Pienoismallit.net

25mm PstK/37 (Marianne)

Jatkosota 1943

Jossain Laatokan rannalla Marianne kanuunaa hierotaan asemaan…
Tykkiin lisätty muutamia yksityiskohtia…figuurit muokattuja preiseireitä, alkuperäisen suunnitelman mukaan tähän piti tulla 3 figuuria työntelemään kanuunaa, mutta huomasin ettei silloin kanuunaa enää pahemmin olisi näkynyt…nämä kaksi pois jäänyttä näkyvät siis työvaihekuvissa… maastokuvion malli sa-kuvista, yksi referenssikuva kuvapankissani… maalaus oma tulkinta talviajan valkoisesta ja siniharmaasta maastokuvioväreistä.

Alusta 60x45x2mm vaneri, lumet askartelusavesta ruohotupsu tamijalta, ammuslaatikot omaa tuotantoa, rannan kivet battlefieldin korkkirouhetta/kivisirotetta ja jäätynyt vesi vallejon still wateria.
Kaikki maalattu vallejon akryleillä.

25mm PstK37/ja 34 tykeistä käytettiin lempinimeä Marianne…Suomi käytti näitä ranskalaista alkuperää olevia pst-tykkejä talvisodan lopussa ja jatkosodan alussa. Pian Jatkosodan alussa siirrettiin pois pansanssarintorjunta tehtävistä linnoitusjoukoille/muihin ”toissijaisiin” tehtäviin.

Kommentit

Matti M 5.10.2021 19:19 Vastaa lainauksella
Erinomaista jälkeä taas, figuurien muokkaus ja maalaus huippua, samoin koko muu komeus, erityisen hyvin on onnistunut tuo luminen alusta.
Oikein onnistunut työ jälleen. Ainoa nipottamisen aihe on lumen puute tykin renkaissa/vanteissa. Nyt on, kuin nosturilla paikolleen nostettu.
Kiitokset kehuista ja hyvästä palautteesta mattille ja jeanille…jean 99% sen samaa mieltä renkaista pienet lumet renkaisiin olisi kyllä paikallaan…maalasin kyllä parikin kertaa renkaisiin lunta, mutta näyttivät huonolta/luonnottomalta ja maalasin takasin mustaksi/harmaaksi… ongelma siinä että renkaat täysin sileät ja melko pienet maalattavaksi…(ennen kuin liimasin kanuunan alustaan kiinni) olisi näin jälkeenpäinajateltuna voinut kenties viillellä veitsellä uraa renkaisiin ja sitten litkutella/kuivaharjata… onneksi saman kanuunan 34 malli tekemättä, siihen otetaan rengas asiat sitten aikaisemmin kyllä huomioon ;)
Jälleen upea taideteos hieman harvinaisemmasta aiheesta. Talvisen luonnon toisintaminen on onnistunut erinomaisesti. Lumihankea jälkineen jaksaa katsella pidemmän aikaa.
Ja sarja jatkuu…
On vieläkin ihmeteltävä taitoasi pienen skaalan tekemisessä. Miten ihmeessä näet tuon kaiken tehdä noin skarpiksi?
Tässäkin ihan hyvä selitys renkaiden lumettomuudesta ja keneltäkähän tuo olisi onnistunut.

Nyt hei pieni savolaisviikonloppu ja mallit Kuopion tapahtumaan ja samalla naattimaan savolaisesta rupattelutuokiosta muiden mallareiden kanssa ja tutustuminen ruskaiseen ja kauniiseen "mualiman nappaan". Tuskin tulet pettymään.
23-24.10 on näyttelymme ja se tulee olemaan hiukan poikkeava edellisiin näyttelyihin verrattuna. Kirppis on esim. niin suuri, että sellaista ei ole ollut missään aikaisemmin.
Tässä vielä linkki tapahtumaamme:
pienoismallit.net/tapahtumat/2021/maalla-merella-ja-ilmassa/
Timo-matti ja timo kiitokset mukavista kommenteista…Timo suurennuslasin alla tehdään ja pienimmät sipaisut 10/0 siveltimellä, sillä saa aikaiseksi melko pientä piperrystä ja akryyleillä kun maalaa niin jos menee pieleen niin minuutin päästä voi maalailla päälle uudelleen ilman hiontoja tai maalipesuja;)…ja melko paljon on näitä jo harjoiteltu arviosin että noin noin 500 maalattua 1/72 figuuria alkaa olla jo tällähetkellä mittarissa…(näistä kylläkin noin 300kpl varakäsi/jalka/pää laatikossa)

Noihin renkaisiin viellä senverran että luultavasti melko hankalaa voisi olla viillellä kolme uraa koko renkaan ympäri, mutta jos viiltäisi kolme raitaa vain noin varttipalan verran ja siihen sitten litkutus/kuivaharjaus…tämä saataisi toimia/olla tehtävissä vielläkin…

Näyttelyynne olisi mukava tulla ja tuo kirpputori kuullostaa supermielenkiintoiselta, mutta täällä turus on semmoset työhärdellit/sunmuut kiireet ja happenigit päällä ettei millään pääse.
Onhan tuo tosi pieni!

Kommenttia on tullut jo senverran, että ei minulla lisättävää, muuta kuin, että näyttäisi Johan olevan tosi mestari näissä pikkuskaalan dioraamoissa.

yt.
MK
Kiitokset mikalle raportista :)