Pienoismallit.net

F-14 Tomcat G.I JOE 30th anniversary

YO JOE!

Sain viimein valmiiksi tämän Gi Joe (Suomessa Action Force) sarjakuva/lelu/piirrossarjan teeman mukaisen Tomcatin. Hyviksillähän oli sarjassa koodinimi Ace-hahmon pilotoima Skystriker hävittäjä, joka oli hyvin pitkälti Tomcatin mukaan suunniteltu, mutta leluna vähän lyhyempi jne. Halusin tehdä tämän alkuperäisen lelun tarroituksen mukaiset dekaalit, mutta sen osoittautuessa aika vaikeaksi, valitsin 30-juhlavuoden dekaaliteeman, jotka ovat hyvin pitkälti samat kuin tässä. Setissä saattoi tulla useampi tarravaihtoehto, koska olen nähnyt vähän eri variaatioita. Lelusta kun on myös julkaistu useita eri variaatioita sitten 80-luvun alun, osa jopa erikoisen värisinä.

Jos tämän kauniisti ilmaisee, niin olipa kamala projekti. Ei enää ikinä Italerin malleja. En ole pultinlaskija tms. mutta tässä melkein se alkuperäinen lelu on yhtä paljon pienoismalli, kuin tämä. Tässä projektissa teemoina olivat massaus, hionta, yhteensopimattomat osat ja virheellinen suunnittelu. Tätä tekiessä oikeasti mietti, että onko tämä enää hauskaa. Pakkohan se oli kuitenkin viimeistellä, kun sen kerran aloitti.

Malli on tosiaan aika pitkälti laatikosta rakannettu ja Gi Joe-teema syntyy lähinnä noista dekaaleista, jotka eivät siis vastaa mitään todellisen koneen dekaaleja tms. Heittoistuinten yläosaa laitoin itse vähän lisää yksityiskohtia, koska ne olivat käytännössä pelkät muovilaatikot ja hyvin puutteelliset, kuten oikeastaan kaikki tuossa mallissa.

Mutta tässä se nyt on, ja toivottavasti näyttää edes joltain.

Kommentit

Muuten todella upea malli, mutta nuo paneeliviivojen kiristykset menneet mielestäni yli…
Komean mallin olet kuitenkin saanut aikaan.
Itseäni eivät paneelirajat häiritse, koska kysehän on sarjakuvaan perustuvasta mallista, ja sellaiseen tuo sopii mainiosti.

Myös omat kokemuksen Italerin malleista ovat ajoittain olleet aika synkkiä.
Mutta kaipa sieltäkin ihan ok malleja myös tulee.
Timon kanssa samoilla linjoilla…hyvin olet saanut sarjakuvamaista meininkiä malliisi.