Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf 109V-13

LF Modelsin resiinimersu. Mielenkiintoinen kone, jonka rakentamispäätöstä pyörittelin aikani.

Mersun proto V-13 oli aikanaan edistyksellinen rassi. Konetyypillä rikottiin 1937 nopeusennätys 610,21km/h. Lentäjänä koelentäjä Hermann Wurster.
Koneessa oli B-mallin runko ja moottorina 1650 HV Daimler-Benz DB 601 Re III lekomoottori. 3 lapainen potkuri ja teräväkärkinen spinneri. Kone oli pohjana kehitettäessä D-mallin mersua.

Itse sarjaan. LF Modelsin täysi resiinisarja. Kaamea. Osien irrotus äärimmäisen hankalaa ja kova resiini pakkasi hajoilemaan. Runkoon tulikin lukuisia reikiä alapuolelle, joita sitten sai kittailla umpeen. Muutenkin rungon sopivuus oli heikkoa.

Sarjaan kuului myös sisätilat. Molemmat sivupaneelit, mittaritaulu, penkki istuinvöineen. Ohjeiden mukaan kokoa ja sulje rungonpuolikkaiden mukana sisään. Eivät olisi koskaan mahtuneet/sopineet. Liitin ensin rungonpuolikkaat yhteen yhteen. kittailin ja korjailin. Viimeiseksi ujuttelin alapuolelta osia paikalleen. Kohtuu lopputulos.

Siipi oli kokonaista valua ja istui paikalleen yllättävän helposti. Vähän piti toki veistellä ja hioa. Suurimmat ongelmat tulivat laskutelineiden kanssa. Varret hajosivat 5 osaan irrottaessa, joten ne on kokonaan otettu varaosasarjasta. Spinneri oli kokonaista valua ja vähän typerän näkönen, joten otin uuden miljoonalaatikosta.

Siirtokuvat osottautuivat positiiviseksi yllätykseksi. toimivat hyvin ja reagoivat mukavasti Tamiyan pehmentimeen.

Vaikea ja työläsmalli rakentaa. Hetkeen en toista vastaavaa resiiniviritelmää rakenna.

Kommentit

Hieno lopputulos mitä ilmeisemmin haastavasta mallista.

Paneelirajat nopeasti googlettamiini kuviin verrattuna aika voimakkaasti korostettu.
Muuten oikeinkin miellyttävän näköistä jälkeä.
(Ja vanhat kuvat voivat välillä olla yllättävänkin paljon retusoituja, jolloin detaljeja katoaa tai jopa muuttuu).

Kiinnostava esikuva.
Resiinimallit ovat yleensä haastavampia kuin vastaavat styreenimallit. Resiinimallien laatu myös vaihtelee kuten styreenimallienkin. Joskus sattuu sitten käsiin sellaisia, joissa resiini on lievästi sanonottuna haurasta. Sellaisten käsittely vaatii erityistä huolellisuutta.
Hienosti olet loppupeleissä kuitenkin saanut rakennettua mallin. Olen samaa mieltä Timon kanssa, että paneelirajojen korostus erityisesti rungossa on liian korostettua. Veikkaan, että esikuvassa ne eivät tuollaisina näkyneet.

yt.
MK
Resiinimalliksi hyvin onnistunut. Ohjaamon seinämät vaikuttavat melko paksuilta, mutta ymmärrettävää, jos haurasta resiiniä on hankala korjata. Paneeliurat on maalattu aika ylikorostetusti ja alapuolisessa kuvassa rungon paneeliurat näyttävät menevän vinoon. Oliko mallin vika vai itse lisätty? Olen itsekin törmännyt tilanteisiin, jossa rungon puolikkaiden paneeliurat eivät osu kohdillaan eikä omat uritustaidot ole vielä tyydyttäviä.
Kiitoksia palautteesta.

Koneesta tuli enemmänkin kyllä käytetyn sotaratsun kuin ennätysrikkojan näköinen. Kiillotettu pinta ja vähemmän urien varjostusta olisi ollut oikeampi ratkaisu.

Resiini runko oli kovin kiero jokasuuntaan ja meinasin jo rakennusvaiheessa luopua koko projektista. Varmaankin kärsivällisyydellä ja lämmittämällä olisi suoristunut enemmän, mutta tyydyin aikanaan, kun sain edes jotenkin yhteen. Kaiken kittaamisen ja hiomisen jälkeen alarungossa ei ollut hirveästi enään uria jäljellä ja kun rupesin niitä kaivertamaan huomasin tosiaan, että ovat kovin kaukana toisistaan. Kun en jaksanut koko runkoa kitata ja tehdä uusia uria vetelin aidan matalimmasta kohtaa la laitoin alarungossa vinoon.

Jussi
Huolella ja rakkaudella tehty mersumalli…siis mielestäni varsin hyvin tehty…paneelirajoista sen verran mielestäni parempi ylikorostaa kuin kuin alikorostaa…luulempa että mahdoton tehtävä tehdä täydelliset rajaukset…