmille hyppäävät.
Hieno malli, mutta kun yllä on jo annettu asiantuntevaa palautetta, niin en osaa lisätä niihin mitään.
Kiitän kuitenkin hienosta mallista tänne sivustolle.
Mika Kauranen kirjoitti:
Hieno malli, mutta kun yllä on jo annettu asiantuntevaa palautetta, niin en osaa lisätä niihin mitään.
Kiitän kuitenkin hienosta mallista tänne sivustolle.
Asiantuntevasta tiedä… Jonkin aikaa googlailin tämän koneen (R2198?) ja Coastal Commandin laivueen 252 historiaa. Brittimallaritkaan eivät oikein tienneet, onko tätä konetta tai Coastal Commandin Beauita koskaan maalattu aavikkomaalaukseen. Jos on, niin Dark Earthin päälle on vedetty sävyä Middle Stone.

R2198 on entinen (tai ainakin alunperin tehty) yöhävittäjä, sitähän Mk IF tarkoittaa. Nämä olivat CC:lle välityyppi, CC:lle tehtiin jo aikaisin keväällä 1941 oma Beaufighter-versio IC ja niitä 252:n kalustokin suurimmalta osalta oli toukokuussa 1941.

Sekin jäi epäselväksi, onko tämä kone koskaan nähnyt Egyptiä. 252 (ainakin osia) siirrettiin Gibraltarille - Maltalle - Egyptiin toukokuussa 1941. Tarkoituksena oli merellä toimiminen. Vaaleanruskea kone sinisellä Välimerellä??? Egyptissä 252 liitettiin 272:een, mutta 252 muodostettiin sittemmin uudestaan, uusilla radiokoodeilla.

Tästä koneesta on paljon hienoja ilmasta-ilmaan kuvia (googlaa "Beaufighter PN-B"), mutta ne ovat Englannista. On epäselvää, mikä camo koneessa on silloin ollut. Tulkintaa riittää, lähtien siitä minkä tyyppistä filmiä on käytetty ja mikä sävy korostuu. Yksi ehdotus on merisävyinen maalaus, sisältäen harmaata Dark Slate Gray.
On Sakari ottanut paljon asioista selvää ja hyvä niin. Mielenkiintoista luettavaa ja pieni historianpläjäys, johon liene oskominen.
Silti kone on minun silmissäni sellainen, että vaikka ehkä täyttä esikuvaa ole, niin hieno on ja pojojani en pudottaisi.