Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf 109 G-6

MT-416, Kymi, kesä -44

Sivustolla useasti esiintynyt klassikko uusintapainoksena, mutta eiköhän yksi mersu aina mukaan mahdu.

Malli kuvaa Aaro Nuoralan konetta kesältä 44. Maalattu Vallejon Model Air sarjan maaleilla Saksalaiseen standardikaavioon RLM 74/75/76. Antennilanka MiG:n 0,3 millistä. Vanhennukset AK/MIG/Tamiya tuotteilla, mutta pyrin pitämään töhräämisen maltillisena.

Moottoripeitteet (kiinnitys magneeteilla) voi rakentaa auki tai kiinni, joten osat ovat vaihdettavissa myöhemmin jos mieli muuttuu.

Rakentaminen oli miellyttävä kokemus, tyypillinen Tamiyan sarja siis. Jarruletkut lisäillään mahdollisesti myöhemmin, rakentamisen aikana ei löytynyt sopivaa letkua, joten jäi odottamaan varastojen täydennystä. Ja hieman jäi harmittamaan, että istuinvöitä en hankkinut erikseen, vaan käytin sarjan mukana tulleita dekaaleja.

Kuvien ottamisen jälkeen vielä korjailin rungon kansallisuustunnuksia säistämällä paneeliuria hieman lisää (kamera kun paljastaa ikävästi kaikki puutteet).

Kommentit

On kyllä komeasti toteutettu mersu. Camon toteutus ja sävyt onnistuneet just eikä melkein. Ja kyllähän tänne aina mersuja mahtuu!
Jarmo P. 15.9.2021 16:04 Vastaa lainauksella
Kiitos Janne. Vanhaa TV-mainosta mukaillen: "Aina on tilaa yhdelle Gustaville, joka käyttää 30mm. tykkiä" ;-)
Hienosti rakennettu, viimeistelty ja maalattu Kymin Mersu. Avoin moottoritila ja hienosti maalattu moottori ansaitsee lisäpisteet. Maalaus on mielestäni hyvä, mutta sävyt, tai niiden kontrastin puute pudottaa pistearviointiani. Liekö syynä sitten kamera tai Vallejon maalit, mutta RLM 74/75/76 värien kontrasti on mielestäni liian vähäinen. Antennimasto on hieman taaksepäin kallellaan ja kohtilentoantennin pyöreää kehää olisi voinut hieman ohentaa. Kokonaisuutena hyvä malli Kymin Mersusta!
Jarmo P. 15.9.2021 23:28 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteista ja parannusehdotuksista Jari.

Jep, valo on ehkä hieman liian kova, ja vähentää värisävyjen kontrastia. Luonnossa näyttää paremmalta. Lisään yhden kuvan, josta näkyy värisävyjen erot hieman paremmin.
Ihailen tuota sinun tarkkuutta varsinkin maalauksessa ja pintakäsittelyssä.
Tässäkin mallissa esimerkiksi spinneri ja sen keskellä oleva ase ovat maalattu helevatun tarkasti. Paljon muitakin yksityiskohtia voisi ylistää.

Tuo lisäämäsi kuva tuo kontrastin paremmin esille ja hyvä niin.

Nähdäänkö malli lokakuussa Kuopion Maalla, Merellä ja Ilmassa-tapahtumassa, kuin myös muitakin mallejasi?
Käy lukemassa tapahtumasivut, koska tapahtuma lienee Covid-19 alun jälkeen ensimmäinen suuri näyttely ja olemme luoneet näyttelyyn hieman poikkeavaa.
Jarmo P. 16.9.2021 17:42 Vastaa lainauksella
Kiitos Timo.

Pitää miettiä tuota Kuopion keikkaa, "oeskohan tuo oikeijen immeisten kielj vielä hallussa? Suap nähä mitenkä tuossa käyp." ;-)
Jarmo Perho kirjoitti:
Kiitos Timo.

Pitää miettiä tuota Kuopion keikkaa, "oeskohan tuo oikeijen immeisten kielj vielä hallussa? Suap nähä mitenkä tuossa käyp." ;-)
Melekein olj hallussa…
Tervetulloo huastelemmaan lissee.
Kimmo K. 19.9.2021 22:22 Vastaa lainauksella
Upeasti maalattu Mersu. Kokonaisuus on näyttävä avonaisine moottoripelteineen. Itse jään kuitenkin kaipaamaan moottoriin johtoja, öljyputkia yms. Taisitkin jarruletkujen osalta jo mainita, että sopivaa materiaalia ei ollut käsillä, joten sama lienee ollut syynä moottorin kohdalla?
Jarmo P. 19.9.2021 22:44 Vastaa lainauksella
Kiitos Kimmo kommentista. Itse asiassa joku aika sitten tuli hommattua lyijylankaa, jota voisi käyttää jarruletkuissa. Ehkä tuonne moottoriinkin saisi vielä jotain lisättyä.

Nyt on enää viitseliäisyydestä kiinni, jospa inspiraatio iskee vaikka tulevan talven aikana…
Onnee hiivatisti viikon malista. Et ou tehnynnä turhoo työtä.
Jarmo P. 27.9.2021 17:39 Vastaa lainauksella
Kiitos Timo onnitteluista.
Onnittelut ansaitusta Viikon Malli -pokaalista. Hieno malli. Jos nipottamalla hakea pitää, niin tuo aiemminkin mainittu vähäinen värikontrastiero ehkä vähän pistää silmään.
YT
Kalle
Jarmo P. 28.9.2021 18:08 Vastaa lainauksella
Kiitos Kalle.

Joo, täytyy vielä harjoitella, veikkaan että (liika?) valo häivyttää ainakin osin noita kontrasteja. Luonnonvalossa toistuvat paremmin, mutta tämä täytyy yrittää jatkossa huomioida.

Ja tottahan sekin on, että noiden Vallejon, AK:n, MIG:n jne. RLMien välillä on eroja. Tosin sävyvaihteluja esiintyi aikanaan esikuvien välilläkin.