Pienoismallit.net

Saab J35 Draken

DK-205

Elämäni toinen kone tässä mittakaavassa.

Kommentit

Ei hassumpi toiseksi aika isoksi koneeksi.
Maalirajat on pensselillä vedettynä aina se pintakäsittelyn vaikein paikka. Tässähän ne näkyy, eli ei mene ihan kuin ruiskulla maalaisi, mutta olen huomannut, että kyllä harjoittelu auttaa.

Muuten kone näyttäisi olevavan hyvin kasattu ja kokonaisuus ihan nätti.
Tuo tunnelmakuva on hieno ja myös yläkuvasta sain jopa idean. Siinäkin näkyy niin kuin kone olisi lennossa. Toisenlainen teline pitämään konettta koholla jostain -vaikkapa maastovalokuvasta tai kiitoradasta alusta, niin oikealla aukolla kuvan terävyys menee koneeseen ja alusta jää epätarkaksi.
Kiitti vinkistä.
Pojotusmahdollisuutta et laittanut?
Kiitos, Timo.
Drakenin kansa oli leppoisaa puuhata. En silloin kuulunut vielä joukkoon, joten kuvausvaatimukset ja muut kulmat tulivat ikään kuin jälestä käsin. Niihin en voinut enää vaikuttaa, kun malli ei siis ollut käsissäni. Pensselirajat jäävät miltei aina olemaan, paitsi jos on paljon taitavampi kuin minä. Joskus nuorena onnistuin paremmin, mutta nyt olen yksikätinen rosvo ja aloittanut pienoismalleilun uudestaan, vaimon pakottamana. (En tosin vastustellut.) Olen nyt hänen suostumuksellaan tilannut kunnon ruiskumaalaussetin, mutta sekin vaatii harjaantumista ja aikaa, ennen kuin onnistaa.
En kehdannut laittaa pojotusta. Tässä vaiheessa riittää, kun joku huomaa ja kommentoi. Olet tässä mieleessä ensimmäinen ja ansaitset tunnustuksen.
Tervetuloa mukaan Pentti.

Aika monelle on käynyt niin, että on junnuvuosien jälkeen ns. "kypsemmällä iällä" palannut takaisin mallien pariin. Itsellekin kävi näin jokunen vuosi sitten.

Ruiskumaalaus on haastavaa, mutta kun sen oppii, niin yleensä myös antoisaa. Kannattaa hankkia joku maalausalusta/teline pitämään mallia paikoillaan. Itse hankin alla olevan Tamiyan alustan, ja olen ollut tyytyväinen. Noita saa monesta verkkokaupasta, alla yksi linkki, jos kiinnostaa.

www.hobbylinna.fi/fi/the-spray-work-painting-stand-set/p/V420692/

Mallisi näyttää tuossa 2. kuvassa hyvältä, kun tausta häviää varjoihin.
kiitos, Jarmo.
En olisi uskonut, kuinka antoisaa on kuulua joukkoon. Olen jo yli 10 vuotta ollut jäsen myös Suomen ilmailumuseoyhdistykessä, josta sain tämän vinkin, ja päätin heti liittyä. Poikani harrastaa Warhammereita. Häneltä ruiskuilu käy kuin tanssi. Kunpa saisi edes osan niistä taidoista itselleen. Tosin näin handicappinä täytyy ymmärtää rajansa. Mukava, kun pidit kuvasta. Millainen valo antaa mallin värisävyistä digikameralle aidoimman toisteen kuviin?
En voi sanoa olevani mikään asiantuntija kuvauksen suhteen. Itse räpsin kuvia pitkään puhelimella, ja vasta viime aikoina olen yrittänyt hieman panostaa niihin, ja käyttää kameraa/taustapahveja yms.

Luonnonvalo on käsittääkseni paras vaihtoehto, mutta jos sitä ei ole tarjolla, niin sitten keinovaloa tarpeeksi. Ja tausta mahdollisuuksien mukaan mielellään yksivärinen, niin että kuvauksen kohde tulee paremmin esille. Samalla kuvakoko pysyy pienempänä, kun bittejä ei mene turhaan taustan kuvaamiseen (ja näin saa ladattua enemmän kuvia saitille).

Kannattaa tutustua tämänkin saitin ohjeisiin ja vinkkeihin. Googlaamalla löytyy tietysti melkoisesti ohjeita laidasta laitaan (kuvaamisesta, mallien teosta, maalaamisesta yms.).
Kiitos. Sitten vaan kuvaamaan ja kikkailemaan, tosin sääntöjen rajoissa.